Skocz do zawartości
mwardzyn

Android TV box

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zakup Android TV boxa. Potrzebuję żeby to urządzenie miało następujące funkcjonalności:

1. Obsługiwało 4K
  2. Obsługiwało: KODI, netfilxa, HBO GO, PLAYER.PL i może jeszcze klika innych VOD dostępnych w sklepie
  3. Umożliwiało zainstalowanie aplikacji z google play
  4. Było wydajne

Co możecie polecić?

Z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Określ jeszcze jakie pieniądze chcesz na to wydać.
Zwykłego no name kupisz już za 150zl z wysyłką z Chin. Coś "trochę" firmowego to już 400-700 zł.
Mój faworyt to NVidia Shield Tv. Pod względem wydajność nic mu nie dorówna z tych pudełek.Cena ok.900zl ale to sprzęt na lata.Jest tylko jeden minus.Brak wyjścia optycznego.
Z tańszych to Xiaomi Mi Box Enhanced ( biały). Jest prawie dwa razy wydajniejszy od zwykłego. Na Aliexpress chodzi po 250zl.
Chwalą też Zoomtek, Minix.
Przy zakupie patrz na wsparcie dla urządzenia.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasa, powiedzmy ok 500. Tylko pytanie czy na wymienionych sprzętach cokolwiek zainstaluje z wymienionych aplikacji:

HBO GO, PLAYER.PL i może jeszcze klika innych VOD dostępnych w sklepie

Wiem że na  Xiaomi Mi Box nie:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle wiesz bo na MiBox zainstalujesz to wszystko. Jak nie ma w sklepie to ściągasz apk z danym programem i instalujesz.

Na tych co wymieniłem wszystkie te aplikacje działają. Ja mam je na leciwym już Minix X7 i nawet Kodi daje radę, a sprzęt już jest jedną generacje procesora do tyłu w porównaniu do tych nowych. Co do MiBox to obejrzyj sobie na YouTube jego możliwości.

Kolega ma chiński box z Aliexpress 1gb ram,4k,procesor Amlogic 920 za 150zl i używa na tym Kodi bez problemu.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam już w rodzinie 2 sztuki MIBoxa 4k a trzecia jest w drodze. Jest to bardzo udany sprzęt. Działa bezbłędnie, a jego dużą zaletą jest Android TV i obecność na liście urządzeń kompatybilnych z Netflixem, dzięki temu można na nim bezproblemowo oglądać materiały 4k. Uważaj na sprzęty które nie posiadają Andorid TV, a tylko zwykłego Androida z nakładką przypominającą Android TV. Generalnie sprzęt jest do ściągnięcia z AliExpressw w cenie ok 260zł. Zastąpiłem nim moje dwa RPi z Kodim. Mam nowy TV ze smartem ale jednak wolę korzystać z MiBoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi