- 0
Problem z dekoderem Horizon (UPC) i splitterem HDMI
Pytanie zadane przez
ziuzian
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Pytanie zadane przez
ziuzian
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Cześć,
Mam problem ze splitterem HDMI i już próbowałem wszystkiego. Postaram się wszystko opisać dokładnie.
Od niedawna zmuszony byłem do zmiany operatora TV/Internet z Netii na UPC (brak innych alternatyw).
Do tej pory korzystałem ze splittera hdmi, który pozwalał mi na podłączenie do splittera sygnałów wejściowych HDMI: serwer Qnap, laptop, dekoder oraz wyjścia: tv/projektor. Okazało się, że dekoder Horizon nie pozwala na podłączenie do urządzeń wyjściowych przez splitter. Jedynie bezpośrednie podłączenie dekoder <-> tv lub dekoder <-> projektor działa poprawnie. Na infolinii powiedzieli w skrócie, że urządzenia trzecie nie są ich sprawą
Mam problem, bo chciałem stworzyć sobie kino domowe, które pozwoli mi na swobodne przełączanie urządzeń wejściowych/wyjściowych bez konieczności grzebania w kablach każdorazowo, gdy chcę zmienić to na czym chcę wyświetlać i co chcę wyświetlać.
Kolega zaproponował mi, że muszę zaopatrzyć się w amplituner zamiast splittera hdmi, który rozwiąże problem (prawdopodobnie wynika to z zabezpieczeń hdcp).
Czy ktoś zna temat?
Czy faktycznie splitter hdmi nie da rady w takiej sytuacji?
Czy amplituner faktycznie rozwiąże mój problem?
Bardzo proszę o pomoc, liczę na Waszą ekspercką wiedzę. Dziękuję serdecznie z góry i życzę miłego dnia!
Piotr
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi