Skocz do zawartości
september_bb

Problemy z dźwiękiem i nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Od początku mam problemy z dźwiękiem.Tak jak pisał kilka dni temu bodajże HERHOR. Kilkakrotnie obiecywano mi w konsultacjach usunięcie tego problemu po wgraniu nowego oprogramowania na boxa. NIestety nie przyniosło to spodziewanego efektu i dzisiaj poinformowano mnie, że to wina modelu TV.Nie podano mi jednak o jakie modele TV chodzi. To irytujące zwłaszcza, że w umowie nie określono modeli TV gwarantujących prawidłowy odbiór sygnału. Również brak możliwości operowania głośnością z pilota boxa jest nie do przyjęcia a konieczność używania z tego powodu dwóch pilotów co najmniej archaiczna zwłaszcza, że dotyczy to połączenia HDMI.
Tak generalnie to jestem rozczarowany, nie tylko w/w przyczynami.Dotychczas miałem (i mam nadal) sygnał z kablówki i zdecydowanie poziom kontrastu i ostrości jest lepszy w kablu.
Czekam na Wasze opinie w tej kwestii.
PS. A tak a'propos to mam panel Samsunga nowy model i dziwnym byłoby aby nie był dostosowany do odbioru nTv bo co będzie z nowszymi modelami? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='september_bb' post='31868' date='29.12.2006, 17:56 ']Od początku mam problemy z dźwiękiem.Tak jak pisał kilka dni temu bodajże HERHOR. Kilkakrotnie obiecywano mi w konsultacjach usunięcie tego problemu po wgraniu nowego oprogramowania na boxa. NIestety nie przyniosło to spodziewanego efektu i dzisiaj poinformowano mnie, że to wina modelu TV.Nie podano mi jednak o jakie modele TV chodzi. To irytujące zwłaszcza, że w umowie nie określono modeli TV gwarantujących prawidłowy odbiór sygnału. Również brak możliwości operowania głośnością z pilota boxa jest nie do przyjęcia a konieczność używania z tego powodu dwóch pilotów co najmniej archaiczna zwłaszcza, że dotyczy to połączenia HDMI.
Tak generalnie to jestem rozczarowany, nie tylko w/w przyczynami.Dotychczas miałem (i mam nadal) sygnał z kablówki i zdecydowanie poziom kontrastu i ostrości jest lepszy w kablu.
PS. A tak a'propos to mam panel Samsunga nowy model i dziwnym byłoby aby nie był dostosowany do odbioru nTv bo co będzie z nowszymi modelami? :lol:[/quote]

Sprawdzał kolega po component? A po dvi? O zmianie natężenia dźwięku po złączach cyfrowych juz bylo. Nie robi się tego. Pisałem juz o tym. Też się z tym borykam i nic na to nie można poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='september_bb' post='31868' date='29.12.2006, 16:56 ']Od początku mam problemy z dźwiękiem.Tak jak pisał kilka dni temu bodajże HERHOR. Kilkakrotnie obiecywano mi w konsultacjach usunięcie tego problemu po wgraniu nowego oprogramowania na boxa. NIestety nie przyniosło to spodziewanego efektu i dzisiaj poinformowano mnie, że to wina modelu TV.Nie podano mi jednak o jakie modele TV chodzi. To irytujące zwłaszcza, że w umowie nie określono modeli TV gwarantujących prawidłowy odbiór sygnału. Również brak możliwości operowania głośnością z pilota boxa jest nie do przyjęcia a konieczność używania z tego powodu dwóch pilotów co najmniej archaiczna zwłaszcza, że dotyczy to połączenia HDMI.
PS. A tak a'propos to mam panel Samsunga nowy model i dziwnym byłoby aby nie był dostosowany do odbioru nTv bo co będzie z nowszymi modelami? :blink:[/quote]

Przeczytaj ten wątek [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3897"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3897[/url] powinno zadziałać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi