Skocz do zawartości
hatson

Epson Eh-TW5200 - ciagle awarie hdmi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zadalem juz do pytanie na konkurencyjnym forum ale tam cisza. Probuje wiec tutaj, moze ktos zna temat. Mam ten projektor od poltora roku (jeszcze jest gwarancja). Ogladam raczej malo, moze z kilkanascie godzin w miesiacu. Problem w tym, ze juz 3 raz mam ta sama awarie i zanim go zaniose ponownie do reklamacji, chcialem sie dowiedziec, czy ktos mial podobny problem.

Nagle poprostu bez powodu znika sygnal poprzez hdmi. Kabel mam dlugi bo 10m. ale za kazdym razem ten sam i przez kilka godzin po naprawie projektora bylo zawsze ok. W poniedzialek wlaczylem projektor ponownie i znowu brak sygnalu, chociaz kilka dni temu dzialal i od tamtej pory nie byl wlaczany. Podlaczylem innym ,2 metrowym kablem do laptopa i obraz sie pojawia , znika, sa zielone artefakty. Przez kabelek VGA jest ok. Co jest kurcze grane ? Mam jakis pechowy egzemplarz ? Problem w tym, ze juz ostatnio byla notka z serwisu, ze wylamane bylo zlacze HDMI i ostatni raz mi to naprawiaja na ich koszt. Boje sie, ze beda mi robic jakies problemy. Nie rozumiem, jak moze byc wylamane bo projektor wisi pod sufitem i nikt go kompletnie nie rusza. Kabel jest caly czas ten sam i nikt tego nie dotyka. Mysle, ze to bajeczka aby uniknac wymiany sprzetu.

Dodatkowo dzieje sie cos, czego jak mi sie wydaje, na poczatku nie bylo. Gdy projektor dzialal, to przy zapalaniu swiatla w przed pokoju (ledy) wygasza sie na chwile obraz. Myslalem, ze to przyslona ale mam ja wylaczona. Juz myslalem, ze to cos z elektryka kurde w moim mieszkaniu i podlaczony mialem projektor do UPS'a ale nadal to samo. Szukalem na roznych zagranicznych forach ale nikt nie mial podobnego problemu.

Pozdrawiam

Pawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi