Skocz do zawartości
jac_szcz

Problem z odtwarzaniem filmów 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Jako nowy forumowicz witam serdecznie i z góry przepraszam jeśli wątek umieściłem nie tam gdzie trzeba.

Od niedawna jestem posiadaczem telewizora Samsung EU55H7000.

Kiedy odtwarzam filmy 3D po około 20 minutach wyskakuje komunikat "Nieobsługiwany format kontenera", po kliknięciu OK film się wyłącza i aby oglądać dalej muszę uruchomić film od nowa i przesunąć do momentu w którym przerwałem i po kolejnych 20 minutach sytuacja się powtarza.

Szukałem już informacji na ten temat i okazuje się, że komunikat wyskakuje przez błędy w pliku mkv, z tym że wtedy film nie rusza. U mnie działa ale przez 20 minut...

Jakaś rada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz jaki to film bo moze faktycznie cinavia, chociaz wtedy powinien byc komunikat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tv nie ma cinavi. Błędy w kompresji lub w zapisie kontenera. W cinavi leci film dalej tylko brak dźwięku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko odtwarzacze czy Player z optycznym napędem ma obowiązek implantacji cinavi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vandel1: błąd kolego. Nawet na komputerze Ci się uaktywni i nie tylko z ISO ale tez mkv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne jeśli używasz powerdvd lub inne z licencją. Mam 3 tv i na każdym pliki w mkv z cinavia działają bez problemu a są to tv wyprodukowane po 2012 r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o problem autora wątku to tez jestem sceptycznie nastawiony ze to wina cinavii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziękuje za tyle komentarzy. Cinavia to nie jest, miałem tego przykład przy odtwarzaniu filmów przez ps3, faktycznie wyskakiwał komunikat i film leciał dalej tylko bez dźwięku. W moim przypadku każdy film 3D jaki odtwarzam po około 20 minutach się zrywa i wyskakuje komunikat błąd kontenera jest to irytujące ponieważ wszystko muszę ustawiać od nowa i szukać miejsca w którym skończyłem... Może to jakiś problem z softem w tv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przy jakich ścieżkach audio bo może występować problem z kontenerem w tv jak puszczasz filmy z Dts. Ja kiedyś u ojca na samsungu tak miałem

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi