fyr 1 Napisano 27 Marca 2014 witam serdecznie mieszkam w Danii w okolicach Kopenhagi i musze zainstalowac nowa antene do NC+. Nie mam miejsca na duzy talerz, moge zamontowac co najwyzej 60cm. Chcialbym sie zapytac czy ewentualnie plaska antena bedzie dobrym zamiennikiem dla zwyklego talerza i jesli tak to jaki model aktualnie zapewni mi najlepszy odbior tv? Poprosze o jakies konkretne modele jesli mozna. Kabel od anteny do tunera to maksymalnie jakies 5 metrow bo tv mam obok balkonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 27 Marca 2014 A co to jest płaska antena do tv sat? Powinno śmigać na 60cm tarczy. Wysłane z mojego GT-I9300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pintr 5 Napisano 28 Marca 2014 Płaska to znaczy np. taka : http://www.redcoon.pl/c10070203-Anteny-p%C5%82askie NIe wiem jak w Danii ,ale w Belgii odbierają te anteny bez żadnych problemów .One są trochę gorsze o siłę sygnału od tradycyjnych anten,więc wszystko zależy od tego jak usytuowana jest satelita względem twojego miejsca zamieszkania ,np. we wschodniej Polsce nie zawsze dadzą one sobie rade ze względu na większą odległość satelity . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 28 Marca 2014 Ciekawe, nie wiedziałem że takie coś istnieje. Wysłane z mojego GT-I9300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 28 Marca 2014 Tylko jak widzę takie "płaskie anteny" są dosyć małe gabarytowo. Więc nie dość, że małe to jeszcze tracisz siłę sygnału na rozpraszaniu. Nie wiem czy to pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach