Skocz do zawartości
jgx

A200 z FW od C200 - jak to jest naprawdę?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

w związku z brakiem DTS HDMA w moim wd tvlive zakupiłem na próbe (do testu) a 200 (z obudową pasywną). Bardzo by mi się przydało pełne menu z BD którego jak wiadomo a 200 nie ma, przeczytałem ze można wgrać FW od c200 - mam kilka pytań

1 - czy jeśli wgram FW od c200 (czy to z przed maja 2010 czy późniejsze np. najnowsze) będę mógł bez problemów wrócić do oryginalnego z A200

2 - czy jest możliwość wgrania nowszego niż 05.2010 - przeczytałem że tak ale wtedy nie widzi HDD zamontowanego w środku (na hdd mi nie zależy bo jie używam tylko po LAN) - czy to prawda?

3 - co byście wogóle polecali - zmianę FW od C200 (tego które wejdzie) czy pozostanie z najnowszym oryginalnym,?

Prosiłbym zorientowanych o pomoc w tych kwestiach

pozdro 4all

Edytowane przez jgx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgraj najnowszy.

najnowszy ale od a200 czy c200? - sorki za lamerskie pytanie ale nie siedze na razie w temacie nic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co masz: do a200 wgrywamy a200 a do c200 odpowiednio c200. a200 i a210 to to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój problem wyjaśnilem w 1 poście tego wątku - mam a200 i rozumiem że normalnie wgrywamy soft od a200 ale chodzi mi o wgranie do a200 softu z c200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - czytałem że firmware od c200 nowsze niż z maja 2010 również można wrzucić do a200 tylko ze wtedy a200 nie widzi dysku wbudowanego do środka - jeśli to prawda a reszta funkcji działa jak w c200 to by mi to pasowało bo playerów używam tylko po sieci LAN

2- chce zyskac obsługe pełnego menu z płyt BD - jak wiadomo a200 ma tylko lite menu, c200 pełną - chyba ze się myle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi