xlms 0 Napisano 25 Listopada 2006 Jak to jest bo sam nie wiem. Jak ma się telewizor 16:9 to obraz w n-boxie będzie rozciągnięty czy nie(nie licząc oczywiście Discovery HD i Nsport) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mazoku 0 Napisano 25 Listopada 2006 Jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xlms 0 Napisano 25 Listopada 2006 aha to ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziekan 0 Napisano 28 Listopada 2006 Jak dla mnie brakuje trybu pośredniego, tzw. smart, tzn. lekkie ucięcie góra i dół oraz progresywne rozciągnięcie do pełnej szerokości ekranu. Co Wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal218 0 Napisano 28 Listopada 2006 A telewizor Ci tego nie zrobi przy ustawieniu dekodera 16:9,a telewizora w formacie auto?Moj Philips ma 7 lat i tak wlasnie robi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neg 0 Napisano 28 Listopada 2006 [quote name='michal218' post='24954' date='28.11.2006, 18:16 '] A telewizor Ci tego nie zrobi przy ustawieniu dekodera 16:9,a telewizora w formacie auto?Moj Philips ma 7 lat i tak wlasnie robi... [/quote] Podłącz przez HDMI i przestanie tak robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal218 0 Napisano 28 Listopada 2006 7 letni telewizor po HDMI???Ja go w Japonii nie kupowalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neg 0 Napisano 28 Listopada 2006 [quote name='michal218' post='24969' date='28.11.2006, 19:44 '] 7 letni telewizor po HDMI???Ja go w Japonii nie kupowalem... [/quote] Możliwości N-ki można poznac dopiero po podłączeniu TV przez HDMI. Wtedy mimo że Tv potrafi czynić cuda z obrazem ... Te funkcje nie działają. Dekoder umożliwia zmiane obrazu ale w taki sposób że lepiej już oglądać na 4:3 Inna sprawa ze programy które pojawiły się wspierając N-ke jak Discovery Historia czy Wojna i Pokój powinny być z definicji w 16:9 i kompletnie nie rozumiem dlaczego tak nie jest. Mniejsza z tym. Kolejny minus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziekan 0 Napisano 29 Listopada 2006 Dokładnie tak jak pisze Neq. Po HDMI obraz jest skalowany do 720p lub 1080i a to oznacza format 16:9 którego TV nie ma prawa "tknąć". Wszelkiego rodzaju kształtowanie obrazu możliwe jest jedynie przed podaniem sygnału do skalera. Tak więc, jęzeli nie zrobi się dodatkowej funkcji w samym nboxie to jej nie bedzie. Wtedy pozostaje nam jedynie zoom, rozciągnięcie liniowe (nie mogę na to patrzeć) lub 4:3 Dlatego funkcja znana z TV jako smart powinna być zaimplementowana w nboxa. Pozdrowionka dziekan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach