- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Jak przekonwertować mkv 3D z up-down na side-by-side?
Pytanie zadane przez
drJanek
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Cześć,
mam nietypowy problem (a może typowy?). Jestem szczęśliwym posiadaczem plazmy samsunga p51e8000, który bez problemu czyta mi filmy mkv 3D w systemie side-by-side (obrazy dla lewego i prawego oka są obok siebie) np. z pendriva, nawet taki który ma 25GB.
Natomiast mam problem z płynnym odtwarzaniem filmów Top-Bottom, gdzie obraz dla lewego oka jest na górze a dla prawego na dole. Nawet filmy wielkości 5GB się zacinają (np. 5min leci dobrze, potem zwiecha na 10 sekund) lub generalnie obraz leci w "zwolnionym tempie".
W związku z tym mam pytanie: czy mieliście podobne problemy? czy je rozwiązaliście? lub czy istnieje i jeśli tak to jak nazywa się program, którym w miarę łatwo mógłbym przerobić film mkv Top-Bottom na side-by-side?
Sprzęt mam całkiem dobry (i5 4570, 8GB RAM) więc myślę, że taka konwersja nie trwała by długo.
Podłączenie telewizora przez HDMI do kompa odpada, bo są w innych pokojach.
AllShare też przycina. Swoją drogą to trochę dziwne, bo na kompie oczywiście film chodzi płynnie, ale przez AllShare już nie, tak, jakby korzystał z tego samego odtwarzacza/kodeków co TV.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi