Skocz do zawartości
sterbid

opłata za uszkodzony dekoder !!!

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj zadzwonił do mnie facet z biura telewizji N z propozycja abym wyraził zgodę na dodatkową opłatę która da mnie bezpłatną naprawę dekodera w przypadku jego uszkodzenia. Zdziwiło mnie to bo wiem ,ze w przypadku gdy dekoder ulegnie uszkodzeniu nie z moijej winy firma N dokonuje jego wymiany lub naprawy bezpłatnie. Natomiast ja pkrywam koszta naprawy w przypadku gdy uszkodzenie nastapi z mojej winy. Otóż po rozmowie z tym facetem dowiedziałem sie ,że tak nie jest i teraz każde uszkodzenie dekodera i związane z tym koszty naprawy ja pokrywam. Aby tego uniknąc zaproponowął mnie datatkową opłate do abonamentu. Wkurzyłem się strasznie bo wiem ,że umową ktora zawierałem na dwa dekodery mówi co innego a tu po fuzji N z Cyfrą+ zaczyna sie typowy syf który charakteryzuje Cyfrę + czyli dojenie klienta za wszelką cene. W tej chwili dosłownie zgłupiałem i nie wiem na cyzm stoje. Czy ktoś z was może mnie to wytłumaczyć ? Na jakiej podstawie oni dokonali zmainy umowy i czy faktycznie to co ten facet powiedział polega na prawdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umowa jest umową. Obie strony ją podpisały.

Bez zgody obydwu stron nie może się zmienić

Jeśli w umowie jest napisane, że koszt naprawy pokrywa N'ka to jest to obowiązujące.

Stawiam na to, że dzwoniący Pan chciał cię po prostu wkręcić.

PS. Przyszło mi do głowy jeszcze coś.

Jeśli zgodził byś się na tą nową opłatę to można było by to zinterpretować jako "zmianę umowy" czyli ... zaczęło by cię to obowiązywać.

Hmm ... mam nadzieję że się mylę. Rany ...

Edytowane przez Fantom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie , to nie było żadne wkręcanie on to przedstawił całkiem powaznie. Ja podejrzewam ,ze dokonano zmiany chyba regulaminu jakiegoś i nie zostałem powiadomiony . Termin odwołania lub czas na zerwanie umowy chyba minął i on dlatego do mnie zadzwonił. Potem jeszcze raz dzwonił ale przerwał rozmowe bo powiedział ,że system komputerowy im sie zawisił i ze potem do mnie zadzwoni. Do tej pory nikt nie dzwoni a ja nie wiem co robić i na czym stoje. Do tego biura N nie mogę sie dodzwonić więc pisze tutaj bo wiem ,że jest wielu z Was dobrze poinformowanych w temacie tej telewizji N. Jak do tej pory byłem z niej zadowolony i nawet mam dwa dekodery. Teraz po połaczeniu z Cyfra + jestem pełen obaw bo miałem juz do cznienia z Cyfra+ i był to istny koszmar. Boję się ,ze teraz zaczną w tej telewizje panowac takie bandyckie zwyczaje jak w Cyfrze+.

Edytowane przez sterbid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Warunki umowy mogą ulec zmianie"

Taaa

To sprytne zdanie często jest wplecione gdzieś w zakamarki zawiłej i często niejasnej umowy, która jest w ten sposób zredagowana by klient się nie zorientował ,a przy tym na każdym kroku i wraz z każdym kolejnym ustępem powoduje ,że tak naprawdę można by ją było streścić jednym zdaniem,

"Bierzcie co my dajemy ,na warunkach które nam odpowiadają".

Niestety zgoda na propozycję operatora n jest równoznaczna ze zgodą na zmianę warunków umowy o czym abonent zostanie poinformowany (na własne życzenie) stosownym pismem. Masz prawo zrezygnować z umowy ,a właściwie wygasa ona automatycznie tyle ,że masz czas na to 7 dni od dnia wprowadzenia zmian i jeśli w tym czasie nie odstąpisz to automatycznie oznacza to Twoją akceptację.

Edit:

W dekoderze SETUP=>WIADOMOŚCI jeśli nie ma tam wiadomości na temat zmian to nie musisz się przejmować.

Edit2:

Dodatkowa opłata za naprawę dekodera dotyczy tylko abonentów którzy skorzystali z oferty Telewizja "n" z dekoderem 250 GB na własność i bez umowy (czy jakoś tak) .

Abonent nie może być obciążony kosztami naprawy sprzętu który do niego nie należy jeśli uszkodzenie nie nastąpiło z winy abonenta.

Edytowane przez fitarkus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi