Skocz do zawartości
jurek44

C-300 problem z odtwarzaniem plików filmowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich posiadaczy PopCornów

Mam od ponad pół roku odtwarzacz C-300 i man z nim problem z którym do tej pory nie mogę sobie poradzić.Problem ten to odtwarzanie plików filmowych DVD zgranych na twardy dysk w postaci obrazów (ISO), lub kopi płyt DVD (IFO). Mianowicie po rozpoczęciu odwarzania każdego filmu obraz pojawia się przez moment (około 1 sekundy) a następnie znika i widać jedynie pionową linię pośrodku ekranu. Fonia natomiast odtwarzana jest prawidłowo. Powyższy mankament występuje na wszystkich firmwarach począwszy od 05-02-120710-23-POP-420-000 z 10lipca 2012r po najnowszy 05-02-121116-23-POP-420-000 z 30 listopada 2012r. Opisany problem nie występuje jedynie jeżeli mam wgrany firmwar 05-01-120118-23-POP-420-000 z dnia 21 lutego 2012r lub wcześniejszy, wtedy to wszystkie moje filmy DVD są odtwarzane prawidłowo. Próbowałem już różnych ustawień w sekcji wideo ale nic to nie pomogło.

W związku z powyższym mam pytanie do użytkowników C-300, czy spotkaliście się z takim problemem, czy też jest to przypadłość tylko mojego popcorna? A może zna ktoś rozwiązanie tych problemów.

Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam tego popcorna C300.Ilość bugów w tym popcornie jest imponująca.Ilość koniecznych restartów /żeby przywrócić jakieś działanie np.odtwarzanie mp3/ bije wszelkie rekordy.Braki kolejnych wersji firmwaru świadczą o zupełnym braku

prowesjonalizmu programistów popcorna.

A wracając do twego problemu to ja rzadko odtwarzam ISO jeśli już to ISO BD i tu raczej nie mam problemów.

Problem chyba tkwi i firmwerze a nie sprzęcie pisałeś ,że przy firmware z lutego 2012 nie było tych poblemów.

Spróbuj z ISO DVD zrobić mkv może problem zniknie .Możesz również spróbować zrobić ponowne ISO DVD za pomocą Elby CloneDVD2 v.2930- jeszcze nigdy mnie nie zawiódł /wyłapuje wszystkie błędy w strukurze DVD/

MKV możesz zrobic z ISO DVD programem Makemkv jest free i robi to szybko i dobrze.

powodzenia w dalszych próbach

PS

Nie istnieje NMT Player bez bugów ale C300 w tej dziedzinie chyba jest niedoścignionym liderem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi