Skocz do zawartości
pawlog

Świąteczny prezent

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Udało mi się przekonać żonkę, że najlepszym wspólnym prezentem dla nas samych będzie wymiana wysłużonego już playera jakim jest WDTV model no.1 :D .

Przeglądając od kilku dni posty na forum, wydawało mi się, że wybór będzie stosunkowo łatwy, szybki a i nową zabawką będę mógł pobawić się już na mikołaja.

Jakże się myliłem.

Niemalże co post/temat to nowa propozycja, do przczytania więc i dziesiątki wątków należących do danego modelu.

Co mogłem to wydumałem ale jednak nie ma nic lepszego jak rada ludzi na codzień użytkujących dany odtwarzacz.

Wydaje mi się, że potrafię określić swoje (nasze) potrzeby :P .

Miło by było jakby odtwarzacz posiadał (kolejność przypadkowa):

- wewnętrzną kieszeń na dysk i możliwość bezprzewodowego kopiowania danych na dysk - przy WDTV momentami denerwowała konieczność wypinania/podpinania przenośnego dysku (podchodzenia pod odtwarzacz). Router blisko, bez problemu można podpiąć kabelkiem.

- możliwość dekodowania Dolby TrueHD czy DTS HD

- bardzo lubię oglądać zwiastuny a Youtube bardzo dobrze się do tego nadaje więc dość ważny na liście.

- radio internetowe

Głównie będą to standardowe mkv, jpg, flac czy mp3.

Budżet nie ma specjalnie limitu ale im taniej tym lepiej, generalnie jakość obrazu i dźwięku na I miejscu.

Urządzonko do podłączenia do amplitunera ONKYO TX-NR905.

Stworzyłem grupę urządzeń, które wg mnie mają szansę poradzić sobie ale oczywiście jestem otwarty na propozycje.

1.Syabas Popcorn Hour A-300

2.Dune HD Smart D1

3.Xtreamer Prodigy Black

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i sugestie.

Pozdrawiam

pawlog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi