Skocz do zawartości
ThYX

Szukam możliwie cienkiego wieszaka na LCD

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wieszaka na LCD możliwie cienkiego. O ile wieszak oddale LCD od ściany ? Są cieńsze niż 8 cm ? Pytam gdyż ściana na której będzie wisiał TV jest po prawej stronie jak się wchodzi do salonu i cały ten wieszak i kable będą niestety dobrze widoczne...

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam do sprzedania raczej spelniajacy te normy.
Jest to Vivanco WMS PL 751 S , sprowadzilem go w Lipcu z niemiec, kosztowal 87,99 euro + przesylka (33euro).

To najwyzszy model Vivanco, obciazalnosc do 75 kilogramow, pasuje do wszystkich LCD i PLAZM z otworami w pionie (wiekszosc) od 30 do 60 cali. Piętnasto stopniowy TILT. 20 lat gwarancji. Faktura VAT.

Nigdy go nawet niewyjalem z pudelka. Mial na nim wisiec LCD JVC ale zmienilem plany i postawilem telewizor w specjalnej szafie AV.

Niejest to robiona z gownianych materialow samorobka z Allegro (niewiem kto wiesza LCD kosztujacy kilka-nascie tysiecy na uchwycie za 120zl...ryzykant ?).

Sprzedam taniej niz kupilem. Jakbys byl zainteresowany to napisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Yuiren' post='21314' date='10.11.2006, 00:39 ']
Vivanco WMS PL 751 S ....[/quote]

Ale ten model ma 10cm (odległość powierzchni montażu do ściany, do pow. montażu TV) !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz kupic cos takiego:
[url="http://www.allegro.pl/item133516717_uchwyt_plazma_tv_lcd_30_63_75kg_f_vat.html"]http://www.allegro.pl/item133516717_uchwyt...75kg_f_vat.html[/url]
Niewielka odleglosc od sciany, ale uwazaj bo to 3.5cm to zwykle za malo aby kable
sie zmiescily. W zestawie sa 2 rozne zestawy platikowych tulejek, ktore nieco oddalaja
TV od sciany. Na moim LG LCD 42" dziala idealnie. I wykonanie jest po prostu
zaskakujaco profesjonalne. Nie ma szans zeby cos sie samo zepsulo ;)
Pawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przyłączę sie do pytania, ale trochę pod innym katem. Chcę powiesić TV 40" na ściance karton - gips. Ścianka jest klejona na szynach, więc nie przylega bezpośrednio do ściany. Czy płyta utrzyma TV, czy powinienem raczej wwiercać się w główną ścianę ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre KOTWY + 2 stalowe "C"-owniki 15 mm załatwiają sprawę na cacy - koszt 12 pln.
TV jest oddalony od ściany 1.5 cm. , no , ale jak ktoś chce wydawać "miliony" , to czemu nie ! :)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Darkman0000' post='93387' date='27.03.2008, 22:16 ']Przyłączę sie do pytania, ale trochę pod innym katem. Chcę powiesić TV 40" na ściance karton - gips. Ścianka jest klejona na szynach, więc nie przylega bezpośrednio do ściany. Czy płyta utrzyma TV, czy powinienem raczej wwiercać się w główną ścianę ???[/quote]

Ostatnio miałem taki dylemat dla 42 cali na regipsie i zrobiłem w ścianie wnękę na uchwyt. Jak wszystko urządzę dam fotkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
do k-g polecalbym uchwyty techlinka, plus dobre hmm motylki, kotwy.. jak zwal tak zwal.. w kazdym razie.. zeby trzymaly na wiekszej powierzchni, i oczywiscie w zaleznosci od wagi lcd.. duza ilosc kolkow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego, tak naprawdę to nabijanie kasy firmowymi gadżetami sam mam powieszony LCD Samsung i kable w ścianie i jak poprzednik uchwyt VIVANCO ale teraz z perspektywy czasu widzę że to żadne "mecyje" można było użyć nawet tych" no name" z aukcji Allegro, mnie chodziło o jak najmniejszą odległość od sciany by wyglądał LCD jak obraz ale co do nośności to na Boga telewizor waży do 40 kg mój 30 kg tyle to wytrzymuje pojedynczy kołek !!!!!!! nabijanie w butelkę przez pseudo fachowców. wążne byś kołki dobrze osadził a nie materiał wieszaka , pozdrawiam i miłego oglądania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi