Skocz do zawartości
  • 0
gregkay

Podwójny obraz na ekranie Samsung LE40A656A1F

Pytanie

Po włączeni telewizora, przez około 5 minut obraz jest podwójny - jak na zdjęciu, jednoczeście na ekranie są 3 poziome białe linie, dzielące ekran na 4 części. Po około 5 minutach obraz na ekranie wraca do normy.

Czy ktoś wie, co to jest i co z tym zrobić?

gregkay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Może ktoś by pomógł, ale gdzie to zdjęcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie wiem, dlaczego zdjęcie się nie wyświetliło. Może ktoś podpowie, jak załącza się zdjęcie?

Podaję, jak wygląda obraz po włączeniu telewizora: jeden obraz jest OK, tak jak powinien wyglądać, na niego jest nałożony ten sam obraz, przesunięty w dół i rozciągnięty w pionie do dwukrotnej wysokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ty masz 3d w swoim tv. wow. haha.... oczywiście żart i oczywiście kłania się pomoc technicza, ale niestety w realu... bo tutaj raczej* nikt Ci nie pomoże na odległość. zabierz go do serwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

no niestety nie mam dobrej wiadomosci, uszkodzony na 100% panel, puszczaja kontakty na tasmach panela. Po podgrzaniu i lekkim odksztalceniu zmienia sie docisk tych tasm i poprawa kontaktu. Mozna z tym zyc jak sie czlowiek przyzwyczai

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dziękuję za diagnozę. Taką samą ocenę dał mi facet z serwisu, ale nie dowierzałem mu z powodu długotrwałego prawidłowego wyświetlania obrazu po "zaskoczeniu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

no niestety nie mam dobrej wiadomosci, uszkodzony na 100% panel, puszczaja kontakty na tasmach panela. Po podgrzaniu i lekkim odksztalceniu zmienia sie docisk tych tasm i poprawa kontaktu. Mozna z tym zyc jak sie czlowiek przyzwyczai

cześć. mam w swoim telewizorze takie same objawy. da się jakoś poprawić te styki? czy trzeba wymienić taśmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi