Skocz do zawartości
will

Dziwne na TVN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Oglądam sobie "Ostatniego samuraja" na TVN a tu jakieś zwiechy obrazu i wyskakuje "brak sygnału lub dźwięku" przełanczam na innch kanałach jest. U was tez zdarza sie takie coś?? Teraz juz jest ok, ale czy to może być wina pogody itd. czy coś u nich w nadawaniu sie krzaczy.
Dzieki za odp. Pozdrawiam wszystkich HDTV :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem to samo.A w prawym dolnym rogu wydawalo mi sie ze na chwile wskoczyl fragment obrazu z tvn24 :(
Wiec spokojnie Willi to raczej nie jest wina naszych anten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jednak chłopaki wina waszych anten, bo u mnie idealnie. Żeby tak jeszcze chociaż 16/9 i DD. Ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zwiechy u mnie przypadły na reklamy :(

[quote name='wiewior' post='19871' date='04.11.2006, 00:40 ']
U mnie też jakoś dziwnie się TVN zachowywał - choć mam PC a nie n-kę.
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie TAK Na Reklamach to sie działo
A antene mam 90 -sygnał siła 88/jakość 92

a jeszcze coś wczoraj o 11 nawet po wieczorem na tvp 1 brak dostępu ;)
Wiem że platforma dopiero startuje ale mogli by to "wszystko" wreszcie ustabilizować :P

Edytowane przez will

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak za dawnych lat 80' i vhs, tv robi wszystko żeby tylko czasem czegoś ładnienie nie nagrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo mialem na antenie siatkowej (naziemnej )wiec to nie wina satki tylko TVN :lol:

Edytowane przez conrados

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

ja troszke z innej beczki. Wydaje mi sie ze sygnal generalnie pozostawia jeszcze wiele do zyczenia szczegolnie podczas deszczu tak jak przed chwila. Dziwne jednak jest ze gina w wiekszosci wszystkie kanaly oprocz TVN'owskich. To chyba troszke dziwne zeby nie dzialala jedynka i Discovery. Wypadaloby cos z tym chyba zrobic bo wydaje mi sie to dosc dziwne. Moze ktos ma jakies wytlumaczenie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ForsonY' post='20004' date='04.11.2006, 20:07 ']
...Moze ktos ma jakies wytlumaczenie?
[/quote]
Nie wszystkie kanały nadawane są z jednej wiązki i z jednego transpondera. Mogą być nawet z innego satelity, bo jest ich kilka na pozycji. Jedne wiązki mają większą "moc" inne mniejszą. Ot i całe wytłumaczenie.
Pozdrawiam.

Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miejmy nadzieję ze wszystko niebawem sie unormuje. Napewno kazdy miał wtedy takie zakłucenia podczas reklamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie obecnie tj. 5 listopad od samego rana mam na przemian brak albo jedynki i Discavery, albo TVN i MTV oraz VIVY. Zadzwonilem na infolinię N-ki i dpowiedziałem się jest to wina mojej anteny i jeśli się zgłoszę do punktu w którym ją zakupiłem to natychmiast ją wymienią.
Zapytałem się iż przeczytałem na niniejszym forum o problemie anten perforowanych dawanych w zestawie, że słyszałem że zamarzające krople deszczu pozostające na perforacji powodują zakłócenia sygnału na talerzu anteny. Pani po drugiej stronie kabla dziwnie zamilkła i powiedziała że wymienią mi antenę kiedy tylko sobie życzę.
U was też teraz nie ma TVN???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi