Skocz do zawartości
marek3.14

Panasonic DMR-BST800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Ciekawy jestem czy ma ktoś Panasonica DMR-BST 800 EG-K, obecnie jest dostępny tylko na rynku Niemcy i Austria.

Chciałbym się podzielić doświadczeniami w sprawie nagrywania filmów 3D HD z sat. Cyfra+

Po nagraniu na Blu-ray filmu w 3D HD można odtwarzać na odtwarzaczach SONY i LG(sprawdzone), natomiast film w orginale 2D jest zabezpieczony przed odtwarzaniem na innych odtwarzaczach, może jest możliwość odblokowania filmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widzę,że jest w Polsce w sprzedaży Panasonić DMR-BST 800 za ok. 3900 zł.Czyli film nagrany np. z Cyfry+ w HD na twardy dysk - można przegrać na płytę Blu-ray,a tą płytę póżniej nie można odtwarzać na innych marek odtwarzaczach Blu-ray ? To kiszka trochę..to co mi to daje ? to trochę jak próba monopolizacji Panasonica. Nie ma u sprzedających info. czy mają Instrukcję w j.polskim. No właśnie dobrze jakby się ktoś pojawił na Forum,kto ma ten model Panasa i opisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Wypaliłem parę płytek w SD, BLU RAY i FULL HD 3D.

Odtwarzanie na każdym Panasonicu BD - płyty BLY RAY w FULL HD i HD 3D, jak do tej pory (sklepy i markety) odtwarza bez problemu, filmy są rozkodowane.

Problem był z SONY, widział film 3D HD, natomiast nie widział zwykłego filmu FULL HD (konwertowany z DR tzn.orginał z sat C+) być może problem w konwertowaniu filmu na full hd- spróbuję jeszcze nagrać w DR. Podobnie jest z FR w nagraniach SD.

W Panasonicach wszystko OK :D

Wypalone w SD w XP,SP,LP (EP nie sprawdzałem), jest tak samo jak w recorderach DVD Panasonica np.DMR-E95 (chociaż ten nie nagrywa na DVD+RW) to odtwarza i można go skopiować na HDD.

Jest problem z FR tzn. dopasowanie filmu do miejsca na płycie (zwykłe - odtw. DVD nie widzą tej płyty np pioneer w samochodzie tak konwertowany zacina się, na chińszczyźnie idzie bez problemu mam DALKO).

Jeśli idzie o wypalenie danych na blu ray to zachowuje się jak DVD-RAM (mój ideał płyty, archiwizuję na nich- zdjęcia i swoje rodzinne filmy w jakości XP.

9,4 GB troszkę za mało jak na teraz, gdy jedno zdjęcie ma około 5MB , stąd parę płytek już mam( kiedyś to 50 zł/4,7GB teraz Verbatim 4,7GB - 6 zł)

na blu ray można nagrać albo zdjęcia albo filmy :( , ( szkoda bo na DVD-RAM upakowane jest wszystko razem i jeszcze parę plików z PC :D ) ale tutaj można zmieścić blisko 50 GB .

Po za tym nagrania DVD-RAM są w dużo lepszej jakości niż na zwykłym DVD - do ,,FULL HD im trochę brakuje mimo pierwszej kamery SONY 1 mpx z 2001 roku (sygnał przez wej. DV do Panasonic DMR-HS2)''.

Jak podłączone są dwa wejścia sat, to potrafi nagrać równocześnie dwa sygnały hd z sat - ale nie można oglądać już trzeciego kanału - chyba że jeden z nagrywanych (tu tylko DREAMBOX DM 8000 jest lepszy równocześnie nagrywa z czterech źródeł HD, np.: HBO HD... i C+HD i piąty SD można niezależnie oglądać (DiSEqC z czterema wejściami sat obowiązkowy).

Jak zawsze jest ,, ale '', nie można z dreamboxa wypalić blu raj, chyba że przez sieć na PC bez problemu :) chociaż trochę zachodu, ja to robiłem przez Corel VideoStudio Pro X3. Bo jest jeszcze możliwość nagrać na w TS na płytę DVD DL ale tylko plik do 9,4GB.

Uważam recordery Panasonica za jedne z najlepszych i się nie zawiodłem.

Obsługa jest tak samo intuicyjna jak w poprzednich modelach.

No i z czasem cena spadnie o połowę, jak z pierwszymi recorderami DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Je stem zainteresowanym kupnem tego modelu ,jak współprcują moduły z kartą n.p. ;N' lub Cyfra + ?

Edytowane przez wiesław1177

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Je stem zainteresowanym kupnem tego modelu ,jak współprcują moduły z kartą n.p. ;N' lub Cyfra + ?

Mam pytania do ;Marka 3.14" jesteś jednym z niewielu na forum pośiadaczy DMR-BST 800 dlatego bardzo trudno uzyskać jakieś informacje dot. tego modelu .Aktualnie jest w sprzedaży w 2 sklepach w Polsce ,ale żadnych informacji od sprzedawców tylko dane tech. nawet nie ma instrukcji po polsku nie mówiąc o menu a cena 3500 zł zobowiązuje do takich info. Teraz pytania 1]jak wygląda współpraca z modułami dostępu [aktual nie do kupienia tylko ;N" na karte] czy ten moduł pracuje poprawnie, jakich modułów używasz ? pytanie 2]Czy nie ma problemów z nagrywaniem kanałów w jakości HD [n.p.HBO; n Premium HD itp t.z.kodowanych ,czy nie ma blokady ? pytanie 3]ten model psiada 2 wyjścia HDMI ,ale czy ma wejście HDMI ? Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Panasonic Polska nie przewiduje sprzedaży DMR-BST800 w Polsce, dzwoniłem taka polityka firmy.

Myślę, to prywatne odczucie - cena zaporowa jak na Polskę czyt. mała sprzedaż i piractwo w Polsce.

DMR-BST800 pracuje poprawnie z Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM oraz

NOWOŚĆ SPLITTER 100% TUNERÓW C+ TNK TURBO SPLITER z KARTA TURBO V4 SPLITTER C+ TNK TP SPLITER (Allegro).

Duży plus dla Panasonica reklamy itp. można usunąć z dysku jak w poprzednich nagrywarkach DVD.

Obsługa intuicyjna ( nie znam angielskiego ale mam praktykę z nagrywarkami Panasonica czyt. bez zmian).

Moja obserwacja nowsze modele zazwyczaj mają mniej funkcji za to cena spada.

Nagrywanie programów i filmów bezproblemowe standard DR (czyli sygnał źródłowy).

Wszystko wypalisz na BLU-RAY lub DVD, konwertując w górę lub w dół - wcześniej na dysku lub bezpośrednio przy wypalaniu płytki.

Podobnie AVCHD z kamery, aparatu fotograficznego przez USB lub kartę SD (najnowsze wersje).

Kiedyś archiwizowałem moje filmy rodzinne na DVD-RAM teraz na BLU-RAY.

Szkoda tylko że nie da się jak na DVD-RAM zmieścić razem filmu i zdjęć na jednej płytce 50 GB BD-R i sfinalizować czyli ogólny standard

( na BLU-RAY BD-RE DL można podobnie jak na DVD-RAM !!!).

Jeśli chodzi o SAT

minus to konkretnie na Canal+ film powstaje czasem piseloza (wcześniej myślałem że to problem w konwertowaniu w górę do HG)

teraz wiem że zależy to od materiału źródłowego !!!), reszta programów dziala OK.

no i automatyczne przeszukiwanie sat i układanie programów (trochę zajmuje czasu).

Sprzęt jest naprawdę super.

Z czasem planuję zmienić PT-AE 900 na PT-AT7000E żeby zobaczyć w domu 3D.

Ważne ze mam dobre źródło obrazu na przyszłość.

Polecam porównywarkę: http://cenowarka.pl/eu/?in=&fs=Panasonic+DMR-BST800+

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam do marka 3.14

Dzięki za info dot. DMR-BST 800, teraz na pewno Go kupię Co do panasonica to mam zaufanie, mam jedną z pierwszych nagrywarek ze scalerem do 1080 p, model DMR- EH 67 od lat bezawaryjna. Teraz kupiłem kino dom. panasońica SC- BTT 770 ,niedrogi bardzo nowoczesny sprzęt ,ma wszystkie aktualne nowości techniczne na ten rok . I brak mi do kompletu właśnie tej nagrywarki HD- BR z podwójnym tunerem SAT. Wszystkie testy i opinie dot. tego modelu są B dobre. Napisz więcej o modułach , czy są do kupienia i gdzie . Niebawem dojdzie do połączenia C+ i N napewno wypuszczą wspólny moduł i powinien pasować do tej nagrywarki.

podam moje namiary na ewent. wymiane info.

adres wiesiek7747@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazał się w Niemczech DMR-BST 820 z podwójnym tunerem satelitarnym i dyskiem 1TB za 799 EUR.

Jak znajdę gdzieś potwierdzenie, że np poprzedni BST800 działa z kartą CONAX "Telewizji na kartę" - modułem nCAM HD to inwestuję w ten nowy

*** blad ***

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Marka 3,14 Właśnie robie namiary na kupno ,tego modelu t.j. Dmr-Bst 820 pokazał się w dobrej cenie 2900 zł w RTVmax ale oczywiście sprzedawcy nic nie wiedzą dot. współpracy z modułami polskich platform , nawet nie mają instrukcji lub opisu w j.p. Dlatego czekam na jakieś wiadomości. Pozdrawiam wiesław1177

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi