Skocz do zawartości
stysiu

HDMI nie dziala!!! help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Mam tv LG 32LC2R - ma wszystkie znaczki HD ready, HDMI itd. N box mam 1 dzien. jak podlaczam przez kabel HDMI tv sniezy, przez moment slychac dzwiek z kanalu i potem szum.
Co jest uszkodzone?
N box, czy TV bo nie wiem co mam reklamowac.
jezeli macie podobne probelmy i rozwiazaliscie je jakos to prosze msg na gg 1320799
pozdrawiam
stysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety, LG nie slynie z kompaktybilnych urzadzen HDMI, zreszta na grupie tez o tym sporo

moze warto poczekac na kolejny firmware do n-boxa , z pewnoscia poprawia ten problem

tymczasem korzystaj z componenta, jakosc zblizona na LG pewnie taka sama ;)

mam panasia 42pv60E i smiga od poczatku, obraz zyleta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='stysiu' post='19044' date='01.11.2006, 11:44 ']
Witam,
Mam tv LG 32LC2R - ma wszystkie znaczki HD ready, HDMI itd. N box mam 1 dzien. jak podlaczam przez kabel HDMI tv sniezy, przez moment slychac dzwiek z kanalu i potem szum.
Co jest uszkodzone?
N box, czy TV bo nie wiem co mam reklamowac.
jezeli macie podobne probelmy i rozwiazaliscie je jakos to prosze msg na gg 1320799
pozdrawiam
stysiu
[/quote]

Witam,
odłącz kabel hdmi z tv, wyciągnij z gniazda wtyke tv i n boxa, teraz włóż wtyke n boxa do sieci i włącz n boxa pilotem(czekaj aż sie załaduje soft-bedzie widoczny numer kanału). Teraz podłącz kabel hdmi do tv, włóż wtyczkę tv do gniazdka i włącz tv pilotem(odznacz połączenie w tv-hdmi). Uzyskałem w ten sposób obraz, niestety dźwieku brak.Sevis lg stwierdził, że tv i n box są niekompatybilne(czekać na nowy soft n boxa, a być może i LG :o . Jak ci odpali obraz, będziesz wiedział chociaż, że masz sprawny sprzęt . Pozdrawiam Zygmunt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miałem dziś ten sam problem televizor panasonic TX-26LX60P. Musiałem zmienić rozdzielczość w n-box a w tv uruchomić wejście i sterowanie przez hdmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi