Skocz do zawartości
gracz120

N HD w Walii?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mieszkam w UK, konkretnie w Walii już dobre 3 lata. Wcześniej korzystałem z cyfrowego polsatu i wszystko było OK, chociaż i tak sygnał był słaby bo ok. 40%. Około tydzień temu kupiłem w Polsce telewizje N HD z dekoderem ITI-2850ST. Wyczytałem na forach że na N-ke nie trzeba nic zmieniać bo cyfrowy polsat ma te same parametry i satelitę. Po podłączeniu i początkowej oknie dostrajania anteny tuner nie chce pobrać listy kanałów, ponieważ jak wyczytałem w instrukcji do odbioru potrzebne jest przynajmniej 60% na obydwu paskach. Mój problem polega na tym że Siła sygnału jest w miarę ok bo ok.70% , nawet czasami 73%, ale jakość maksymalnie oscyluje w granicach 14-16% i większej jak do tej pory nie udało mi się osiągnąć. Patrzyłem po przeróżnych forach i nic nie pomagało. Mam talerz pozostały po właścicielu czyli ten mały, eliptyczny, dziurkowany z kupionym w polsce, zwykłym, cyfrowym konwerterem. który jest obklejony taśmą i przyczepiony do ramienia od talerza. Przy cyfrowym to działało ale przy N-ce już nie działa. Czy ktoś jak zwiększyć ten sygnał i polepszyć parametr "jakość" ?? Proszę o jak najszybsze odpowiedzi. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam talerz pozostały po właścicielu czyli ten mały, eliptyczny, dziurkowany z kupionym w polsce, zwykłym, cyfrowym konwerterem.

I to jest właśnie element który musisz wymienić. Talerz.

W twojej sytuacji zaryzykuję, że minimalna wielkość talerza to 90cm a nawet 120cm.

Na małym (60cm talerzu) to nawet w Polsce, w niektórych rejonach kraju, są kłopoty z odbiorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy w takim razie mógłbyś podać mi jakieś możliwe aukcje np. na angielskim ebay-u na których mógłbym zakupić odpowiedni talerz. Ja szukałem i znalazłem coś takiego ale nie wiem czy to wystarczy :

http://www.ebay.co.uk/itm/80cm-Satellite-Dish-Hi-Gain-Solid-Mount-0-1dB-LNB-80-/390216979757?pt=UK_ConEle_SatCableFreeview_RL&hash=item5adabe952d#ht_3736wt_1139

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym na poczatku sprobowal ustawic talerz odrobine inaczej. Mieszkam w Szkocji, mam dziurkowana antene tzw pod Sky'a i na TnkHD mam oba paski na przynajmniej 80%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam a czystej ciekawosci...

Wlasciwie dlaczego Polska tv, a nie Sky?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam a czystej ciekawosci...

Wlasciwie dlaczego Polska tv, a nie Sky?

Zapytam odwrotnie tez z ciekawosci dlaczego Sky lub Virgin a nie Polska tv ^_^ otoz ktos moze miec zapotrzebowanie na polskie programy? seriale ktorych nie uswiadczy na w/w platformach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mieszkam w Polsce, więc to co dzieje sie w Polskiej TV nie specjalnie mnie dotyczy...

Polskie seriale na tle seriali us/uk... Serio?

Kilka osób w pracy ogląda jakieś show czy wydarzenie w lokalnej TV i dyskutują o tym w pracy na następny dzień, a ja oglądając Polska TV... Sorry jestem Polakiem i oglądałem jak sie Tusk kluci z Kaczyńskim na TVN...

Nikomu nie zabraniam oglądać polskiej TV za granica, co tez swoją droga jest nielegalne, ale miedzy innymi przez to, w Irlandii czy uk Polacy doprowadzają do sytuacji w której dorastac będzie młode pokolenie wychowane w domu, gdzie mówi sie tylko po polsku, z Polska telewizja i zwyczajami...

Wracając do głównego wątku...

U mnie w zachodniej Irlandii na antenie 110cm odbieralem platformę N z siła 100, jakością 90. Podczas mocnego deszczu jakość nie spadała poniżej 40.

Edytowane przez wolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi