Skocz do zawartości
umbrellavirus

Popcorn a200/a210 i znikający dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

...Pytałem jak zmienieć profil na 4.1? ...

W tsMuxer w General track options zaznaczasz pożądany profil.

Ostatnia linijka z postu powyżej oznacza, iż sam strumień video nie zawiera informacji o klatkażu i należy go zaznaczyć ręcznie jeśli domyślny jest niewłaściwy; tu akurat jest prawidłowy.

Edytowane przez windmill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi formatami w kamerach jest różnie

Wszystkie urządzenia jakie mam nagrywają w 1080/50i - natimiast Popcorn zawsze widzi to jako 1080/25p.... Nie mam pojecia dlaczego

Zupełnie tak jakby na dzień dobry traktował strumień "i" deinterlacer'em

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi, że w opcjach wyjścia video masz ustawione "p".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiałem każdą możliwą rozdzielczość wyjściową. Bez poprawy.

Dzięki chłopaki za pomoc, ale jednak doszedłem do wniosku, że nawet mój stary HTPC na ION`ie(+Win 7 na SSD:) jest o niebo lepszy. Przyznam, że Popcorn jest bardzo prosty w obsłudze, jak się już go skonfigóruje.Dla niewymagających jest w sam raz. Jednak ma on mocno ograniczone możliwości. Wszystko to chodzi jakoś wolno,a aktualizacja wypuszczana jest zbyt żadko.Kiedy już wyjdzie, to i tak nie ma rewelacji.

No cóż.... ja wracam do swojego HTPC, a wam życzę miłego kożystania z Popcorn`u

.... no i ten jeszcze klikający pilot ...no szlag mnie trafi !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Popcorna masz rację

Menu płyt BD choć działa szybciej niż na Realtekowatych, działa wyraźnie wolniej niż na odtwarzaczu BD. Jest to w sumie dziwne wziąwszy pod uwagę fakt, że ta sama SIGMA siedzi także w odtwarzaczach BD..

Soft dziurawy i niestabilny. Przyszłością wg mnie są mikro-HTPC a'la to co oferuje XTREAMER

Dwurdzeniowy procesor+solidny chip do dekodowania AV i pełna customizacja systemu. Wszystko w małej i zgrabnej obudowie. Gdyby XTR miał do tego niewielki wyświetlacz LCD - łyknąłbym z miejsca.

Co jak co, ale mozliwość uruchomienia urzadzenia bez telewizora (słuchanie muzyki) jest dla mnie bardzo ważna (przy kolejnym zakupie)

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi