Skocz do zawartości
azizi

A-110 problem z uruchomieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. A-110 kolegi nie chce się odpalić, a dokładniej po włączeniu pali się pomarańczowa dioda a na tv nic. Sprawdzałem na 3 tv i różnymi kablami hdmi. Popcorn jest kolegi, ja mam taki sam i po podłączeniu w miejsce mojego także się nie uruchamia. Sprzęt ma zainstalowany najnowszy FW.

Czy ktoś wie co to może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można jeszcze zrobić mu reanimację przez recovery ze zworką ale jak się nie podniesie to znaczy że żołnierz poległ na polu walki i czas go zastąpić nową jednostką do zadań specjalnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można jeszcze zrobić mu reanimację przez recovery ze zworką ale jak się nie podniesie to znaczy że żołnierz poległ na polu walki i czas go zastąpić nową jednostką do zadań specjalnych.

Kolego możesz coś więcej napisać o tym sposobie reanimacji, bo nigdy o tym nie słyszałem?

Szkoda by było sprzętu mimo że już ma swój czas, bo kumpel kupił po mnie (podajrał się jak widział to u mnie kilka lat wstecz) i mój jeszcze chodzi a on ma problemy. Wolałbym najpierw wykorzystać wszelkie możliwe sposoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może popróbuj innych trybów wyświetlania.

Po odczekaniu ok. 3 min. na odpalenie zmień rozdzielczość obrazu naciskając klawisz TV MODE na pilocie, a po sekundzie wybierz odpowiednią cyferkę:

TV MODE + 0 tryb Auto TV

TV MODE + 1 Component/Composite NTSC 480i

TV MODE + 2 Component/Composite PAL 576i

TV MODE + 3 [nieużywany]

TV MODE + 4 Component 720p 60Hz

TV MODE + 5 Component 1080i 60Hz

TV MODE + 6 Component 1080p 60Hz

TV MODE + 7 HDMI 720p 60Hz

TV MODE + 8 HDMI 1080i 60Hz

TV MODE + 9 HDMI 1080p 60Hz

TV MODE + CAPS/NUM przełączanie 60/50Hz dla trybów Component i HDMI (4 do 9)

Jeżeli to nie pomoże to podłącz urządzenie kablami composite (chinch-e) do telewizora, jak będzie obraz to połącz telewizor wykorzystując gniazda sygnału component.

Edytowane przez witedit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zielona dioda powinna się świecić tak czy inaczej. Po 1. wyciągnij dysk jeśli jest takowy i odpal bez dysku i próbuj kombinacji które opisał kolega witedit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Spróbowałem sposobu z przełączaniem trybów i nic to nie dało. Na innych podłączeniach jeszcze nie próbowałem bo kabli nie mam, więc trzeba kupić.

Dysk z popcorna jest wyjęty. Jak się uruchomi to normalnie reaguje na pilota, można go wyłączyć/włączyć czy nawet restartnąć.

Teraz dziwna cześć, okazało się że chodzi przez hdmi na telewizorze kolegi (nowy sony). Co dziwne na moim oraz na innym (oba też sony) nie chce, a ponieważ wpinam go w miejsce mojego sprawnego popcorna to sam nie wiem już o co może biegać.

Ocb z tą reanimacją przez zworkę? Nic innego póki co nie działa :/

Czy można może jakoś soft wgrać na niego jeszcze raz za pośrednictwem PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Dysk z popcorna jest wyjęty. Jak się uruchomi to normalnie reaguje na pilota, można go wyłączyć/włączyć czy nawet restartnąć.

Teraz dziwna cześć, okazało się że chodzi przez hdmi na telewizorze kolegi (nowy sony)...

Jeśli działa u kolegi zacznij od resetu do ustawień domyślnych i wtedy podłącz do swojego TV.

Jak to nie pomoże weź soft na pendriva i go zaktualizuj równiez u kolegi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi