Skocz do zawartości
krzychwa

C-200 po odtworzeniu około 20 min filmu sprzęt sie wiesza

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie jest tak jak pisałem w temacie, bez znaczenia jaki film odtwarzam (normalne zwykłe avi przekonwertowane do czystego MPEG4 i inne ) ogólnie na wszystkich plikach po odtworzeniu około 15-20 min filmu mój popcorn c-200 zawiesza sie. Najpierw staje wyświetlanie napisów a później obraz. W sumie nie mam pomysłu co mu może dolegać. Proszę o jakieś wskazówki. Aha filmy odtwarzam z wewnętrznego dysku 2,5`` WD 500 GB.

Gdy po ponownym uruchomieniu odtwarzacza włączę go przed miejscem gdzie poprzednio zaliczył zwichę to tym razem przejdzie ten fragment bez zająknięcia, więc podejrzewam że nie jest to wina filmów.

Bardzo proszę o jakieś sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może chipset się przegrzewa. Spróbuj odtworzyć film ze zdjętą obudową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak firmware mam zaktualizowany, zresztą zrobiłem to od razu po otrzymaniu urządzenia do domu. Sprawdzę jeszcze z tym przegrzewaniem się, choć nie wydaje mi się żeby to było problemem ale trzeba zobaczyć. Może jeszcze napiszę jak to sie zaczęło. Na początku było wszystko ok do czasu gdy oglądałem sobie filmik i w tym samym czasie kopiowałem na dysk pliki filmowe przy wykorzystaniu sieci WiFi. W pewnym momencie popcorn sie zawiesił i niestety tak już mu zostało z tymi zwichami.

A może wymontować dysk - zgrać z niego dane i sformatować. MOże jakiś błąd na dysku sie pojawił. Normalnie nie mam pomysłu, a i na forach nie mogę nic konkretnego znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym na początku wszystkim bardzo podziękować za zainteresowaniem i pomoc w rozwiązaniu nurtującego mnie problemu. Ale do rzeczy problemem okazała się jednak temperatura, wczoraj wieczorkiem miałem troszkę czasu (praca i praca) potestowałem sprzęt i wygląda na to że wszystko działa już poprawnie. Założyłem dodatkowo wiatrak na radiator procka i wyciąg ciepłego powietrza ze skrzynki Popcorna.

Płętą tego może być tylko taki mój skromny wniosek, że ogólnie fajne jest pasywne chłodzenie i jestem jego zwolennikiem ze względu na ciszę, ale na CPU powinien być zamontowany przez producenta troszkę większy radiator.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainwestuj 5 pln. w dobrą pastę przewodzącą pod radiator, bo zapewne ktoś o tym zapomniał ...

Pasta, która wysycha i traci swoje właściwości, to główna przyczyna szalonej pracy wentylatorów - w dwóch laptopach jej wymiana

skutecznie wyeliminowała konieczność częstego uruchamiania głośnego wentylatora - warto o to zadbać ....

Na rynku znajdziesz duże radiatory o płaskiej konstrukcji, które spełnią Twoje wymagania z zapasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi