Skocz do zawartości
Aga37

Co z EPG ???

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam tak samo! jak wlacze dekoder to nie ma - dopiero po czasie wskakuje na pare godzin do przodu (tak jakby sobie sciagal program z satelity) ale zapomnij o EPG na wiecej dni do przodu! chyba sie przyda kolejna aktualka :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oo, to Wy macie EPG ?! Myslalem ze to jeszcze niedziala. Nigdy mi sie nic tam niewyswietlilo. A mam dekoder od 13 Pazdziernika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zaczelo dzialac 14 pazdziernika
ale najwyzej na 6h do przodu pokazuje, poza tym czesto na pasku info nie ma danych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a u mnie na większości kanałów działa na kilka dni w przód, choć czasem wymaga kilku sekund żeby uzupełnić kolejne godziny
działa też zielony klawisz "+24h" Edytowane przez WaldiM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zielony klawisz tez dziala, wszystkie opcje dzialaja, tyle ze np po nacisnieci zielonego klawisza jest pustka, zero danych , nawet jak sie pare minut poczeka :) chyba nie tak miala wygladac TNG ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='superpn' post='18482' date='29.10.2006, 19:56 ']u mnie zielony klawisz tez dziala, wszystkie opcje dzialaja, tyle ze np po nacisnieci zielonego klawisza jest pustka, zero danych , nawet jak sie pare minut poczeka :) chyba nie tak miala wygladac TNG ;)[/quote]
a jaką masz siłę/jakość sygnału ewentualnie talerz? bo może to od tego zależy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='WaldiM' post='18484' date='29.10.2006, 19:59 ']a jaką masz siłę/jakość sygnału ewentualnie talerz? bo może to od tego zależy[/quote]
Witam.
U mnie podobna sytuacja z EPG. Wczoraj chodziło jak talala dziś tylko opisy na kilku kanałach, ale jak ktoś napisał wcześniej ti prawdopodobnie wina sygnału. Dodam że u mnie dziś laje jek z cebra i wieje jak w Tatrach :)
Jakość /siła sygnału 92% / 87%
Oczywiście jak pada to wartości spadają.
N-box napewno pobiera dane do epg z satki także przy dobrej pogodzie powinno już wszystko wrócić do normy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='WaldiM' post='18484' date='29.10.2006, 19:59 ']a jaką masz siłę/jakość sygnału ewentualnie talerz? bo może to od tego zależy[/quote]

Czy aby na pewno EPG zależy od siły sygnału ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Aga37' post='18682' date='30.10.2006, 17:58 ']Czy aby na pewno EPG zależy od siły sygnału ?[/quote]

Mam to samo, nawet pierwszy dekoder wymienilem poniewaz myslałem, że to jego wina. Na infolinii powiedziano mi, że jeszcze testują to epg. A jego zwartość zależy od jakości sygnału, jeśli jest poniżej 70% to w ogóle epg nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='papcio24' post='18691' date='30.10.2006, 19:38 ']
Mam to samo, nawet pierwszy dekoder wymienilem poniewaz myslałem, że to jego wina. Na infolinii powiedziano mi, że jeszcze testują to epg. A jego zwartość zależy od jakości sygnału, jeśli jest poniżej 70% to w ogóle epg nie mam.
[/quote]

Faktycznie, chyba ma znaczenie jakość sygnału. U mnie jest w tej chwili siła - 100% jakość 98-100% i EPG się od razu pojawiło. Wcześniej jakość sygnału w granicach 70-85%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='WaldiM' post='18484' date='29.10.2006, 20:59 ']
a jaką masz siłę/jakość sygnału ewentualnie talerz? bo może to od tego zależy
[/quote]

siła sygnału 90-97, jakość 100, antena 160cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi