Skocz do zawartości
prokolo

Problem z napisami do filmu Planet.Earth.The.Complete.Series.Sub.PL.HD-DVD.1080p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tydzien sciagalem

Planet.Earth.The.Complete.Series.Sub.PL.HD-DVD.1080p.VC-1.DD.5.1

Rozmiar: 81.40 GB (87,407,921,768 bajtów)

do tego były dołaczone napisy: 0 to caly folder w nim widac napisy w rarze, potem 1, 2, 3 to kolejnosc otwierania ich

cd4d8167itff_t.jpg

w nfo gosciu co to wstawil napisal:

"Ztestowne na PowerDVD 7.3 3104a

CyberLink Product Support - Download Software Updates & Patches and User Guides (bez tego patcha PDVD będzie wyswietlać błędy przy zmianie menu i po wciśnieciu przycisków next, prev)

Przekopiować te pliki do katalogu Planet.Earth.The.Complete.Series.HD-DVD.1080p.VC-1.DD.5.1\ADV_OBJ do właściwych dysków

i wcisnąć "U" w PowerDVD 7.3 by wyświetlić wybrane napisy"

A wiec to zrobilem i skopiowalem pliki z napisami do katalogow DiSC 1\ADV_OBJ

ikp67343tkb8_t.jpg

I tak odtwarzacz POWERDVD 7.3. 3104a nie da sie zainstalowac mam system windows 7 64bit, wyskakuje blad przy instalacji, link do patcha jest nieaktualny.

Czy jest jakis odtwarzacz ktory odtworzy ten film z polskimi napisami? prowalem juz power dvd ver 10 i 8 ale one wogule nie czytaja tego formatu filmu, totalmedia theatre 5 film dziala w menu/ ustawieniach napisow jest do wybrania nawet polski ale jak go wybiore film sie odrazu wylacza albo zawiesza, napisy ang, frac, dzialaja, KMplayer 1.5.1 tez nie

bwort8wkw33d_t.jpg

Kodeki jakie instalowalem to

K-Lite Mega Codec Pack Version 7.0.0

Prosze kolegow o pomoc :P

PS : tytul mial brzmiech "Napisy mam ale nie dzialaja" :P

Edytowane przez prokolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmarnowany czas na najgorszej wersji z HD-DVD ....................... w ostateczności można EVO wrzucić do TSMuxera , dodać napisy dla odcinków i na otarcie łez obejrzeć ....

Zamiast piratować, to kup polski oryginał BD i będziesz szczęśliwy , a jak Ci się znudzi, to odsprzedaż. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmarnowany czas na najgorszej wersji z HD-DVD ....................... w ostateczności można EVO wrzucić do TSMuxera , dodać napisy dla odcinków i na otarcie łez obejrzeć ....

Zamiast piratować, to kup polski oryginał BD i będziesz szczęśliwy , a jak Ci się znudzi, to odsprzedaż. :)

czemu najgorszej? akurat na tej stronie gdzie mialem konto byla tylko ta wersja i 2 720p 20 pare gb, jak to zrobic z tym tsmuxer?

Edytowane przez prokolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu najgorszej? akurat na tej stronie gdzie mialem konto byla tylko ta wersja i 2 720p 20 pare gb, jak to zrobic z tym tsmuxer?

Poczytaj forum - chodzi o framerate, gdyż film był kręcony 25fps, a dla HD DVD zrobiono z tego 24fps (flaga) a leci jako 30fps ..... jest duży judder !

Ściągnij TSMuxer i wrzucaj do niego poszczególne pliki EVO ( odcinki) , dodaj napisy SRT i zaznacz BD, aby zrobił Ci z pliku EVO (HD-DVD ) plik m2ts , który sobie bez

problemu odpalisz . Procedurę powtarzaj dla każdego odcinka ( możesz je potem połączyć w całość, tylko po co - lepiej odpalać po kolei )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zrobiłeś prawidłowo, tyle że te napisy robiłem kilka lat temu a wygląda na to że twórcy oprogramowania odtwarzającego BD wycofali się z obsługi zewnętrznych dorabianych napisów. Tak naprawdę nigdy takie rozwiązanie nigdy nie było oficjalnie wspierane, po prostu działało i tyle. Obecnie żadna wersja PDVD ani TMT nie odtworzy tak przygotowanych napisów, narobiłem się ich sporo a teraz można je jedynie wywalić.

Tak jak pisał BoDeX nie jest to najlepsza wersja tego filmu, tyle że wyszła jako pierwsza więc się za nią zabrałem, napisy też nie są jakościowo najlepsze, sporo tekstów dotłumaczałem z palca i korygowałem często bezpośrednio do plików PL*.xas, więc nawet nie mam ich odpowiedników w srt. Idę o zakład że znajdziesz już teraz o wiele lepsze wersje tłumaczeń. Najprościej byłoby jednak zaopatrzyć się w wersje BD i odpalić je w playerze typu MPC HC lub PotPlayer z zewnętrznymi napisami w srt, playery te po prawidłowej konfiguracji wypuszczają nawet dźwięk jako bitstream, więc nie w ustępują niczym profesjonalnym płatnym programom.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi