Skocz do zawartości
prokolo

Samsung LE40C650 czy inny?

Rekomendowane odpowiedzi

z wielu wypowiedzi użytkowników tego tv

jak to Kroth twierdzi można wygooglować,inaczej dziadek google prawdę ci powie :)

Edytowane przez AR-kadius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu? Jak wielu? Przed zakupem tego telewizora, sporo czytałem na różnych forach i nie zauważyłem, aby ilość opisywanych usterek była jakoś znacząco wyższa niż innych modeli tej i innych firm.

A które to usterki są wg Ciebie szczególnie charakterystyczne dla tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to powiedzcie jeszcze jaki kabel hdmi mam kupic ? bede ogladal duzo filmow blue ray i HD, czy w takim przypadku warto kupic drozszy kabel ? czy nie ma kompletnie zadnej roznicy miedzy tym za 50 zl a tym za 200 ?

kieruje sie tym wpisem na jednej ze stron co sprzedaje ten tv

"Kabel HDMI - transfer min 6,68 Gbit/s:

Polecany przez specjalistów minimalny transfer zapewniający przejrzysty, ostry obraz oraz rewelacyjny dźwięk tego telewizora."

Edytowane przez prokolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to powiedzcie jeszcze jaki kabel hdmi mam kupic ? bede ogladal duzo filmow blue ray i HD, czy w takim przypadku warto kupic drozszy kabel ? czy nie ma kompletnie zadnej roznicy miedzy tym za 50 zl a tym za 200 ?

używam takiego kabla renomowanej firmy Manta :lol: :lol: :lol:http://www.manta.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=51〈=pl#!dl=MA201 koszt bardzo wysoki bo 2700gr,ale warto zainwestować taką kasę

a tak na marginesie te za 50zł i ten za 200zł to i tak te same Chinki robiły z delikatną różnicą że te droższe są w ładniejszej oprawie,lub różnica w niby nazwie firmy 90% czysty marketing,a to działa na ludzi jak lep na muchy

jedno na co proponuję zwrócić uwagę to żeby był to kabel 1.3a i wyżej (nadruk taki powinien być na samym kablu tak jak np na foto tylko że w tym przypadku

nie widać,a jest to HDMI 1.3c )Kabel-BigBen-HDMI-1-3c-plaski_BigBen,images_big,17,AKPUBHD0003.jpg

Edytowane przez AR-kadius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak dwa pytanka jeszcze

1) posiadam karte graficzna ATI Radeon 4890 i w niej jest wbudowana jakas karta dzwiekowa ( wklejam z everesta co jest )

Karta dźwiękowa ATI Radeon HDMI @ ATI RV770/790 - High Definition Audio Controller

Czy podlaczac pc do tv przez DVI----hdmi 1 kabelem bede mial obraz i dzwiek w tv?

2) czy podlaczajac pc do tv przez router poprzez kabel sieciowy czyli to sie dlna nazywa chyba? :P, bede miec obraz i dzwiek w takiej samej jakosci jak przez gdyby patrzec na pkt 1? z tym ze bede widzial swoj dysk z komputera i na nim zawarte pliki na ekranie tv ?

ps: czy przez kabel hdmi wersja 1.4 mozna przeslac net do tv? w takim razie jak lepiej jest podlaczyc ten tv do kompa? pkt1 czy 2 ?

Edytowane przez prokolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.4

dodatkowe funkcje

-kanał ethernet

-zwrotny kanał audio (ARC)

-obsługa rozdzielczości 4K x 2K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co zrobic gdy mam taka karte ktora nie ma wyjscia hdmi tylko tak jak na zdjeciu radeon 4890,

czy poprzez kabel dvi--hdmi bede miec obraz z dzwiekiem ?? i czy moze mi ktos powiedziec czy jest jakas roznica gdy podlacze kablem hdmi 1.4 w ktorym mozna polaczyc pc z tv po lanie a normlanym polaczeniem pc -- tv przez kabel ethernet? czy tez bede widzial pliki udostepnione na komputerze?

XFX_4890_1GB_connect.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co zrobic gdy mam taka karte ktora nie ma wyjscia hdmi tylko tak jak na zdjeciu radeon 4890,

czy poprzez kabel dvi--hdmi bede miec obraz z dzwiekiem ?? i czy moze mi ktos powiedziec czy jest jakas roznica gdy podlacze kablem hdmi 1.4 w ktorym mozna polaczyc pc z tv po lanie a normlanym polaczeniem pc -- tv przez kabel ethernet? czy tez bede widzial pliki udostepnione na komputerze?

1. Tak będziesz mieć obraz z dźwiękiem. Ta karta ma na pokładzie kodek dźwiękowy Realteka.

2. Nie będzie żadnej różnicy jeśli podłączysz telewizor kablem HDMI 1.4 do tej karty. A już na pewno nie prześlesz w ten sposób materiału po protokole TCP-IP. Twoja karta nie wspiera takiego rozwiązania.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powoli zaczynam kumac o co chodzi :P gdy polacze pc z tv kablem hdmi to tv bedzie sluzyl jako poprostu 2 monitor tak? a podlaczenie kabel sieciowy pc router tv czyli dlna bede widzial tylko piliki z dysku w komputerze i bede mogl wybrac dowolny z nich tak? a czy takie polaczenie moze sluzyc jako 2 montior ? i czy ktos mi moze doradzic jak mam wkoncu podpiac pc do tv gdy bede sciagal sporo filmow??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powoli zaczynam kumac o co chodzi :P gdy polacze pc z tv kablem hdmi to tv bedzie sluzyl jako poprostu 2 monitor tak?

TAK

a podlaczenie kabel sieciowy pc router tv czyli dlna bede widzial tylko piliki z dysku w komputerze i bede mogl wybrac dowolny z nich tak?

Nie wdając się w szczegóły techniczne sposobu udostępniania plików, mniej więcej TAK.

a czy takie polaczenie moze sluzyc jako 2 montior ?

NIE

i czy ktos mi moze doradzic jak mam wkoncu podpiac pc do tv gdy bede sciagal sporo filmow??

Pomijając ostatnie stwierdzenie, za które w zależności od złej woli i interpretacji moderatorów, mógłbyś zarobić ostrzeżenie ;), to najlepszym sposobem (najbardziej uniwersalnym) podłączenia komputera do telewizora będzie połączenie cyfrowe kablem HDMI w trybie monitorowym DVI bez overscanu, czyli piksel w piksel. C650 umożliwia takie połączenie. A jedno z jego gniazd jest nawet opisane jako dedykowane dla trybu komputerowego DVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie a gdy podlacze przejsciowke do portu DVI zeby miec hdmi-hdmi to czy ta przejsciowka moze obizyc standart kabla hdmi 1.4 ? chodzi o to ze taki kabel juz zamowilem i przyszlosciwo sie moze przydac a czy ta przejsciowka cos moze pogorszyc? czy bez znaczenia jaka by byla a bedzie tak samo jakbym mial w grafice wejscie HDMI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ktory mam kabel dvi-hdmi kupic ten http://allegro.pl/kabel-hdmi-dvi-5m-2560x1600p-v1-3b-gold-filtr-box-i1398884537.html czy ten http://allegro.pl/kabel-hdmi-dvi-5m-dvi-24-1-v1-3b-gold-filtr-box-fv-i1399086890.html

karte graficzna mam taka http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=133 na ile pinow ma to byc kabel? 18+1 czy 24+1 ? zebym mial obraz i dzwiek?

Edytowane przez prokolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam lepsze rozwiązanie. Najlepsze co można zrobić to pakować do jednego modelu jeden typ matrycy, żeby klienci wiedzieli czego się spodziewać kupując konkretny model, a nie fundować im "loterię fantową".

W tym przypadku to raczej "marzenie ściętej głowy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi