Skocz do zawartości
krzycho764

Telewizja n HD za granica

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy istnieje mozliwosc odbioru telewizji n HD poza granicami polski. Inne platformy takie jak cyfra i polsat dzialaja w europie zachodniej.Byl bym wdzieczny za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy istnieje mozliwosc odbioru telewizji n HD poza granicami polski. Inne platformy takie jak cyfra i polsat dzialaja w europie zachodniej.Byl bym wdzieczny za odpowiedz.

Od strony technicznej każdą z polskich platform satelitarnych da się oglądać w Europie zachodniej, w tym i telewizję n też.

Regulamin żaden z polskich platform satelitarnych nie dopuszcza prawa do jej odbierania poza Polską. Wynika to z tego, że żadna z platform nie wykupuje praw do emisji materiałów poza granicami Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,bez problemu działa i co ciekawe im bardziej na zachód tym lepszy sygnał przy mniejszej średnicy czaszy. Właściwie to nikt się nie przyczepia do tego ,że masz dekoder za granicą ,choć doskonale o tym wiedzą gdy podepniesz go do sieci.Ważną sprawą jest to ,że płatności za abonament w takim przypadku to nie wszystko i należy pamiętać o innych opłatach związanych z mediami w innym kraju np tvlincesing w UK. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam powyższe. Wielu moich znajomych wywiozło dekodery enki m.in. do UK czy Hiszpanii i nie było z tym żadnego problemu. Płatności dla świętego spokoju dokonują z polskiego konta bankowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja płacę angielską kartą kredytową (nie mam konta w Polsce) i jest ok.

Pieniądze nie śmierdzą niezależnie od tego skąd pochodzą he he :)

Punkt regulaminu o zakazie odbierania za granicą jest konieczny ze względu na umowy licencyjne ale operator nie ma żadnej możliwości wyegzekwowania go ani nie ma takiej chęci (z powodu jak wyżej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi