Skocz do zawartości
  • 0
Basek

ONKYO TX-SR805

Pytanie

Witam.

Mam ogromny problem. Mianowicie chodzi o pilota do ONKYO TX-SR805

Pierwszy pilot (orginał) Nie działa, zaniosłem do naprawy to gosc powiedzial ze nie wie co sie z nim stalo, wiec zanioslem gdzie indziej i to samo nie maja pojecia. Kupiłem nowy orginalny Pilot RC-690M

I tak samo nie dziala :/ a moze to wina amplitunera>>?. Pilot ma u góry diode (lampke) i na obydwoch ona sie zapala

PS: A moze sie go jakos ustawia MIE MAM POJECIA POMOCY. (wywalilem 220zl na nowy pilot a du dalej nic.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Żeby sprawdzić czy to wina pilota przypisz do niego obsługę innego urządzenia niż amplituner (dvd,tv, cokolwiek z Twojego zestawu - kody masz w instrukcji) - jeśli urządzenie zareaguje to znaczy, że coś dzieje się z ampem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie wiem jak to zrobić :/

Nie mam instrukcji (instrukcje mam od 806 a tam jest inny pilot)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie wiem jak to zrobić :/

Nie mam instrukcji (instrukcje mam od 806 a tam jest inny pilot)

Napisz jakie masz urządzenia - dvd,tv itp... (producent, model) - znajdę odpowiedni kod i podam Ci krok po kroku jak programuje się pilota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Napisz jakie masz urządzenia - dvd,tv itp... (producent, model) - znajdę odpowiedni kod i podam Ci krok po kroku jak programuje się pilota.

DVD - PS3 slim Model CECH 2004A

TV - LCD Samsung LE37B650

Amp. - ONKYO TX-SR805

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam ,proponuję w pierwszej kolejności upewnić się czy nie zmieniłeś przypadkiem kanału dla pilota w menu Onkyo ,i ręcznie sprawdzić wszystkie trzy .Różnie w życiu bywa i sam wiem po sobie ,że zdarzają się czasami takie dziwne wpadki. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

A może wciśnij magiczny przycisk na pilocie RECEIVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Żeby sprawdzić czy to wina pilota przypisz do niego obsługę innego urządzenia niż amplituner (dvd,tv, cokolwiek z Twojego zestawu - kody masz w instrukcji) - jeśli urządzenie zareaguje to znaczy, że coś dzieje się z ampem.

Niestety, ale kolega się myli- w zeszły czwartek padł mi pilot RC-620M od TX-SR703. Objaw jest taki, że wciskając Receiver i jakikolwiek guzik (np volume +/-) nie miga czerwona dioda na pilocie a przycisk receiver (jest podświetlany) przygasa - tak jakby wciśnięcie Volume powodowało zwarcie. Działają natomiast wszystkie klawisze do innych urządzeń z 2 rzędu (czyli oprogramowane kodami np TV, subwoofer, N-ka). Robiłem reset pilota, wymianę baterii, oddałem do naprawy - serwis się poddał i tyle. Więc możliwość zaprogramownia innego urządzenia wcale nie jest potwierdzeniem działania pilota Onkyo :(

RC-620M też kosztuje prawie 250zł - zastanawiam się nad harmony one, ale nigdzie nie mogę go obejrzeć (wziąć do ręki) wszyscy mają na zamówienie..

Pozdrawiam,

Mariusz (maniak KD, HD, PS3 itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi