Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki - to chodzi, linki w innych postach nie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy Ktoś już może posiada najnowszą wersję Transmission 2.22, który by działała w C200 i zechciałby się nią podzielić? Na większości trackerów 2.22 już została dopuszczona:) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś mi pomóc . Jaki mam wpisać adres w transmisson-remote-gui aby mieć dostęp do Transsmision 1.75 w PH C200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisujesz IP popcorna. Najlepiej zainstaluj wersję 2.04, a jak wyjdzie to 2.22, bo to są dopuszczone na większości trackerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba trzeba jeszcze login i hasło. Nie pamiętam, bo w ostatnio nie korzystałem z torrenta w popcornie i nie wiem co tam ma być. Spróbowałbym nmt i 1234.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, nie prościej jest przeczytać instrukcję obsługi: http://www.humanmedia.pl/download/C200_A200_QuickStart_PL_v1_4.pdf ?

Czy wolisz się pytać?

Instrukcję przeczytałem całą. I nic tam nie ma o konfiguracji Transmissions Remonte Gui ani o Tramsmission Remonte. Jedynie z instrukcji można się dowiedzieć jak wejść w torrenta przez stronę WWW . I w ten sposób mi się udaje. Niestety ale zarządzanie tramsmission przez WWW jest bardzo ubogie i nie ma dostępnych wszystkich funkcji.

tgiv.jpg

trremonte.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Problem rozwiązałem. Może komuś się przyda. W obydwu programach , a więc

Tramsmission Remonte oraz Transmission Remonte Gui ustawiam

Host : pch-c200 port : 9091

Oczywiście musiałem zainstalować Transmission w wersji 2.04 ( taki jest dopuszczony na prywatnych tracerach, 2.21 oraz 2.13 jaki jest NMT Csi , tracery odrzucały)

Co do programów , mają takie same funkcje (interfejs podobny do uTorrenta). Transmission Remonte ma polski interfejs.

Edytowane przez postman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem 2.33. Ale na moich tracker musiałem się dopominać o dopuszczenie tego Klienta.

Niestety z 2.33 nie działa mi TR GUI, wróciłem więc do Transmission Remote > dla mnie jest gorszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie bez problemu wersja 2.33 działa z TR GUI, nic nie musiałem zmieniać w ustawieniach.

Na moich trackerach 2.33 jest dopuszczony, a 2.21, na jednym nie działał. Więc zmiana na plus. Nie zawsze załoganci chcą dopuścić po upomnieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAK TO WSZYTSTKO ZAINSTALOWAĆ I JAK TO WSZYSTKO ZROBIĆ ŻEBYM MÓGŁ ŚCIĄGAĆ TE TORRENTY PROSZĘ O OPIS JAK DLA LAIKA

BO NAWET NA ASUSIE RT -N56U JEST TO 10000% PROSTSZE !! PROSZĘ O POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAK TO WSZYTSTKO ZAINSTALOWAĆ I JAK TO WSZYSTKO ZROBIĆ ŻEBYM MÓGŁ ŚCIĄGAĆ TE TORRENTY PROSZĘ O OPIS JAK DLA LAIKA

BO NAWET NA ASUSIE RT -N56U JEST TO 10000% PROSTSZE !! PROSZĘ O POMOC

I czego krzyczysz - taki jesteś bezradny czy zdesperowany? Wyłącz Caps Lock (lewa strona klawiatury)!

Poczytaj wyżej wypowiedzi (ze zrozumieniem) i jak będziesz miał problem to daj znać. Jak jeszcze raz bezmyślnie użyjesz Caps Lock - to na pewno nikt Ci nie pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpisanie w końcu ktoś się zlitował... a więc tak już wszystko zainstalowałem ale nie wiem jaki aktualnie posiadam transmision który sie automatycznie zainstalował w p-a210 pochodził 1 dzień a teraz nie idzie mam wszędzie kłódki ? jak zaktualizować ten transmision i jaki który nie dostanie bana? proszę o odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostań na 2.33 - jest to najwyższy bulid powszechnie akceptowany na prywatnych trackerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki zainstalowałem na razie 2.5 nmt najprościej i działa wczoraj i dziś , ale jak zainstalować ten 2.33?? i czy transmission jest najlepsze czy może jakiś inny klient który nigdy nie był i nie będzie zbanowany przez trakery?? bo transmission to dla mnie nowość zawsze na pc używałem uTorrent i nigdy nie miałem żadnych problemów a tu jakieś Bany..... tragedia

Nie ma jakiegoś programu podobnego i świetnie działającego jak utorrent bo ten transmision działa jak chce nie idzie przypisac portu wolnego bo co jakikolwiek wpisze to i tak to znika upload też w tym ogrinalnym wszystko działało ale wolno ściągał a ten dość przyzwoicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj pakiet o którym pisałem wyżej. I przeczytaj ze zrozumieniem wszystkie posty w tym topicu. Większość bulidów uTorrent jest też banowana - oszukują ilości pobranych danych.

W CSI masz kilka transmission do wyboru (chyba 2.13 i 2.22 nie jest banowany (?)) i do zainstalowania, są też wyższe bulidy z tej ruskiej stronki i mają wyższe bulidy transmission (niestety też przekłamują - więc są banowane).

Aktualnie najwyższy nie banowany transmission to 2.33.

Wyżej też masz opisane programy do konfigurowania transmission, nakładka graficzna jak w uTorrent i podobne opcje konfigurowania - wystarczy poczytać ze zrozumieniem.

Edytowane przez esem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te csi nie umiem zainstalować wszystko przeczytałem nie wiem jak z pliku zainstalować??

i ten Transmission Remote GUI fajny ale nie umie się połączyć?? czytałem wyżej ale dalej nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież napisałeś, że CSI zainstalowałeś i Ci biega. Pokazujesz plik *_0.76.zip do zainstalowania i instalujesz. W TRGUI łączysz przez port 9091 (o ile nie zmieniłeś). Wszystko jest też opisane w polskiej instrukcji dla początkujących - link do Human Media już Ci podawałem.

Przeczytaj jeszcze raz posty nr 34 i 36. Czytaj tak długo aż zrozumiesz.

Edytowane przez esem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NMTCommunityInstallerPortable to instalowałem ale ten csi nie co dałeś linka

NMT Community Software Installer = NMT CSI = CSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi