Skocz do zawartości
_mati_

Jaka plazme polecacie do 2k moze ciut wiecej

Rekomendowane odpowiedzi

cześc wszystkim, po dluzszym poszukiwaniu plazmy w "full HD" nadal niewiem co wybrac.... Kwota nie jest jakas bardzo duza jaka moglbym przeznaczyc na TV tak jak w opisie 2k-2,5k max. Plazma miala by sluzyc do czestego ogladania filmow i rowniez podpieta by byla konsola PS3(przynajmniej takie mam plany) :) z tego co czytalem to najbardziej odpowiadala by mi wlasnie plazma gdyz nie inwestuje narazie w telewizje HD(zostaje narazie na ogladaniu TV SD) i rowniez zaznacze ze niewiem jeszzce do konca jaka wielkosc plazmy wybrac czy 42 wieksza ale co idzie z wiekszym rozmiarem to wiadomo koszt(ale narazie niemoge sobie pozwolic na jakies szalenstwo cenowe :(,(TV mialby stac w duzym pokoju,lecz taki duzy on nie jest heh odleglosc od telewizora przy ogladaniu 2-3m max :)), jesli mielibyscie jakies fajne propozycje godnego polecenia plazm to bylbym bardzo wdzieczny :)

pozdrowki mati

Edytowane przez _mati_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panasonic lub samsung. Ja wybral bym panasonica, mialem kilka samsungow i sa fajne ale zawsze cos :)

Cena ogranicza wybor wiec kupuj to co uda ci sie dostac w promocji / przecenie czy jakies innej okazji bo roznicy jakies wielkiem miedzy TV nie bedzie.

pozdr. dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Bardzo proszę o radę jaki TV kupić:

odległość od ekranu - 2,4 - 3,3 m

nasłonecznienie - umiarkowane, tv stoi w rogu pokoju, pod lekkim kątem do okna

wielkość pokoju - 3,4 x 3,8 m

najczęściej oglądane programy - głównie SD

więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - wieczorem

preferowana wielkość telewizora - 37-42

jakie urządzenia będą podłączone - dekoder satelitarny HD 5000, dvd

kąt patrzenia - na wprost i z kątów bocznych

sygnał - Cyfrowy Polsat, pakiet Familijny HD

ile godzin dziennie ma grać telewizor - 3-4 godz.

jaka klasa cenowa? - do max. ok. 2200 zł

Myślałem o zakupie jednego z poniższych modeli:

1) Panasonic TX-P42S20

2) Panasonic TX-P37X20

3) Samsung PS42C450

4) LG 42PJ350

5) LG 42PJ550

Zakup którego z nich będzie najlepszym wyborem? A może jeszcze jakieś inne byście polecili?

Czy przekątna 42 cale nie będzie zbyt duża dla obrazu SD? I czy w ogóle jest sensu kupować Full HD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi