Skocz do zawartości
delivery

PROBLEM ! TV LE40B650 i Echostar DSB-717 konflikt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Pare dni temu kupilem TV Samsunga LE40B650, posiadam juz dekoder polsatu Echostar DSB-717

Gdy telewizor jest wlaczany to nie moge pilotem od dekodera polsatu zrobic nic, ani przelaczyc kanalow ani wejsc do menu,

dekoder nie reaguje.

Z chwila kiedy tv jest wylaczony dekoder dziala bez zarzutu, kanaly sie przelaczaja.

Zauwazylem ze gdy mam wlaczony tv to na dekoderze od polsatu miga dioda z chwila gdy operuje pilotem od tv.

Wyglada mi to na konflikt kodow pilota.

Posiadam w domu tez uniwersalny pilot i probowalem go zaprogramowac lecz efek jest ten sam , pilot steruje dekoderem polsatu

tylko w tedy gdy tv jest wylaczony.

Na poczatku bylo ok ale z czasem po dniu zaczely sie te cyrki z pilotem i dekoderem polsatu.

Zmienialem wejscia i w dekoderze i w tv , za durzo mozliwosci to nie ma , tylko dwa SCART-y.

Z innym tv nie ma takich problemow.

Prosze o pomoc w tej sprawie.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam Wszystkich

Pare dni temu kupilem TV Samsunga LE40B650, posiadam juz dekoder polsatu Echostar DSB-717

Gdy telewizor jest wlaczany to nie moge pilotem od dekodera polsatu zrobic nic, ani przelaczyc kanalow ani wejsc do menu,

dekoder nie reaguje.

Z chwila kiedy tv jest wylaczony dekoder dziala bez zarzutu, kanaly sie przelaczaja.

Zauwazylem ze gdy mam wlaczony tv to na dekoderze od polsatu miga dioda z chwila gdy operuje pilotem od tv.

Posiadam w domu tez uniwersalny pilot i probowalem go zaprogramowac lecz efek jest ten sam , pilot steruje dekoderem polsatu

Na poczatku bylo ok ale z czasem po dniu zaczely sie te cyrki z pilotem i dekoderem polsatu.

Zmienialem wejscia i w dekoderze i w tv , za durzo mozliwosci to nie ma , tylko dwa SCART-y.

Dzieki

mialem to samo z tym przekletym dekoderem, ale tv sharp serii x20E , na zwykłym crt działało ale jak przelaczylem dekoder pod moj lcd to pilot od dekodera nie dzialal

czytalem troche na forach, duzo ludzi ma ten problem, na ogol pomaga wylaczenie dekodera z pradu, wyjecie karty kodowej, wlaczenie do pradu dekodera, wlaczenie przyciskiem, wsadzenie karty do dekodera

sprobuj, u mnie działa :)

Edytowane przez mulec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam Wszystkich

dekoder nie reaguje.

Dzieki

Witam,

TV Samsung LE40B650 ma wyjście optyczne dźwięku w zespole gniazd we/wyj z tył odbiornika. Proszę zasłonić wyjście (świeci na czerwono) optyczne kawałkiem grubszego papieru lub folią aluminiowa albo podłączyć przewód optyczny. Dioda nadawcza złącza jest dość dużej mocy co prawdopodobnie blokuje odbiornik podczerwieni pilota w tunerze satelitarnym.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, mam identyczny problem - model telewizora bliźniaczy LE40C630, dekoder ten sam. Czy ktoś uporał się z problemem? Pierwszych kilka dni wszystko było OK, ale pilot dekodera przestał reagować. Zaczyna działać prawidłowo po ok godzinie-dwóch od włączenia. Początkowo dioda mruga (zielony-czerwony) jakby coś wysyłało sygnał. Próbowałem zastosować poradę "jar61", ale niestety nic się nie zmieniło. Byłbym wdzięczny za inne sugestie. Pozdrawiam forumowiczów!

Edytowane przez Sroqraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, mam identyczny problem - model telewizora bliźniaczy LE40C630, dekoder ten sam. Czy ktoś uporał się z problemem? Pierwszych kilka dni wszystko było OK, ale pilot dekodera przestał reagować. Zaczyna działać prawidłowo po ok godzinie-dwóch od włączenia. Początkowo dioda mruga (zielony-czerwony) jakby coś wysyłało sygnał. Próbowałem zastosować poradę "jar61", ale niestety nic się nie zmieniło. Byłbym wdzięczny za inne sugestie. Pozdrawiam forumowiczów!

wyprobuj moj sposob z tego watku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie, próbowałem również Twojego sposobu - bez rezultatu :(

Koleżanki i Koledzy - rozwiązałem problem.

Problem ustał po wyłączeniu w TV opcji oszczędzania energii.

Pozdrawiam

Edytowane przez Sroqraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.Kurde mol ja mam ten sam problem kupiłem plazmę 50 cali LG i dekoder z polsatu Echostar tez nie działa 5 minut działa pilot a potem wszystko świruje próbowałem wszystkiego i nic plissssss pomocy chyba go pojade oddac:((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.W salonie mam zamontowany ściemniacz do światła na pilota,reaguje na każdego pilota jeżeli przytrzyma się dłużej niż 2 sek.Kupiłem LCD Samsunga podłączyłem.Przy każdym załączeniu LCD ściemniacz zaczyna zciemniać i rozjaśniać światło w pokoju po ok. 2-3 minutach jest wszystko ok.Moje spostrzeżenie jest takie,że matryca LCD przy włączaniu może promieniować falami podczerwieni i dla tego mój ściemniacz reaguje a u was może zakłucać fale z pilota,ściemniacz jest po przeciwnej stronie LCD ok.4,5 metra wy pilota uzywacie z mniejszej odlęgłości,moja rada to oddalenie dekodera od TV LCD.Przy Plazmie to nie występuje i przy kineskopie też nie.LCD-eka się pozbyłem nie chcę już plastikowego tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledz, kolega Sroqraf ma racje. Problem wystepuje jezeli telewizor ma wlaczona funkcje oszczedzania energi. Wystarczy ja wylaczyc i po problemie. Mialem juz kupowac nowy telewizor botrzy razy wymienilem decoder i bez rezultatu. Wkoncu facet w serwisie cyfrowego polsatu powiedzial mi co i jak. Jak wylaczylem oszczedzanie energi problem znikl bezpowrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi