Skocz do zawartości
azizi

A-110 nie działa LAN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od kilku dni nie działa Lan w a-110. Po wpięciu wtyczki rj45 nie świecą się żadne diody. Na drugim popcornie wszystko gra. Wygląda na to jak by się sieciówka spaliła czy coś w tym stylu. Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak padła sieciówka w A-110 to po włączeniu pojawiał się tylko napis loading na 2 sekundy i na tym koniec. Sprawdź czy po włączeniu układ od sieciówki nie robi się przypadkiem szybko gorący, może to zbliżona usterka tyle, że u Ciebie Popcorn mimo wszystko startuje. U mnie po kilku sekundach układ parzył palec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie jak padła sieciówka w A-110 to po włączeniu pojawiał się tylko napis loading na 2 sekundy i na tym koniec. Sprawdź czy po włączeniu układ od sieciówki nie robi się przypadkiem szybko gorący, może to zbliżona usterka tyle, że u Ciebie Popcorn mimo wszystko startuje. U mnie po kilku sekundach układ parzył palec.

hmm sprzęt jest kolegi, mój a-110 śmiga ok a mam go dłużej niż on

po włączeniu do sieci nie zapalają się na nim diody (na gniazdku od lanu) a na moim tak

czy coś z tym robiłeś? da radę coś wymienić w tej elektronice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm sprzęt jest kolegi, mój a-110 śmiga ok a mam go dłużej niż on

po włączeniu do sieci nie zapalają się na nim diody (na gniazdku od lanu) a na moim tak

czy coś z tym robiłeś? da radę coś wymienić w tej elektronice?

No to pewnie padł układ LAN - RTL8201CP, ja posłałem Popcorna do naprawy tej osobie, wrócił żywy, ten układ pada często w routerach:

http://www.allegro.pl/item1084113183_ip101...a_lan_w_ap.html

Tu jest wątek o tym: http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=19057

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za link. Być może u niego jest to samo i jak wyśle to też będzie naprawiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi