Skocz do zawartości
lemodest

Telewizja cyfrowa N czy UPC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w trakcie wybierania telewizji cyfrowej dla rodziców. Najbardziej odpowiada im UPC, ze względu na mnogość oferowanych kanałów telewizyjnych. Jednak ja też będę oglądał Tv a ja z kolei stawiam na jakość i kanały HD, dlatego też zastanawiam się nad N-ką. Nie jestem jednak obyty w temacie dostarczycieli tv cyfrowej, w związku z tym zwracam się o pomoc.

Doradźcie którą telewizję wybrać N czy UPC ?

Czy jest duża różnica odnośnie technologi i jakości zastosowanej w dekoderach cyfrowych HD, oferowanymi przez UPC a np. N-ki czy Cyfry +?

Czy jakość obrazu emitowana z dekodera cyfrowego HD, UPC jest porównywalnej jakości z dekoderem np. N-ki bądź Cyfry + ?

Z góry dziękuje za pomoc !!!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli jakosc, ilosc oferowanych kanalow HD to zdecydowanie + dla N ... cenowo chyba tez wygrywa tutaj telewizja nowej generacji ... UPC zdecydowanie plusem jest pakiet Canal+ ... w dodatku nie zabraknie takze programow ze stajni Polsatu ... jesli rajcuje Cię sport to nawet bym się nie zastanawiał bo w N go dużo nie doświadczysz ... wg mnie jakosciowo lepiej wykonany jest Turbo Recorder N-ki niz kapec UPC co do softu to nie odpowiem poniewaz nie mialem okazji testowania dekodera UPC obslugujacego HD ... mam nadzieje ze chociaz w lekkim stopniu pomoglem ... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli N-ka by miała jeszcze pakiet C+ to jest bezkonkurencyjna. Ale wszystko zależny co kto lubi :unsure: Turbo dekoder N-ki, a mediabox UPC to jak porównanie dnia do nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanały HD w N i jakość? Nie żartujcie. Co prawda ostatni raz widziałem je z 1-2 miesiące temu, ale podejrzewam, że nic się nie zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Jestem w trakcie wybierania telewizji cyfrowej dla rodziców. Najbardziej odpowiada im UPC, ze względu na mnogość oferowanych kanałów telewizyjnych. Jednak ja też będę oglądał Tv a ja z kolei stawiam na jakość i kanały HD, dlatego też zastanawiam się nad N-ką. Nie jestem jednak obyty w temacie dostarczycieli tv cyfrowej, w związku z tym zwracam się o pomoc.

Doradźcie którą telewizję wybrać N czy UPC ?

Czy jest duża różnica odnośnie technologi i jakości zastosowanej w dekoderach cyfrowych HD, oferowanymi przez UPC a np. N-ki czy Cyfry +?

Czy jakość obrazu emitowana z dekodera cyfrowego HD, UPC jest porównywalnej jakości z dekoderem np. N-ki bądź Cyfry + ?

Z góry dziękuje za pomoc !!!!

Pozdrawiam

Ja bym proponował UPC jeśli masz możliwość taką! Ja niestety nie mam takiej możliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi