Skocz do zawartości
dragonfly

Problem z wyborem Media Tank

Rekomendowane odpowiedzi

Jedno doradzić warto : nie kupuj C-200.

A to dlaczego?, uzasadnij to.

AndrzejS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy moze ktos do moje powyzsze posta odpowiedziec, ulatwienie odp1 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki player wybrac

czytam na biezaco o playerach, ale oczywiscie juz wiele nie pamietam

wiec co powinien

0 odpowiedni support, robienie dobrego FW

1 nie za drogi

2 DD5.1

3 DTS najwiecej w mkv, wiec na TV obowiazkowy dzwiek, choc mam dekoder zewnetrzny creative 5700 (optykiem)

4 odtwarzanie duzej ilosci plikow (formatow), divx, xvid, mkv(720p,1080p), mts itd

5 DVD ISO (zmiana napisow jak i audio)

6 DVD voby (zmiana napisow jak i audio)

7 ISO Blu ray - fajnie by bylo (wybor audio i napisow)

8 Blu ray z plikow - fajnie by bylo (wybor audio i napisow)

9 mkv zmiana napisow wbudowanych, wybor

10 mkv odczytywanie napisow zewnetrznych, nawet jak sa wbudowane, jesli sa np z roznymi nazwami

11 mkv zmiana sciezek audio jak sa wbudowane

12 mkv odtworzenie sciezki zewnetrznej

13 analagowe wyjscie stereo do wzmacniacz

14 mp3, FLAC do sluchania na wzmacniaczu, najlepiej bez TV,

odtwarzanie dzwieku oczywiscie po optyku do zewnetrznego dekodera, wiec fajnie

jakby np dzwiek HD w miare mozliwosci lecial po optyku downmix.

Czyli po hdmi i optyku masz mies dzwiek DD i DTS

A200, C200 popcorn (choc troche drogi, ale wiele mozliwosci)

Diune (troche drogi, za ta cene to chyba lepiej PC)

WD Live

ASUS

A110 Popcorn uzywany

moimi faworytami sa Asus i WD, lekko mysle o A200, ....

Witam,

mam bardzo podobny dylemat z tym, że Asusa i WD Live już w zasadzie skreśliłem, gdyż nie posiadają elektrycznego cyfrowego wyjścia audio a całokształt zagadnień z nimi związanych można określić ogólnie jako katalog braków wyposażenia i funkcjonalności oraz innych niedoróbek.

Na placu boju pozostał jedynie Popcorn A200 i Mede8er MED500X.

Od A200 odstręcza mnie jego "mydelniczkowata" forma :) i zbyt duża awaryjność wynikająca najpewniej z wadliwej konstrukcji. Zakładam, że błędy i niedomagania softwarowe zostaną wyeliminowane najdalej w ciągu kilku miesięcy.

Mede8er (do kupienia w Polsce w poważnych sklepach w cenie 629 - 649 zł) jest bardzo dobrze wyglądającym i bardzo dobrze wyposażonym sprzętem o wyposażeniu i funkcjonalności Dvico Tvix 6500 (jeżeli pominiemy wyświetlacz i to, że zbudowany jest na chipsecie innej firmy). Ma jeszcze parę rzeczy do poprawienia w sofcie ale zapowiadana jest na początek kwietnia duża aktualizacja związana z upublicznieniem softu w wersji 3.0 (obecnie 2.2). Zobaczymy ...

W kwietniu pojawić ma się na rynku jeszcze coś co zapowiada się baaardzo interesująco: Egreat EG-S2 - http://digital8.org/general-hd-media-playe...-specs-501.html Ponoć w Indonezji już pracuje z softem od Popcorna C200 :o . Ja osobiście odczekam jeszcze ze dwa miesiące i nie jest wykluczone, że wykonam właśnie tego wyboru.

Pozdrawiam

J__K

Edytowane przez J__K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym czekaniem to problem dlaczego:

bo jak sie czeka to juz prawie masz a tu zapowiedz ze cos bedzie za miesiac itd

nie rozumiem jakiego cyfrowego wyjscia, optyk przeciez jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki odtwarzacz sieciowy z możliwością rozbudowania o HDD radzi sobie najlepiej z plikami MKV (najczęściej 720p, czasem 1080i/p)?

Interesuje mnie najtańsze rozwiązanie, bo tylko je chciałem na nim oglądać, całą resztą zajmuje się Xbox1 z XBMC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam odtwarzacz multimedialny Novatron NTR, 82 który robił mi trochę problemów na początku użytkowania, o czym pisałem w tym temacie, okazało się, że to była moja wina po prostu nie przywróciłem ustawień fabrycznych po wgraniu nowego softu, co było wymagane i co od razu doradził mi sprzedawca. W tej chwili nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tego sprzętu nie wiesza się odtwarza wszystkie formaty, jakie z ciągam z netu video jak i audio szybkość działania i płynność odtwarzania zachwyciła niejednego gościa filmy 720p i 1080p świetna, jakość otwieranie plików.ISO DVD i BR błyskawicznie obsługa menu wybór ścieżki itp. Żadnych problemów nagrywanie, co prawda, jakość kiepska, ale zawsze jest coś tam można nagrać jak trzeba no i tuner DVB-T funkcjonalny menu EPG czytelne i intuicyjne jak ktoś niema telewizora z tunerem cyfrowym tu to mamy i możemy korzystać, w jakości HDTV jak dla mnie dla zwykłego użytkownika nie znawcy tematu sprzęt extra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam posiadam odtwarzacz multimedialny Novatron NTR, 82 który robił mi trochę problemów na początku użytkowania, o czym pisałem w tym temacie, okazało się, że to była moja wina po prostu nie przywróciłem ustawień fabrycznych po wgraniu nowego softu, co było wymagane i co od razu doradził mi sprzedawca. W tej chwili nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tego sprzętu nie wiesza się odtwarza wszystkie formaty, jakie z ciągam z netu video jak i audio szybkość działania i płynność odtwarzania zachwyciła niejednego gościa filmy 720p i 1080p świetna, jakość otwieranie plików.ISO DVD i BR błyskawicznie obsługa menu wybór ścieżki itp. Żadnych problemów nagrywanie, co prawda, jakość kiepska, ale zawsze jest coś tam można nagrać jak trzeba no i tuner DVB-T funkcjonalny menu EPG czytelne i intuicyjne jak ktoś niema telewizora z tunerem cyfrowym tu to mamy i możemy korzystać, w jakości HDTV jak dla mnie dla zwykłego użytkownika nie znawcy tematu sprzęt extra.

Trochę kolega poszedł po bandzie, zainstalowałem dziś najnowszy soft v57, ale nawet on nie odtwarza .ISO BR... no chyba, że plik .ISO mam skopany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trochę kolega poszedł po bandzie, zainstalowałem dziś najnowszy soft v57, ale nawet on nie odtwarza .ISO BR... no chyba, że plik .ISO mam skopany.

Odtwarza tylko plik m2ts.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad masz v57?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje plik, który ja pobrałem z netu to nie.ISO tylko m2ts moja wina nie sprawdziłem dobrze sory za wprowadzenie w błąd

. z innej beczki jak sprwawuje sie nowy soft do Novatrona może opiszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy musisz to wkleijac do kazdego tematu ?

Jezeli juz cos proponujesz (albo promujesz bo twoja działalnosc na tym forum jak na razie sprowadza sie TYLKO do wklejania reklamy Emteca) zabłyśnij chociaż jakimis argumentami.

Wkleic linka do reklamy moze każdy "mądry"

W związku z powyzszym - radzę zianteresownaym ostrożnie traktować posty do przesady reklamujące produkty EMTEC'a a nie majace żadnej merytorycznej podstawy

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę odgrzeje kotleta :-)

Byłem userem popcorna a110, powiem szczerze że to był fajny sprzęt, choć fajny to ogólnik wiec dam argumenty:

Fajny :-) :

1. Obsługa - pilot , software, czytane formaty (mkv, xvid, dvd.. inne )

2. dodatkowe usługi - torrent , usnet , ftp , sporo aplikacji instalowanych za pomocą przyjaznego interfejsu z poziomu komputera lub odtwarzacza

3. Pasywne chłodzenie wiec jeśli udało się zainstalować w nim cichy dysk był naprawdę "nieobecny" w domowym zaciszu

4. Aktualizacja sieciowa, bez problemów

5. bardzo pomocne forum na NMT (anglojęzyczne)

Wady ;/

1. Przy wysokich transferach (mam takie w domowym łączu) następowało dławienie klienta transsmission

2. Po zawieszeni trzeba było na twardo restartować sprzęt

3. Wszystkie usługi po zawieszeniu były ubite wiec strona www która była postawiona na popcornie również padała

4. zdarzały się problemy z napisami srt, czasami nie lądowały się w czasie odtwarzania filmu

5. Nazwa napisów musiała być taka sama jak pliku z filmem

Ogólnie:

Sprzedałem już to urządzenie i zakupiłem nettopa asrock HTION - czy to dobry wybór ? ciężko to czasami ocenić bo to zwykły komp i czasami brakuje mi tej prostoty odtwarzania i używania którą miał popcorn a110

Wiem ze to trudny wybór czy kupić kompa czy odtwarzacz nmt - wracając wstecz myślę ze a110 był dobrym zakupem i jeśli miał bym dziś wybór znów sięgnął bym po POPCORNA

:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale wspomniany Asrock na XBMC dziala zdecydowanie lepiej i szybciej niz PCH-110, tyle, ze nie bitstreamuje HD -Audio i trzeba sie troche pomeczyc ze wstepna konfiguracja. Ale jaki efekt koncowy.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A-210 jest śliczny a mój A-200 bezawaryjny (tak trzymać) i cichutki (HDD jest głośniejszy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi