Skocz do zawartości
dragonfly

Problem z wyborem Media Tank

Rekomendowane odpowiedzi

no to masz tak jak ja od niedawna :) chyba , że twoje poprzednie posty były pisane przez twoje alter ego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem te posty osobiście aby zwróic uwagę na pewne - moim zdaniem- nieprawidłowosci w dystybucji aktualizacji w wypadku Novatrona

TVIX jest na pierwszy rzut oka w lepszej sytuacji ponieważ producent zapewnia support na wlasnej stronie i nie trzeba wypraszać softu u sprzedawców /a wiadomo jak to moze być - może się komuś zwyczajnie nie chcieć odpowiedzieć na maila, firma zakończy działalność z dnia na dzien etc.

Nie zawsze też sie chce dystrybutorom na bieząco aktualizować zawartosć linków swoich stron www vide digisklep - na stronach WWW firmy HumanMedia na razie wogóle nie ma linków do aktualizacji sprzedawanych przez tą firmę urządzen Novatrona /nie ma natomiast problemu z otrzymaniem linka na drodze mailowej/...

Niestety- tak na prawdę to jednak sprzęt marki TVIX "leży" w kwesti aktualizacji softu ponieważ od 3 miesięcy nie ma żadnej oficjalnej aktualizacji oprogramowania tylko kolejne bety z którymi jest ...różnie np player potrafi się ni zgruszki ni z pietruszki zresetować /notoryczne przy próbie odtworzenia katalogu AVCHD z załączoną funkcją smart start/ albo niekiedy podczas wyłączania..natychmiast sam się ponownie włącza, poza tym brak jest ciągle obsługi bezstratnych formatów audio /wystarczyłoby zwykłe passthru/ choć wiadomo że Realtek to technicznie umożliwia /Xtreamer/ a kolejne bety wnoszą tylko dodatkowe chinsko-koreanskie kanały video do i tak kulejącego seriwsu inetrnetowego /brak zakładek...BA! brak jakichkolwiek opcji !/ w którym wyszukiwarka wygląda jak nietknięte SDK producenta..Krótko mówiąc- zajmują się wszystkim tylko nie tym czym powinni a Klient czuje się jak beta-tester ....

Dla jednego i drugiegp producenta, wzorem w kwestii supportu oraz ogólnie serwisu internetowego powinien byc serwis www Xtreamer'a gdzie jest pełna i rzetelna informacja o produkcie oraz kompletny zestaw aktualizacji FW... Strona Novatrona jest w "przygotowaniu" ...czekamy zatem. Polski serwis internetowy tvix'a nie miał już natomiast aktualizacji od co najmniej pół roku - nie ma w nim słowa o modelu 6600 - próżno więc zatem szukać tam jakichkolwiek aktualizacji

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich Podstawowe pytanie dotyczące Novatron NTR83 na które niepadła żadna odpowiedź Czy odtwarza obrazy BluRay ????

Bo posiadam od ponad roku EGreat EG-M33A , działa ok ale nie odtwarza obrazów Iso Bluray tylko pojedyncze pliki m2ts i niemożna właczyć napisów do filmu można jedynie dorzucić swoje napisy w formacie srt i tak odtworzyć film

Edytowane przez josep23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich Podstawowe pytanie dotyczące Novatron NTR83 na które niepadła żadna odpowiedź Czy odtwarza obrazy BluRay ????

Bo posiadam od ponad roku EGreat EG-M33A , działa ok ale nie odtwarza obrazów Iso Bluray tylko pojedyncze pliki m2ts i niemożna właczyć napisów do filmu można jedynie dorzucić swoje napisy w formacie srt i tak odtworzyć film

M2ts z napisami oraz wyborem audio odtwarza napewno Egreat EG-R1.Również z obrazów ISO Bluray , bez menu.

Edytowane przez falka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pisałem te posty osobiście aby zwróic uwagę na pewne - moim zdaniem- nieprawidłowosci w dystybucji aktualizacji w wypadku Novatrona

TVIX jest na pierwszy rzut oka w lepszej sytuacji ponieważ producent zapewnia support na wlasnej stronie i nie trzeba wypraszać softu u sprzedawców /a wiadomo jak to moze być - może się komuś zwyczajnie nie chcieć odpowiedzieć na maila, firma zakończy działalność z dnia na dzien etc.

Nie zawsze też sie chce dystrybutorom na bieząco aktualizować zawartosć linków swoich stron www vide digisklep - na stronach WWW firmy HumanMedia na razie wogóle nie ma linków do aktualizacji sprzedawanych przez tą firmę urządzen Novatrona /nie ma natomiast problemu z otrzymaniem linka na drodze mailowej/...

Niestety- tak na prawdę to jednak sprzęt marki TVIX "leży" w kwesti aktualizacji softu ponieważ od 3 miesięcy nie ma żadnej oficjalnej aktualizacji oprogramowania tylko kolejne bety z którymi jest ...różnie np player potrafi się ni zgruszki ni z pietruszki zresetować /notoryczne przy próbie odtworzenia katalogu AVCHD z załączoną funkcją smart start/ albo niekiedy podczas wyłączania..natychmiast sam się ponownie włącza, poza tym brak jest ciągle obsługi bezstratnych formatów audio /wystarczyłoby zwykłe passthru/ choć wiadomo że Realtek to technicznie umożliwia /Xtreamer/ a kolejne bety wnoszą tylko dodatkowe chinsko-koreanskie kanały video do i tak kulejącego seriwsu inetrnetowego /brak zakładek...BA! brak jakichkolwiek opcji !/ w którym wyszukiwarka wygląda jak nietknięte SDK producenta..Krótko mówiąc- zajmują się wszystkim tylko nie tym czym powinni a Klient czuje się jak beta-tester ....

Dla jednego i drugiegp producenta, wzorem w kwestii supportu oraz ogólnie serwisu internetowego powinien byc serwis www Xtreamer'a gdzie jest pełna i rzetelna informacja o produkcie oraz kompletny zestaw aktualizacji FW... Strona Novatrona jest w "przygotowaniu" ...czekamy zatem. Polski serwis internetowy tvix'a nie miał już natomiast aktualizacji od co najmniej pół roku - nie ma w nim słowa o modelu 6600 - próżno więc zatem szukać tam jakichkolwiek aktualizacji

Firmware do Novatron bez problemu można pobrać ze strony dystrybutora/sprzedawcy www.icroon.eu pobierałem już wcześniej firmware do swojego NTD37L i bez problemu uzyskiwałem pomoc techniczną w tej firmie. Z tego co pisał Mipo z icroona to polityka Novatrona jest taka że nie udostępniają firmware każdemu lecz firmy z którymi utrzymują kontakt handlowy, może to się kiedyś zmieni.

Co do strony Novatron to wystarczy sprawdzić kto jest jej właścicielem, udało to się zrobić sklepikowi......... więc niczego nie ma się co spodziewać poza kolejną strona z cyklu gdzie możesz kupić sprzęt dla siebie itp. ....

odp. na allegro lub icroon.eu w tej chwili jest najtańsze źródełko w Polsce i polecam panowie aby tak dalej bo w końcu my klienci na ty korzystamy. :)

Edytowane przez jony_be1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam juz sprzęt i powiem tak: mały GIGANT...

na razie testuję, zaskoczyła mnie jego wielkość, malutkie pudełeczko, ładnie wykonane

jaki dysk 1.5 TB radzicie kupić? mało tam miejsca jest chyba w środku na ten dysk (jest szufladka), więc nie chcę aby się zbytnio przegrzewał, był szybki i cicho pracował

mam złe wspomnienia jeśli chodzi o WD więc celuję w Samsung i Seagate sata 2

Samsunga nie kupuj są głośne pobierają więcej prądu i wolno startują.

Polecam Seagate Baracuda LP 5900 rp lub WD. Osobiście mam Seagate Baracude 1.5TB LP 5900rp i w ogóle go nie słychać.

A samsung to chyba już wszystko robi oprócz samochodów.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Samsunga nie kupuj są głośne pobierają więcej prądu i wolno startują.

Większej bzdury nie słyszałem, seria F3 / F2EG / F3EG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Większej bzdury nie słyszałem, seria F3 / F2EG / F3EG

Miałem możliwość przetestować Samsunga HD154UI i nie miałem pozytywnego nastawienia do niego.

Czy coś się zmieniło jeżeli tak to jaka seria ma być niby lepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwoje możecie mieć rację. Pamietajmy jak sie teraz produkuje sprzet. Jeden z was mogl trafic na serię udaną, drugi na...niekoniecznie :)

Wracając do supportu Novatrona.

Jakoś nie potrafię przyjac do wiadomosci faktu że NTR dystrybuuje nowy soft tylko przez delarów bo jednak do starszych modeli support na www producenta jest..

Icroon.eu podobnie jak digisklep- nie mają najnowszej wersji softu do Novatrona - oznaczonej symbolem 51

Tą wersję otrzymałem- jako link w mailu- z firmy Human Media...

Jest zatem tak jak pisałem

Przegięciem jest jednak wg mnie pisanie o Novatronie jako o "najlepszym sprzęcie" w sytuacji gdy ten nadal nie obsługuje bezstratnych formatów audio /a robi to o połowę tańszy Xtreamer.../

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę robi? :)

Gdyby w końcu X wypełnił swoje reklamowe zobowiązania, byłoby o tym raczej głośno... :)

Ja czytałem już różne oficjalne wytłumaczenia, a to potrzebny nowy SDK od Realtek'a (jest chyba od dwóch miesięcy), a to należy tylko załatwić papierkowe kwestie licencyjne z DTS i Dolby (od czerwca 2009?)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z wypowiedzi kol.MOBOR:

Przegięciem jest jednak wg mnie pisanie o Novatronie jako o "najlepszym sprzęcie" w sytuacji gdy ten nadal nie obsługuje bezstratnych formatów audio /a robi to o połowę tańszy Xtreamer.../

Odpowiadam:

Jeśli myślisz o bezstratnych formatach audio typu Wav,Flac to Novatron NTR82 je z powodzeniem obsługuje.

Edytowane przez wladek_wypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając do NTR 82/83:

1. minus to niestety brak wbudowanego wifi, szkoda, bo jedno usb bedzie zajete przez np. antenke do xtreamera (ta karte sprzedaje humanmedia jako kompatybilną z ntr)

2. cena: niezbyt niska: 75+20 z przesyłką

3. mam troche za daleko do mojego zrodla netu wiec nie chce prowadzic skretki , poza tym jest to mało estetyczne rozwiazanie

4. rozwazam zatem rozwiazanie oszczedzajace port usb czyli tani AP w trybie klient podlaczony do rj-45 NTR.

Co sadzicie o takim rozwiazaniu i czy transfery beda wtedy wolniejsze niz przez karte wifi usb?

to jest jedna sprawa

druga to to , ze NTR z oprogramowaniem 50 nie łączy sie wogóle przez USB -PC, dostaje komunikat na NTR czy przejsc do polaczenia i zrestartowac sie, potem przesuwaja sie cały czas białe paski na ekranie TV, jest nad nimi napis IAMM, a laptop(testowałem na 2) z XP pokazuje mi ze urzadzenie nie jest rozpoznane...

woem ze potzrebne sa do tego sterowniki NDAS ale dostawca ani producnet nie dostarczaja ich na płytce, ani nie maja w ofercie na stronie...

Edytowane przez dragonfly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat z wypowiedzi kol.MOBOR:

Odpowiadam:

Jeśli myślisz o bezstratnych formatach audio typu Wav,Flac to Novatron NTR82 je z powodzeniem obsługuje.

Myślę o DTS HD MA DD True HD

FlAC mnie wogóle nie podnieca ani nie interesuje /tym bardziej że odtwarza to obecnie praktycznie każdy NMT/. Nie upadłem na głowę by nawigować po 60-70 minutowym materiale przewijajac go przyciskami "search" i to z max prędkością x2 /tvix/

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Naprawdę robi? :)

Gdyby w końcu X wypełnił swoje reklamowe zobowiązania, byłoby o tym raczej głośno... :lol:

Ja czytałem już różne oficjalne wytłumaczenia, a to potrzebny nowy SDK od Realtek'a (jest chyba od dwóch miesięcy), a to należy tylko załatwić papierkowe kwestie licencyjne z DTS i Dolby (od czerwca 2009?)...

Z tego co widzę po opisach wersji FW pisze że robi...stąd wnioskuję że tak wlasnie jest

http://www.xtreamer.net/downloads/xtreamer...re/ver-2-0.aspx

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj stary a naiwny jak dziecko... :) Papier cierpliwy jest. :lol:

To co łaskawie działa, to "core" z gęstych ścieżek... A gdzie bitstream?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając do dyskusji na temat ntr to czy ktos z was ma problemy z podłączeniem komputera przez usb-pc? od czego to zalezy?

i co powiecie na taki dysk:

SAMSUNG 1500 (HD154UI/YI)

najprawdopodobniej kupię to:

Samsung SpinPoint F2EG 1,5 TB (SATA II, 32MB cache)

mam duze zaufanie do dysków samsunga

Edytowane przez dragonfly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj stary a naiwny jak dziecko... :D Papier cierpliwy jest. :D

To co łaskawie działa, to "core" z gęstych ścieżek... A gdzie bitstream?

- skoro nie mam Xtreamera- moge sie jedynie opierac na tym co podają na stronie. W NMT siedzę od 2 tygodni- sorry ale trudno być affą i omegą po tak krótkim czasie itzn posiadać szeroką wiedze na temat każdego modelu

- nawet jeżeli XT obsługuje tylko "core" to i tak jets lepszy od wspomnianej konkurencji która takiego DD THD nie obsługuje wogóle

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim ntr82 a mianowicie mam karte usb wifi ovislink wn-360usb 11n dongle i niestety odtwarzacz jej nie widzi:/ Jak daje na automatyczne wyszukanie wyskakuje ze ssid nie znaleziono... Czy ta karta nie bedzie kompatybilna z tym odtwarzaczem?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta wifi MUSI opierać sie na chipsecie REALTEK - inaczej szansa że zadziała prawidłowo jest bliska zeru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobor dzieki za info:)

Szukam i nie moge nigdzie sie doczytac czy ta moja karta jest na realteku...:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

Jezeli chodzi o NTR81&&83, to zastanawiam sie:

1. Czy bedzie dzialal bez wewnetrznego dysku twardego?

2. Czy mozna wsadzic do srodka dysk 2.5 cala?

3. Czy mozna nagrywac sygnal z tunera dvb-t i jednoczesnie ogladac inny kanal?

pozdr,

sitek5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czesc,

Jezeli chodzi o NTR81&&83, to zastanawiam sie:

1. Czy bedzie dzialal bez wewnetrznego dysku twardego?

2. Czy mozna wsadzic do srodka dysk 2.5 cala?

3. Czy mozna nagrywac sygnal z tunera dvb-t i jednoczesnie ogladac inny kanal?

pozdr,

sitek5

NTR82:

Ad.1 tak

Ad.2. tak , tylko droższy :)

Ad.3 nie, jedna głowica odbiorcza (więc jeden kanał)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi