Skocz do zawartości
dragonfly

Problem z wyborem Media Tank

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam i czekam na ntr 82 zakupiony w icroon.eu juz prawie 1.5 miesiąca i się chyba przed świętami nie doczekam, mają jakieś dziwne zgrzyty niewiadomego pochodzenia, niby problemy z transportem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich ja na swojego czekałem 24godziny. Kupowałem w HUMANMEDIA miła szybka obsługa i NTR 83. Cena chyba najlepsza w kraju. Pozdrawiam

Edytowane przez videograf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich ja na swojego czekałem 24godziny. Kupowałem w HUMANMEDIA miła szybka obsługa i NTR 83. Cena chyba najlepsza w kraju. Pozdrawiam

no tak ale oni tez dopiero teraz sprzedają:

"Towar w dostawie, planowane rozpoczęcie sprzedaży i wysyłek: 23, 28 grudzień 2009"

czym się różni 83 i 83wt?

Edytowane przez dragonfly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no tak ale oni tez dopiero teraz sprzedają:

"Towar w dostawie, planowane rozpoczęcie sprzedaży i wysyłek: 23, 28 grudzień 2009"

czym się różni 83 i 83wt?

Wersja ...WT nie posiada tunera DVB-T.

A swoją drogą, czy ktoś może potwierdzić w 100% że 81/82/83 różnią się tylko obudową? Dużo bardziej - ze względów "ustawienia" na meblu - odpowiada mi 81.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą, czy ktoś może potwierdzić w 100% że 81/82/83 różnią się tylko obudową? Dużo bardziej - ze względów "ustawienia" na meblu - odpowiada mi 81.

83 i 82 na pewno obudową . 81 trudno powiedzieć.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wifi uzywacie do novatrona ntr 82/83?

na stronie humanmedia mozna przeczytac ze pasuje to os xtreamera ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasuje- bo to są wszystko odtwarzacze na tym samym chipsecie

Siłą rzeczy - akcesoria tez bedą kompatybilne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% NTR81 różni się tylko obudową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czekam i czekam na ntr 82 zakupiony w icroon.eu juz prawie 1.5 miesiąca i się chyba przed świętami nie doczekam, mają jakieś dziwne zgrzyty niewiadomego pochodzenia, niby problemy z transportem...

Dzisiaj sprawdzałem dostępności w icroon.eu i jednak towar mają już na stanie, tak więc naprawdę mieli problemy z transportem a raczej z przewoźnikiem. Mam kupla co pracuje na Cargo w Pyrzowicach i w te święta pogoda rozwaliła nawet zwykłych ludzi czekających na swój samolot a co dopiero paczki. I tak przeważnie te klamoty latają samolotem.

Dziadek mróz przypomniał sobie tylko szkoda że w święta. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kliknij w Google DIGISKLEP i tam zapłaciłem z przesyłką, która jest w tym przypadku darmowa ok.990zł.(b. miły kontakt) dużo taniej niż na Allegro.

Jeśli chodzi o odtwarzanie wszelkiej maści plików video polecam,do muzyki przynajmniej w tym egzemplarzu co otrzymałem nie.

Pliki odtwarza natychmiast z szybkością np.zmiany kanału w tunerze.Przewijanie ma b.płynne w obie strony do 32X.

Zdjęcia wczytuje błyskawicznie, można nimi obracać i oglądać przy podkładzie muzycznym.

Z Pocornem C200 nie miałem do czynienia ani z innymi tego typu odtwarzaczami więc w tej kwestii nie mogę się wypowiedzieć.

Gdyby nie ta słaba jakość odtwarzanej muzyki byłbym z niego b.zadowolony bo ekranik LCD jest b.czytelny i kolorowy i można bez włączenia telewizora odgrywać pliki muzyczne.

Mam zainstalowany dysk twardy 3.5 cala Wd Cawiar z serii GREEN 1TB i chodzi b.cicho i nie grzeje się. testowałem również Pendriva 32GB Kingstona i tu również nie było żadnych problemów.

Obsługuje pliki Fat32 i NTFS ,można je przenosić między sobą ,nie można kasować.

Jeśli chcesz skasować plik z dysku to musisz go przenieść na Pendriva i tam skasować w komputerze ewentualnie sam odtwarzacz podłączyć

kabelkiem USB do komputera, który widzi go jak twardy dysk i możesz wtedy robić co Ci się podoba.

Odtwarzacz posiada wejście do podłączenia dysku wewnątrz E-SATA na zewnątrz 2 porty USB.

Na allegro już jest dużo tańszy i opcje z dyskami Seagate -> http://allegro.pl/item867673095_nowosc_nov..._mkv_dvb_t.html firma iCroon z Wrocławia, mają go w sprzedaży 24h z kablem HDMI 2m koszt --- tańszy niż ty dałeś za swój..... Zbieram kasiore..... NTR82 jest zdecydowanie lepszy niż mój NTD37L.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja odtwarzacz i to dużo taniej kupiłem w sklepie www.DIGISKLEP.pl (zapłaciłem 989zł i mam 2-letnią gwarancję, przemiła obsługa a osobiście dałem im nieżle w kość ).

Sklep ICROON poza abstrakcyjną ceną niby oficjalny dystrybutor a na swojej stronie nie zapodał nawet najnowszego oprogramowania a bez niego dżwięk w tym odtwarzaczu nie nadaje się do odsłuchu.

Nie jest to żadna reklama tylko osobiste odczucia w tym zakresie a cena w sklepie ICROON w porównaniu do ceny np.w Słowacji (a przecież oni też zarabiają) jak dla mnie jest istnym zdzierstwem.

Tylko że firma iCroon ma na allegro wystawiony dużo taniej Novatrona NTR82 i dodatkowo urządzenie wyposażone jest w pozłacany kabel HDMI 2m (czy inni wyciągają to kable i sprzedają oddzielnie?) To chyba w sumie najtaniej w Polsce gwarancja 2 letnia też jest u nich dawana dostępna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- kabelek hdmi dorzucaja od siebie co przy tej cenie...nie widziwi :)

- kupiłem duuużo taniej :) ale reklamy firmie robić nie będę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
- kabelek hdmi dorzucaja od siebie co przy tej cenie...nie widziwi :)

- kupiłem duuużo taniej :) ale reklamy firmie robić nie będę

Ile zapłaciłeś ?? Bo w iCroon mają po 920zł na allegro tylko cene mają większą ale to chyba z uwagi na koszta prowizji :)

Daj jakiegoś linka na prv jakmają taniej bo chcę kupić to cacko :)

Edytowane przez jony_be1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny spadają - i dobrze, ale u naszych południowych sąsiadów

ciągle jest taniej o 150zł.

Są już jakieś testy tego urządzenia? Gdyby ktoś porównał np. do WD LIVE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko doliczając koszt wysyłki około 100zł to wyjdzie niby taniej o 50zł a co z gwarancją? W razie "W" interes przestaje być opłacalny.

A tu gwarancje masz na miejscu. Poza tym Słowacy mają 19% Vatu :rolleyes:

Edytowane przez jony_be1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może włączę się do dyskusji na temat ceny. W chwili obecnej po negocjacjach z Novatronem uzyskaliśmy nowe bardziej atrakcyjne warunki dostawy. Od dzisiaj koszt urządzenia bez dysku to 899zł (z VAT). Sprzęt jest dostępny i w każdej chwili można przyjść do naszego biura i przetestować urządzenie. Gwarancja to 24mc. Co do ceny jaka była nie będę się długo rozpisywał po prostu urządzenia były zamówione na początku listopada w niewielkiej ilości (50szt) co podwyższyło koszta transportu i samych urządzeń. W tej chwili urządzenia są na stanie, a kolejna dostawa już do nas leci. Więc zapraszam do korzystania z naszego sklepu.

Pozdrawiam i szczęśliwego multimedialnego nowego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam juz sprzęt i powiem tak: mały GIGANT...

na razie testuję, zaskoczyła mnie jego wielkość, malutkie pudełeczko, ładnie wykonane

jaki dysk 1.5 TB radzicie kupić? mało tam miejsca jest chyba w środku na ten dysk (jest szufladka), więc nie chcę aby się zbytnio przegrzewał, był szybki i cicho pracował

mam złe wspomnienia jeśli chodzi o WD więc celuję w Samsung i Seagate sata 2

Edytowane przez dragonfly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moze byc szybki cichy i sie nie przegrzewać

albo albo

Ja do Tvix'a wsadziłem Seagate 7200 RPM - ale TVIX ma o wiele lepszą konstrukcję /wogóle się nie grzeje/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skąd wiesz jaka ma NTR 82/83 skoro go nie masz?

widze ze humanmedia sprzedaje te playery z :

samsung ECO

seagate LP

WD Green - zle opinie, ponoc chłodny ale glosny...

z czegos to wynika, czy to kwestie tylko marketingowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi