Skocz do zawartości
Lukasz436

Rocky - Kolekcja - 6 Blu-Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie;

Chciałbym poinformować że najprawdopodbniej wydanie Angielskie zawiera Polskie napisy (cz. 2 - 5).

Wywnioskowałem to po tym jak zobaczyłem że w Anglii wyszło to samo wydanie co w Niemczech.

Niemieckie wydanie zawiera Polski napisy (cz. 2 - 5).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Takie wydanie kupiłem w Dresden w Niemczech i jest dokładnie tak jak piszesz.

Porównywałem poprzednie wydanie Rocky 1-5 na DVD vs BD i różnica jest spora (czarny to czarny)

Trochę bardziej widoczne jest "ziarno" w wersji na Blu-ray.

Edytowane przez Dawidowski1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadza się. Takie wydanie kupiłem w Dresden w Niemczech i jest dokładnie tak jak piszesz.

Porównywałem poprzednie wydanie Rocky 1-5 na DVD vs BD i różnica jest spora (czarny to czarny)

Trochę bardziej widoczne jest "ziarno" w wersji na Blu-ray.

Ile Ciebie kosztowało EUR???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj byłem w MediaMarkt Cottbus.

Cena 45,99 EUR

Istonie, wg. informacji na pudełku Rocky 2, Rocky 3, Rocky 4, Rocky 5 - z napisami polskimi; Rocky 1 i Rocky Balboa - bez napisów polskich, są napisy angielskie.

Zestaw dostępny w powyższej cenie na amazon.de

http://www.amazon.de/Rocky-1-6-Complete-Saga-Blu-ray/dp/B002NTFIXK/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1290106951&sr=1-2

51u0DQ6h3KL._AA300_.jpg

Edytowane przez depe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak oceniacie wartość zakupu tej edycji w stosunku do nowszej (z 2014 roku) Heavyweight Collection (ze zremasterowaną jedynką)? Obie o ile dobrze się zorientowałem nie posiadają polskich lektorów oraz pierwsza i ostatnia część są bez polskich napisów. Nie wypuszczono chyba żadnego wydawnictwa które nadrobiłoby te braki?
Mam możliwość kupienia go w dosyć dobrej cenie i zastanawiam się czy warto. Jestem dużym fanem Rocky'ego ale jeżeli na horyzoncie jest jakaś lepsza wersja to poczekam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli dobrze sie orientuje to wydanie Heavyweight to filmy w osobnych pudełkach i po napisie na pudełku od boxu jest tam tylko 6 płyt a w wydaniu wcześniejszym jest jeszcze płyta z dodatkami.
Moim zdaniem skoro Rocky i Rocky Balboa nadal nie posiadająa wersji polskiej lepiej jest kupić wydanie wcześniejsze .w typowym boxie.
Jest tańsze i zawiera jedną płytę więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena 125zł to dobra cena? Chyba się zdecydowałem :P Film i tak oglądałbym w oryginalnej ścieżce językowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiając przez Amazon UK(tylko kupując od sprzedającego współpracującego z Amazonem) cena z wysyłką do Polski to niecałe 100zł.Czas oczekiwania 7-10 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że Amazon już nie wysyła paczek za darmo do Polski... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze nie wysyła :)

U sprzedających przez Amazon cena tego boxu to niecałe 17f. Dochodzi1,65f za wysyłkę.

Wczoraj sprawdzałem i bez problemu wysyłają do Polski.

Cena z przesyłką to niecałe 99zł.

Nie kupujesz z Amazonu tylko niżej pod ceną jaką ma Amazon są oferty innych sprzedawców i tam kupujesz ten box

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to o tym nie wiedziałem. Przepłaciłem trochę, trudno :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki za post pod postem (nie widzę tutaj opcji edycji :( ).

Antologia jest już u mnie (a to ciekawostka, została nadana w sobotę 500km stąd a dzisiaj rano już przyjechała smile.gif nie poznaję Poczty Polskiej!). Wrzuciłem na szybko wszystkie płyty i faktycznie napisy są tylko w częsciach 2-5. Część pierwsza i ostatnia nie mają menu (!) jest tylko "pop up menu" (tak to się nazywa na pilocie mojego bd playera). Dodatki są w Rocky Balboa (w HD; naprawdę dużo, wycięte sceny, komentarz Stalowego, alternatywne zakończenie itp.) i na płycie dodatkowej (tutaj już niestety w SD i także bez tłumaczenia).
Jakość obrazu w częściach 1-5 na tym samym mniej więcej poziomie (wyraźnie lepiej od DVD ale często widać ziarno). Za to Rocky Balboa żyleta icon_wink.gif
Tyle z szybkiego przejrzenia zawartości. Muszę sobie jakiś wolny
weekend zorganizować żeby teraz to wszystko obejrzeć icon_wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi