Skocz do zawartości
marlowe

półka na sprzet audio video

Rekomendowane odpowiedzi

temat pierwotnie zamiescilem w dziale "na luzie" ale widze ze tu jest odpowiedniejszy wątek.

Chodzi o to ze chce zakupic jakąś polke (szafkę) na moj sprzet (nagrywarka, amplituner, kukurydza PH-100, tuner sat) tylko szukam takiej gdzie sprzet byłby zabezpieczony przed łapkami dziecka :) Duzo znalazlem roznych szafek szklanych zamykanych na klucz, ale jakoś do samego szkła też jestem sceptycznie nastawiony.....sa jakies inne rozwiązania? jakies moze z tworzywa szkłopodobnego ?

Edytowane przez marlowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są.

Mam pięcioletnią córkę i sprzętu nigdy przed nią nie chowałem, tylko delikatnie trzeba wytłumaczyć najlepiej z pomocą

Małżonki że nie wolno dotykać i już.

A miała by co psuć - mam kolumny bez maskownic.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja też miała. Jak sobie raczkowała i stawiała pierwsze kroczki zawsze był ktoś dorosły a sprzęt

na ten moment zasłoń jakimś małym materacem. :)

Kupowanie specjalnie półki to według mnie zbędny wydatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze i masz racje......

skupie sie tylko nad zawieszeniem na scianie TV bo teraz jest przerazliwie nisko :)

Edytowane przez marlowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest rozsądne rozwiązanie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym to jednak przemyślał :( dzieci są różne i sytuacje też. Przezorny zawsze ubezpieczony. Koszt szafki może się okazać niewielki w porównaniu do naprawy sprzętu.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Córkę nie interesował sprzęt.Lecz mojego półtorarocznego syna już tak.

O klocki się nie obawiam niech sobie pstryka ale o kolumny.

Na razie nie wie ze można zdjąć maskownice bo ciężko widzę kopułki.

Za to odkrył z tyłu otwory bas refleks niby nic.Wyobrazcie sobie że mała rączka dziecka potrafi wyciągnąć przez ten otwór wygłuszenie.

Najgorzej zabraniać chować bo i tak dopnie swego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za to odkrył z tyłu otwory bas refleks niby nic.Wyobrazcie sobie że mała rączka dziecka potrafi wyciągnąć przez ten otwór wygłuszenie.

Najgorzej zabraniać chować bo i tak dopnie swego.

Taaa jak mi subwoofer zaczął dziwnie brzmieć rozkręciłem go i w środku poza kredkami, połówką jabłka, samochodzikami znalazłem nawet szczotkę-zmiotkę :) Naprawdę ktoś mógłby zacząć produkować rury bass reflexu z kratką ;) I zgadzam się z przedmówcą że nie nalezy pod żadnym pozorem pokazywać dziecku że maskownice się zdejmują ;)

A co do sprzętu to ja też jakoś nie chowałem go przed dzieckiem. Maluch bardzo szybko nauczył się jak puścić sobie bajkę na DVD (mając jakieś 2,5 roku). Poza DVD reszta go nie interesowała (bo nic ciekawego nie robiła), no może od czasu do czasu pokrętło głośności w amplitunerze aby zobaczyć jak tatuś podskakuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza jest jednak szafka zamykana, mam taka przeszkloną i problem z głowy. Na początku były oczywiście próby sforsowania zabezpieczeń ale po jakimś czasie dzieciaki odpuściły. Co do kolumn to maskownica i modlitwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi