Skocz do zawartości
janek_pl

Aeon-SKIN for XBMC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W związku z tym, że mamy od dziś oficjalnie wydaną wersję XBMC 9.04 LIVE postaram się w kilku krokach przedstawić jak najłatwiej zainstalować i zaktualizować najfajniejszy moim zdaniem skin dla XBMC.

aeon_lowermenu.jpg

aeon_movieshowcase.jpg

aeon_musicflow.jpg

aeon_info.jpg

Opis ten można wykorzystać również w innych wersjach opartych na ubuntu.

A wiec startujemy.....

Na początek logujemy się przez terminal do naszego XBMC....

W związku z tym, że Aeon jest dystrybuowany przez GIT (Git – rozproszony system kontroli wersji) musimy go najpierw zainstalować.

sudo apt-get install git-core

Następnie przechodzimy do katalogu .xbmc

cd ~/.xbmc/skin

Teraz gdy już jest GIT na pokładzie naszego PC możemy przystąpić do pobrania Aeon:

git clone git://github.com/djh/aeon.git

W tak oto najprostszy sposób mamy Skin Aeon zainstalowany w naszym XBMC

W przyszłości,poleceniem

git pull

możemy sprawdzić czy mamy najnowszą wersję.

Proste ? :angry:

Musimy jeszcze pamiętać o tym by zainstalować FONTY. Musimy je pobrać <KLIK>i przegrać do katalogu w którym znajduje się SKIN

Opis z forum XBMC

Edytowane przez janek_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam fajną modyfikacje skina :SKIN AEON MQ 2 - 2.8.1....i mam pytanie czy może komuś udało sie zmienić widok w zakładce WIDEO lub we własnej zakładce utworzonej przez siebie bo u mnie jest tylko widok listy i nie mogę go zmienić ...oczywiscie w zakładce filmy mogę sobie zmieniać na jaki mi sie podoba ....pzdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy kotoś podpowie jak w skinie Aeon zmienić nazwy zakładek na pl. np Movies na filmy bo jakoś nie mogę tego dojśc z góry dziękuje...pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez chciałbym się dowiedzieć w jakim pliku trza pozmieniać wpisy by były po polsku... Może ktoś dać namiar??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez chciałbym się dowiedzieć w jakim pliku trza pozmieniać wpisy by były po polsku... Może ktoś dać namiar??

Najnowszy skin Aeonu - "trójka" umozliwa zmiane tekstu menu na dowolny.

Dziala jednak tylko z Beta XBMC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy skin Aeonu - "trójka" umozliwa zmiane tekstu menu na dowolny.

Dziala jednak tylko z Beta XBMC

to to ja wiem ,ale ja nie chce w AEON MQ 3 tylko w zwykłym Aeon Nox bardziej mi pasuje może jak AEON MQ 3 wyjdzie pod Dharme to tak ,ale teraz jak ktoś może pomóc to chodzi mi o Aeon Nox ...pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę tłumacznie skina :TU edytować plik strings.xml w katalogu English(katalog skina)

Edytowane przez karlitoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi