Skocz do zawartości
  • 0
Markus-LCA

SHARP LC-32RD8E

Pytanie

Witam,

Nabyłem właśnie tytułowego Sharpa, jednak nie mogę sobie poradzić z pewnymi rzeczami, podejrzewam, że TV jest uszkodzony, ale może ktoś mnie wyprowadzi z błędu.

Mianowicie:

- Cały czas po lewej stronie wyświetla mi się w niebieskim kwadraciku litera K, pod którą są małe T i W oraz cyferki 1 - co to jest ?, można to zlikwidować jedynie włączając stopklatkę i ją wyłączając. Ów znaczek jest we wszystkich trybach na wszystkich wejściach.

- Po włączeniu w menu trybu DEMO nic się nie dzieje,

- Kursorami nie można wejść do trybu "ustawienia menu ekranowego"

- I najważniejsze... regulacja głośności działa w taki sposób, iż można mieć głośność 0 - 30 - 60 (czyli max) - żadnych pośrednich ustawień, podobnie jest w każdej opcji menu, np. kontrast jest od 0 do +20 jednak pasek może być ustawiony na 0, po środku, albo na max...

Czy jest jakaś opcja resetowania całego TV ?

Co o tym sądzicie ?

Pozdrawiam

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wszystkie informacje powinne być w instrukcji. Jeżeli jej nie masz odwiedź forum elektroda lub spróbuj poszukać na stronie producenta.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wszystkie informacje powinne być w instrukcji. Jeżeli jej nie masz odwiedź forum elektroda lub spróbuj poszukać na stronie producenta.

Pzdr.

Witam,

sprawa się wyjaśniła. Chińczyk... tfu... Japończyk ;-) na końcu linii produkcyjnej w fabryce zapomniał wyjść z trybu serwisowego, menu jest uproszczone w tym przypadku aby nie trzeba było klikać kilkanaście razy sprawdzając poszczególne funkcje, stąd skokowa regulacja wszystkich parametrów. Litera K oznaczała właśnie tryb serwisowy. Nie ma tego oczywiście w instrukcji obsługi, przeczytałem ją całą od "dechy do dechy". Twoja sugestia odnośnie tego i strony producenta nic nie wniosła. Pisząc tego posta tutaj wykorzystałem już prawie wszystkie możliwości...

Pomógł polski serwis SHARP'a w Warszawie. Przyznam, że sami oddzwonili informując mnie jaka jest procedura wyjścia z tego trybu odpowiednią kombinacją klawiszy, ale to spowodowane było nie ukrywam prośbą o pomoc skierowaną do znajomego pracującego w Sharp Polska.

Telewizor pracuje poprawnie i przyznam, że na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Pozdrawiam

PS. Jeśli komuś się do czegoś to przyda to wyjście z trybu awaryjnego w tym telewizorze polega na jednoczesnym wciśnięciu klawisza "input select" oraz "volume -" i włączeniu odbiornika do prądu z wciśniętymi oboma klawiszami. Po kliku sekundach puszczamy klawisze i telewizor pracuje w normalnym trybie. Być może wejście do tego trybu wykonuje się tak samo, tyle że z klawiszem "input select" oraz "volume +"...ale nie próbowałem.

Edytowane przez Markus-LCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Hey.

Fajnie, że masz znajomego w Sharp Polska. Jak mój TV wróci z drugiej naprawy (patrz mój wątek "Reset TV po wymianie matrycy") i dalej będzie szwankował to poproszę Ciebie o pomoc w tej sprawie...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Hey.

Fajnie, że masz znajomego w Sharp Polska. Jak mój TV wróci z drugiej naprawy (patrz mój wątek "Reset TV po wymianie matrycy") i dalej będzie szwankował to poproszę Ciebie o pomoc w tej sprawie...

Pozdrawiam.

Jeśli będe mógł w czymś pomóc to nie ma sprawy, pisz tylko na maila bo nie często tu zaglądam.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi