Skocz do zawartości
Benjamin8888

Dali Ikon 6 - co sądzicie o tym??

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak wyżej w temacie , jako że szukam odpowiedniego zestawiku do swojego Onkyo 906 , może ktoś z was miał okazję posłuchać jak to gra?? A może jest posiadaczem tego zestawu- mowa o Dali Ikon 6. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i porady..
[img]http://www.creative-audio.co.uk/SPEAK_files/DALIIKON651LO.jpg[/img] Edytowane przez Benjamin8888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Posiadam zestaw Dali Ikon: Ikon 6, Ikon 1, Ikon Vocal 2 i Sub. seria Concept. Elektronika to amplituner Denon 3806 i DVD Denon 2910.
No cóż jeżeli chodzi o wrażenia dźwiękowe to ja jestem zadowolony ( przed zakupen zestawu Dali Ikon + Denon - odsłuchiwałem 4 razy, ale tylko w stereo ).
Ważne jest też to czego będziesz słuchał, np: do ostrego rocka, czy metalu znajdziesz lepsze kolumny takie z odpowiednim "wykopem" jak JBL czy Paradigm.
Ale do muzyki tzw. elektronicznej są w sam raz. Wg mnie są dosyć szczegółowe, mają bardzo dobre wysokie tony ( m.in dzięki zastosowaniu głosniczka wstęgowego ).
Również bas jest O.K. Ja przy wyborze kierowałem się też tym aby połączyć w miarę dobre stereo i dobre kino domowe, i uważam, że mi się to udało. Sub Concept też nieźle
daje kopa ( pokój 21 m ).
Mimo wszystko powinieneś odsłuchać tych kolumn i zadecydować czy Tobie odpowiadają. W ciemno nie ma co kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiesz, jeżeli jesteś z W-wy to możesz podjechać do Galerii Mokotów, tam jest sklep Centrum Hi-Fi ( to sklep firmy Horn dystrybutora m.in. Dali ).
Umów się z nimi na konkretną godzinę na odsłuch i problem z głowy. Tylko będziesz musiał przytaszczyć ten amplituner Onkyo.
Jeżeli jesteś z innego miasta to zadzwoń do firmy Horn, bo oni chyba mają swoje sklepy nie tylko w W-wie.

Jeżeli mogę Tobie coś zasugerować, to zobacz także zetaw firmy Acoustic Energy. Grają podobnie do Dali Ikon ( przynajmniej jak dla mnie ).
kolumny przednie - Acoustic Energy Evolution Three,
głośniczki tylne- Acoustic Energy Evolution One,
centralny - Acoustic Energy Evolution Center,
sub- Acoustic Energy Aegis Neo Sub

Ja wybierałem między tymi firmami i tymi modelami ( to znaczy te kolumny obu tych firm doszły u mnie do tzw. finału i któreś musiały wygrać ). Edytowane przez hartson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ooo to w Londynie na pewno też są takie sklepy gdzie mają pomieszczenia odsłuchowe. Pewnie nie będzie problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi