Skocz do zawartości
Artii1

Telewizja kablowa na PC

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tego technisata dvb-c i w sumie nie uzywam bo wrocilem do starej dobrej Cyfry+ . W kablowce najbardziej denerwowal mnie brak EPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im baaack :(

OK moi drodzy. Mam nuż nową kablówkę od ponad tygodnia.

Panowie instalatorzy wszystko podpieli (dekoder do TV i kabel z sygnałem do mojego CableStar HD2) po czym powiedzieli ze maja nowe dekodery TeVe ale gdzies zaginal im kontener z kartami CAM :D

Więc poki co wszyscy nowi abonenci maja dvb-c ODKODOWANE :))) karty mają się pojawić "wkrótce"...

Wracajac do karty Technisatu.

Ja swoja kupilem za 299 na Allegro. Wczesniej znalazlem za 208 ale sklep poinformowal ze juz nie ma na stanie i transakcje anulowali.

Dokupilem do tego modul CAM technisat CX (conax jest w nowej kablowce) na allegro za niecale 150pln. Narazie nie uzywam bo nie ma kart.

Wiec po kolei.

Podpialem kabel, ustawilem parametry i puscilem skan...pare sekund i mialem ponad 80 kanałów :P

Jakość obrazu i audio kozak (w porownaniu do analoga). Obciażenia przy odtwarzaniu na mojej maszynie praktycznie nie ma, ale mam proc i7 965EE :D

EPG dziala, timeshift tez, nagrywanie w locie robi dobrej jakosci mpg. Są jednak 2 mankamenty:

- szybkosc przelaczania kanałow to ok 2s, troche wolno ale moze to problem przez DVBviewera TS, musze poszukac nowszego softu.

- za cholere nie moge uruchomic dolaczonego pilota. Plugin WinLirc nie chce sie zainicjalizować. Wydaje mi sie ze to moze być wina WINDOWS 7

Reasumując poki co dziala to fajnie, mam nadzieje ze z kartami nie bedzie problemu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię temacik. Dziś dotarła do mnie przesyłeczka z tunerem Technisat CableStar HD2 za 192 zł + przesyłeczka. Warto było poczekać :) Sklep MediaHit. Chyba jeszcze jedną sztukę mają. Jest instrukcja po polsku. Gwarancja na podstawie fakturki elektronicznej 2 letnia. 3 pudełeczka, z kartą tunera, modułem CI i pilotem + sterowniki + baterie i przelotka z "eFki" na wtyk antenowy. Teraz pozostaje się modlić czy to zadziała na Win 7 x64. U mnie póki co kablówka jeszcze nie zakodowana. Widzę, że kolega parę postów powyżej miał problemy z uruchomieniem pilota. Zobaczymy jak to u mnie z tym będzie.

Pozdrawiam.

Edit.

Nareszcie kanały w HD i bez szumów :D Niestety pilot nie działa. Wywala błąd pluginu WinLirc. Ishi80 poradziłeś już jakoś sobie z tym problemem?

Edit.2.

Poradziłem sobie z pilotem. Działa na COM1.

Edytowane przez topiq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam karte o której piszecie tj. CableStar HD 2 + moduł Cl Cl-Slot HD 2, ale chociaż podłączam wszystkimi możliwymi kablami, żadnego programu nie mogę złapać. Należę do sieci TV kablowej Nasza Praca na Tysiącleciu. Może ktoś odpowie co robię źle lub czy taka karta nienadaje się do współpracy z tą konkretną tv kablową. Posiadam moduł i kartę dostępu Conax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi