Skocz do zawartości
SlawekR

Co lepiej kupić Sky Star HD2 czy Technotrend S2-3200

Rekomendowane odpowiedzi

No wiem że nie takie nowe, ale dla mnie nowe :)

Postanowiłem zapakować takiego satelitarnego cusia do mojego Media Centerka. Jak już go zmordowałem do kupy to niech jeszcze trochę popracuje i w tym kierunku.

Planuję pożenić to z kartą Cyfry, oczywiście HD obowiązkowe. Mam takie dwie karty do wyboru, cena zbliżona. Co wybrać, a może to jeden czort? Do kompletu będzie to "rozmawiać" z Radeonem HD4670 i Asusem Xonarem DXem.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sky Star HD2 to klon TWINHAN-a (AD-SP 400) o ile pamiętam i bazuje na tych samych sterownikach co TWINHAN.
Karta jest ok ale przez owe nieszczęsne sterowniki kanały HD nadawane w DVB S2 nie chodzą niestety.
Zacina się obraz.
Z pakietu cyfry działa tylko MTVHD bo jest w DVB-S.
Technotrenda miałem kiedyś ale nie mogłem zmusić go do działania po wprowadzeniu przez Cyfrę Canal Plus Film HD i NG HD.
Nawet szukałem pomocy na tym forum ale w końcu odpuściłem.
Zobacz tu:
[url="http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=22&t=6805&start=15"]http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=...05&start=15[/url]

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli na tej karcie nie będzie działać jak należy Canal+ HD? To mnie zaskoczyłeś. nigdzie nie znalazłem takiego info, a trochę usiłowałem zgłębić temat. To na bank pewna i aktualna na dziś informacja?! Przecież jak by nie patrzeć to jest karta obsługująca DVB-S2.

Zatem co powinienem kupić, patrząc pod kątem odbioru Canal+ HD i NG HD?

EDIT

Znalazłem coś takiego Procesor video: MANTIS K62323 / ST ST80899 to siedzi w tym Sky Starze HD2. Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam Sky Star HD (pierwsza wersja) czyli tak naprawdę Technotrenda S2-3200 z innym logiem.

Jeżeli użyjesz oryginalnej karty i modułu to wtedy bez problemu to hula na DVBViewerze (trzeba 15 Euro wydać ale warto). Bez problemu będzie działać timeshift, programowanie nagrywania, przełączanie kanałów itp. W ogóle do media center DVBViewer to chyba najlepszy wybór.

Jak nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy to można zmusić Alt-DVB do działania z kartą Cyfry na Phoenixie (no i na AltDVB działają bez kombinacji pluginy Mutlidec, czyli sharing, emu itp.), ale wtedy już tak pięknie nie jest. Niby DVBViewera też można zmusić do uruchamiania pluginów Multidec, ale mi to jakoś nie szło. Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='maxiuca' post='140363' date='06.01.2009, 00:24 ']Jak nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy to można zmusić Alt-DVB do działania z kartą Cyfry na Phoenixie (no i na AltDVB działają bez kombinacji pluginy Mutlidec, czyli sharing, emu itp.), ale wtedy już tak pięknie nie jest. Niby DVBViewera też można zmusić do uruchamiania pluginów Multidec, ale mi to jakoś nie szło.[/quote]

Generalnie tak kombinowałem, to znaczy Phoenix i odpowiedni plugin. Zdaję sobie sprawę z możliwych schodów i konieczności rzeźbienia. Jestem zaprawiony na Dboxie 2 więc wiem czym to grozi. Tydzień z nieprzespanymi nocami i doktoraty z materiałów z netu :). Mam nadzieję że dam radę.

Jednak moduł plus dodatkowy czytnik do tego modułu to swoje kosztują. Jakoś ludziska dają radę to skonfigurować na Phoenixie, to i może mnie się uda. Samo uruchomienie sprzętowego wsparcia dla H264 w ATI już mam przećwiczone, więc z kodekami sobie raczej poradzę.

Bardziej martwi mnie to co napisał Irek39 o potencjalnym niedziałaniu kanałów HD na Sky Starze HD2, bo to dla mnie nowa informacja i dość niepokojąca. Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tym względzie. Proszę o info, bo jestem na ostatniej prostej z zakupami i nie chciałbym na minę się nadziać.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działać to będzie, ale mało stabilnie, zapomnij i siedzeniu z pilotem i przełączaniu kanałów. Rzeźbienie na dboxie to jedno (też mam, jak i Dreama 500) ale jak skonfigurujesz to już hula. Tutaj masz zwiechy, resety systemu (bo sterowniki do kart DVB są kiepsko napisane) albo blue screeny i inne fajne opcje. Poza tym o ile Technotrenda można zmusić do pracy z AltDVB tak nie wiem czy jakiś porządny program obsługuje natywnie pluginy Multidec i tego Twinhana (może ProgDVB, nie wiem).

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, żę jak sam tego nie doświadczysz to nie uwierzysz i pewnie uważasz, że co jak co ale Ty dasz sobie z tym radę :) Też tak myślałem :) Ale życzę powodzenia. Ja się męczyłem ze SkyStar2 aż w końcu dbox2 kupiłem :) A teraz po mękach ze SkyStar HD powoli zbieram się do zakupu jakiegoś linuxowego tunka HD. Jednak PC do tych zastosowań to jest taki sobie. Do nagrywania to jeszcze, ale do wygodnego oglądania to kiepsko.

Ja bym wziął tego Technotrenda bo to jest znana konstrukcja i sterowniki są już też od jakiegoś czasu rozwijane. W przypadku kart DVB nie jest jak z procesorami i kartami graficznymi, że im nowsze tym lepsze.

Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='SlawekR' post='140362' date='06.01.2009, 00:23 ']Czyli na tej karcie nie będzie działać jak należy Canal+ HD? To mnie zaskoczyłeś. nigdzie nie znalazłem takiego info, a trochę usiłowałem zgłębić temat. To na bank pewna i aktualna na dziś informacja?! Przecież jak by nie patrzeć to jest karta obsługująca DVB-S2.

Zatem co powinienem kupić, patrząc pod kątem odbioru Canal+ HD i NG HD?

EDIT

Znalazłem coś takiego Procesor video: MANTIS K62323 / ST ST80899 to siedzi w tym Sky Starze HD2.[/quote]
Robiłem próby tuż po starcie MTVHD czyli dość dawno, ale od tamtej pory nowych sterowników nie widać.
Karta obsługuje DVB-S2-ale niekodowane.
Oglądałem na niej olimpiadę na węgierskim niekodowanym kanale M2 HD(w DVB-S2) i było ok.
Na mojej karcie(TWINHAN) są dokładnie te układy scalone,które wymieniłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mi dałeś do myślenia. Nie wiedziałem że aż takie schody mogą być. Myślałem że jak już raz się skonfiguruje to będzie działać :) . Naprawdę nie ma porządnych i sprawdzonych rozwiązań i nic nie idzie ku lepszemu, to znaczy softy nie są coraz lepsze do obsługi tych ustrojstw?

Rok czy 2 lata temu, na pewno było gorzej w kwestii programów do obsługi DVB-S2, to tak na zdrowy rozum patrząc...

To co, zostaje tylko opcja ze sprzętowym modułem dostępu? Czy na nim też nie będzie gadać jak należy. Zresztą to się robi już zdecydowanie mniej przyjemne cenowo.

I jeszcze jedno pytanie, czy jest szansa uruchomić to w Media Portalu jakoś [url="http://www.team-mediaportal.com/"]http://www.team-mediaportal.com/[/url] , czy to mrzonki?

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Opcja ze sprzętowym modułem i DVBViewerem to jedyna opcja o której jak wiem która na pewno działa sprawnie.
Ale możesz popróbować, może coś się automagicznie zmieniło w tej kwestii od pół roku, bo mniej więcej pół roku temu ostatecznie sobie odpuściłem. Wszystko zależy od tego ile masz samozaparcia i jak cenny jest Twój czas. Moduł chyba można cały czas od cyfry kupić za 179 zł, a ta przystawka do modułu kosztuje jakieś 130, więc w 350 zł się zamkniesz.

EDIT: W ogóle widzę, że z tym HD2 same problemy, to na bank sobie odpuścić trzeba. Tak jak pisałem, 3200 to sprawdzona konstrukcja, zawsze można spróbować na Phoenixie a jak nie będzie ładnie hulać to dokupić klocki. Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam TechnoTrenda S2 3200 od prawie roku. Do tego DVBViewer. Karta C+ w Astonie 2.18 chodzi bez problemu na wszystkich kanałach (HD również). Tak jak napisał maxiuca wszystko śmiga. Powiem Ci tylko tyle, że jak raz na początku wszystko skonfigurowałem, tak do tej pory nawet się do tego nie dotykam. A sprzęt jest mocno eksploatowany - kupiłem dla córki żeby miała tv na kompie, więc chodzi prawie non-stop, do tego nagrywanie, timeshif, itd.
Wcześniej kombinowałem z różnymi darmowymi programami, typu AltDVB, ProgDVB oraz tym dołączonym do karty (wyjątkowy shit), jednak DVBViewer to zupełnie inna liga.

P.S. Jeżeli masz jakiś tuner linuksowy podpięty do sieci z kartą cyfry to możesz sam sobie postawić sharing (w ten sposób to chyba legalne). Nie trzeba wtedy kupować modułu. Działa na 100 %, potrzebny tylko plug-in Acamd. Edytowane przez marcus64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam
Mam od listopada multipakiet C+ który oglądam na komputerze za pomocą Phoenixa,karty skystarHD i wtyczki Poor man,s cam 2.62.Wczoraj powiększyłem multipakiet o dwa programy HD.
Co do płynności obrazu to zwłaszcza mecze widać jakby lekko na "zwolnionych obrotach".Czasami też zatrzymuje się obraz.
Mam:Atlona X2 5200,2 GB pamięci i kartę graficzną Ati 2400Pro i Skystar HD i AltDVB.
Pewnie mam pomieszane z kodekami.

PS. Mam też podłączonego drugiego Phoenixa na którym chodzi TNK. Edytowane przez leszekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marcus64' post='140507' date='06.01.2009, 18:32 ']P.S. Jeżeli masz jakiś tuner linuksowy podpięty do sieci z kartą cyfry to możesz sam sobie postawić sharing (w ten sposób to chyba legalne). Nie trzeba wtedy kupować modułu. Działa na 100 %, potrzebny tylko plug-in Acamd.[/quote]
Nie potrzeba linuxa, newcs chodzi na windzie. Można mieć cardserver na tym samym kompie na którym oglądasz.
Muszę tego Acamd wypróbować, bo z innymi pluginami i DVBViewerem miałem takie sobie doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. W sumie to one nakierowały mnie na zakup. Nastawiałem się na SkyStar HD2, ale po Waszym info ostatecznie kupiłem zestawik Technotrend 3200 + slot na moduły. Kupiłem lekko używany zestaw na gwarancji. Na początku spróbuję jak to z Phoenixem się zachowa, a jak nie będzie gadać należycie to rozejrzę się za modułem dostępu. Kupiłem slot na moduły, bo cena w zestawie nie była najgorsza. A to najbezpieczniej mieć w zanadrzu alternatywę.

A jak na Phoenixie będzie działać to najwyżej odsprzedam sam CI, może do Polsatu ktoś będzie potrzebował, a do tego CI to jedyna opcja.

Jak już sprzęt będę miał w rękach i trochę z nim powalczę to dam znać co i jak. Pewnie skuszę się na zakup DVBviewer bo z opisu i filmów na YouTube, wydaje się być dość dobrym programem Media Center ogólnego stosowania, a cena jakaś ultrakosmiczna nie jest.

Co do SkyStar HD2 to faktycznie znalazłem sporo postów po forach, że są przycinki na HD z DVB-S2 i ani jednego żeby komuś to działało jak należy. Do tego jest całkiem sporo ofert na Allegro sprzedaży tych kart, dopiero co kupionych kilka dni/tygodni wcześniej, co daje do myślenia że goście wymiękli i sprzedają bo sprzęt się nie sprawdził. Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mała aktualizacja tematu. Dlatego w kolejnym poście, żeby było widać w "zobacz nowe posty".

Mam już TT S2-3200 w komplecie ze złączem CI, ale na razie go nie użyłem. Testy na szybko. Program Twinka HD, Phoenix, PoorMan's Cam, oryginalna karta Cyfry, kodek Cyberlinka - pełny sukces. Wszystko działa jak przeciąg, żadnych zacięć. DXVA działa na Radeonie HD 4670, sądząc po obciążeniu procesora. Kanały HD śmigają, chociaż wymagało to nieco wysiłku i testów.

Tak, że jestem zadowolony. Obawiałem się że będzie więcej rzeźbienia. Ale w sumie 3 godzinki i udało mi się to odpalić do stanu stabilnego działania. Teraz szukam bardziej mediacenterowych aplikacji, które spełnią moje wymagania.

A właśnie, czy DVB Viewer ma jakiegoś triala, albo demo, żebym mógł sprawdzić co i jak zanim zdecyduję się go kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety, twórca programu nie przewidział wersji próbnej. Ale i bez tego możesz kupować w ciemno, bo nie ma nic lepszego. Tak jak napisałem w poście wyżej, od chwili skonfigurowania nic przy tym nie robiłem - od prawie roku działa stabilnie. Tylko co jakiś czas przeprowadzam skanowanie ze względu na zmiany na transponderach i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, w ciemno to ja mogę kupić banany albo Coca Colę, bo wiem jak one smakują ;) .

A jak działa ten program i czy akurat pod moje preferencje będzie pasował, to tego nie wiem akurat. Choćby sama obsługa pluginów, żeby działał z Phoenixem, która podobnież już jest zaimplementowana. Chciałbym sprawdzić jak to działa i czy w ogóle działa. A tak to kupię, okaże się że nie działa i po temacie. Nie uśmiecha mi się kupować modułu dostępu, skoro można się bez niego obejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to pozostaje Ci tylko ściągnąć z jakiegoś torrenta lub rapidshare i przetestować. Tyle że taka "niezarejestrowana" wersja nie jest w pełni funkcjonalna i nie działają z nią wszystkie wtyczki. Poza tym dostęp do wtyczek ze strony producenta masz tylko po zakupie programu.
Co do phoenixa to, niestety, nie mam żadnych doświadczeń (używam Astona). Więcej na ten temat znajdziesz [url="http://forum.dvhk.pl/forumdisplay.php?f=20"]tutaj.[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobra, temat nieaktualny. Już wszystko wiem co chciałem wiedzieć. Działa z Phoenixem, działają kanały HD, działa DXVa. Jeszcze dowiem się jak funkcjonalność obsługi z pilota i typowej pracy jako Media Center i pewnie go kupię.

Po tym jak roztaczaliście przede mną ciemne wizje, to byłem lekko wystraszony czy dam sobie radę. A tu okazuje się w sumie lekko, łatwo i przyjemnie.

Chyba jednak coś się zmieniło przez ten rok. Sprzęt i soft dojrzał do normalnego użytkowania. Myślę, że największa zasługa w tym wszystkim to porządne wsparcie dla sprzętowego dekodowania z poziomu karty graficznej. Obciążenie procesora przy kanałach HD nie przekracza 12%. Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok to ja kilka slow skresle w tym temacie.
Technotrend byl i jest chyba jednym z lepszych producentow kart SAT do PC-tow.
Od x czasu testuje rozne kartyi tunery satelitarne HD ale ta jest najbardziej stabilna i pewna.
SkyStar to tylko klon tego co TT wypuszcza.
DO tej karty najlepiej zakupic sobie DVBViewer za ok 15 euro.
Masz czeste aktualizacje i chodzi wszystko co powinno chodzic. Kazdy kanal HD nawet jesli nie chodzi na dana chwile za kilka dni bedzie chodzil bo tworca programu DVBViewerdba o swoj produkt jak nikt inny. Dodatkowo masz jednoczesnie w nim zaszyte HTPC wiec obslugujesz wszystko jak z popcorna a nawet wiecej :-).
Tu masz linka do opisu tej karty i programu w moim wykonaniu :-)
ttp://www.highdefinition.pl/hdtv.php?ida=1&wi=1&dz=25&pdz=0&a=77&temat=Technotrend_S2-3200_-_karta_satelitarna_na_miarę_HDTV_
Do tego mozesz sobie dokupic modul Astona albo Diabelka i masz wszystko co potrzebne do ogladania HD, no jeszcze wykupienie abonamentu :-).

Co do minusow takiego rozwiazania to niestety jak to z PC-tami bywa trzeba poswiecic mu wiecej czasu niz dla tunerow chodzacych na Linuxie. Tam zabawa jest latwiejsza i szybsza. Tutaj trzeba troszke poeksperymentowac i dotrzec wszystkie elementy. Plus jest taki, ze jak juz to opanujesz to nie bedzie bata na Ciebie. Masz wszystko w jednym paluszku.
Ja zawsze uwazalem i nadal uwazam, ze PC-t jest najbardziej uniwersalnym rozwiazaniem do wszystkiego. Zawsze mozna cos w nim wymienic i zawsze jestes na topie.
Ja aktualnie przymierzam sie jedynie do wymiany karty dzwiekowej na ASUS Xonar HDAV1.3 Deluxe coby wyslac na swojego Onkyo 905 sygnal TrueHDz Pc-ta. To dopiero bedzie jazda

Pozdrawiam

braavoo Edytowane przez braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna aktualizacja w wątku.

DVBviewer kupiony, stacjonarny tuner sprzedany, tak że już nie ma odwrotu :D. Na razie mam postawiony "na brudno" na moim roboczym komputerze działający zestaw. Teraz będę składał taki wzorcowy komputer tylko pod HD Sat, z naciskiem na utrzymanie kosztów w ryzach.

Na razie zamówiłem najtańszą opcję na chipsecie AMD780G, a dokładniej Asrocka A780GM-LE MATX HD3200. Założeniem jest że będzie natywnie wspierać H264 na poziomie zintegrowanej karty graficznej .

Do tego planuję jakiegoś AMDka jednordzeniowego serii LE. Zauważyłem że DVBviewer i tak rozmawia z jednym rdzeniem. Jak widać idziemy mocno w budżetowość konstrukcji. Do kompletu będzie 1GB RAM, jakiś dysk pewnie 2,5 cala i obudowa.

Dam znać o postępach i jak to wszystko działa, czy też nie działa.

I tu pierwsze pytanie do bardziej doświadczonych, czy DVBviewer obsłuży poprawnie na raz 2 karty SAT? Czyli jedno nagrywam, drugie oglądam? Marzy mi się funkcjonalność N-boxa Recordera :).

A jeśli tak, to czy da rade prawidłowo pobierać uprawnienia z karty poprzez Phoenixa, na raz do obu kanałów. Oj, widzę że dużo zabawy przede mną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden programowy odtwarzacz dvb-s nie obsłuży dwóch kart na raz. Po prostu nikt nie pisze takich programów bo mało kto ma dwie karty w jednym kompie (będziesz chyba pierwszy :D ).
U mnie karta TT 3200 chodzi na dwóch rdzeniach (intel core 2 duo 8400).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna aktualizacja. Tym razem po około 30 godzinach wymordowanych przy próbach konfiguracji żeby wszystko działało jak należy.

Wnioski:

DVBviewer - do SD ok. Przy kanałach HD, jeśli zaczynam się między nimi przełączać, sypie się. Ewidentnie jest to właściwość programu. Próbowałem na dwóch platformach sprzętowych i na wszystkich znanych mi kodekach ze wsparciem DXVA.

Inne programy: Alddvb i tym podobne. Czasem lepiej, czasem gorzej. Brak problemów przy przełączaniu programów HD. Za to stabilność samych aplikacji daleka od ideału.

Ostatnia deska ratunku - Media Portal. Tego zostawiłem sobie na koniec, jak już wszelkie opcje zawiodą. Byłem trochę przerażony wizją instalacji i konfiguracji serwera sql, serwera tv, aplikacji klienckiej. I na koniec zmuszenia tego wszystkiego do pracy z Phoenixem. I to był błąd, od Media Portalu trzeba było zacząć. Po instalacji całego potrzebnego "dobra", przegryzieniu się przez tutoriale, filmy instruktażowe i tym podobne rzeczy, pełny sukces. Szybkość działania kosmos. Sterowanie w trybie Full Screnn super, przywodzi na myśl starego dobrego XBMC. Pełne wsparcie DXVA, a przede wszystkim żadnych sensacji przy przełączaniu pomiędzy kanałami HD - SD. Rozwiązanie serwer SQL z danymi + serwer TV + klient w postaci Media Portal zaowocowało dużą szybkością pracy tego ostatniego i bardzo dobrą stabilnością.

Serwer TV instaluje się jako usługa systemowa. Do nagrywania zaprogramowanych wcześniej audycji nie trzeba nawet uruchamiać Media Portalu. Wszystkim zajmuje się serwer TV. Ultrawygodne zarządzanie listą kanałów z poziomu samego serwera TV. Możliwość obsługi dowolnej liczby kart telewizyjnych w jednym serwerze.

Reasumując: polecam Media Portal. Po przegryzieniu się przez system i zrozumieniu co i jak działa, sama aplikacja odwdzięczy się nam dużą stabilnością pracy, łatwością i intuicyjnością obsługi jako aplikacja Media Center. W końcu oglądanie telewizji to tylko ułamek funkcji MP. A EPG w MP to marzenie ;).

clipboard03aq2.th.jpg

clipboard06gm5.th.jpg

Ten tekst z EPG pod obrazem się przesuwa, dlatego tak dziwnie jest obcięta "adrenalina" ;)

EDIT

Jak coś to służę pomocą w konfiguracji. Lepiej uczyć się na cudzych błędach, niż swoich.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś miał czas i ochotę to napisz coś na temat Media Portalu. Jeżeli jest lepszy od DVBViewera to może warto się na niego przesiąść.

Daj jakieś linki skąd to wziąć i jak skonfigurować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się coś skrobnąć, bo jest o czym. Różnica w prędkości działania kosmiczna. Różnica w stabilności kosmiczna. Różnica w "mediacenterowości" czyli obsłudze jak zwykłego sprzętu stacjonarnego, kosmiczna.

Jestem pod dużym wrażeniem. Gdyby nie ta aplikacja to rzuciłbym w diabły całe te komputerowe sprzęty satelitarne. Na szczęście Media Portal zaskoczył mnie pozytywnie.

clipboard05gw1.th.jpg

EDIT

A dużą zaletą tej aplikacji jest jej przejrzystość i otwartość. W jednym z wcześniejszych zrzutów ekranowych można dopatrzeć się nieprzetłumaczonego zwrotu "Active Recordings".

Wystarczy 2 minuty roboty, odnalezienie plików językowych.

nagraniaog5.th.jpg

Porównanie wersji angielskiej z polską, drobna modyfikacja i proszę:

clipboard08ar5.th.jpg

Prosto, łatwo i przyjemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś mi pomoże .Mam dwa komputery w których mam Skystar HD i Skystar2.Do każdego mam podłączony programator Phoenix.Oględam na nich C+ i TNK.

Jakie wtyczki mam zainstalować na obu komputerach abym mógł na obu ogłądąć różne programy(w tym samym czasie)?.Karty sieciowe w komputerach są połączone kablem (krosowy?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi