Skocz do zawartości
filut

PROSZę O POMOC W ROZSTAWIENIU KINA DOMOWEGO

Rekomendowane odpowiedzi

WłAśNIE DOKONAłEM ZAKUPU PIONEERA LX 6090 ORAZ KINA LX01 . PROSZę O PODPOWIEDż JAK ROZMIEśCIć GłOśNIKI TZN. CZY Z TYłU ZA KANAPą CZY NIE KONIECZNIE ?A PRZODY JAK PRZY TELEWIZORZE CZY SZERZEJ. BAS NA PODłODZE? - DUżO NIEWIADOMYCH A CHCę DOBRZE TO ZROBIć I NIE POPRAWIAć. POKóJ MA WYMIARY 9m x 7m TELEWIZOR ODDALONY JEST OD KANAPY O 7,5m.[size=2][font="Book Antiqua"][/font][/size][color="#FF0000"][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='filut' post='115750' date='31.08.2008, 15:37 ']WłAśNIE DOKONAłEM ZAKUPU PIONEERA LX 6090 ORAZ KINA LX01 . PROSZę O PODPOWIEDż JAK ROZMIEśCIć GłOśNIKI TZN. CZY Z TYłU ZA KANAPą CZY NIE KONIECZNIE ?A PRZODY JAK PRZY TELEWIZORZE CZY SZERZEJ. BAS NA PODłODZE? - DUżO NIEWIADOMYCH A CHCę DOBRZE TO ZROBIć I NIE POPRAWIAć. POKóJ MA WYMIARY 9m x 7m TELEWIZOR ODDALONY JEST OD KANAPY O 7,5m.[size=2][font="Book Antiqua"][/font][/size][color="#FF0000"][/color][/quote]
Nie krzycz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='filut' post='115750' date='31.08.2008, 14:37 ']WłAśNIE DOKONAłEM ZAKUPU PIONEERA LX 6090 ORAZ KINA LX01 . PROSZę O PODPOWIEDż JAK ROZMIEśCIć GłOśNIKI TZN. CZY Z TYłU ZA KANAPą CZY NIE KONIECZNIE ?A PRZODY JAK PRZY TELEWIZORZE CZY SZERZEJ. BAS NA PODłODZE? - DUżO NIEWIADOMYCH A CHCę DOBRZE TO ZROBIć I NIE POPRAWIAć. POKóJ MA WYMIARY 9m x 7m TELEWIZOR ODDALONY JEST OD KANAPY O 7,5m.[size=2][font="Book Antiqua"][/font][/size][color="#FF0000"][/color][/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Alcazar' post='115756' date='31.08.2008, 15:29 ']:D jakiej wielkości masz telewizor? tak pytam z ciekawosci pytam...[/quote]

JEST TO PLAZMA 60"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W instrukcji kina domowego powinien byc "poradnik" jak ustawic zestaw, ktory posiadasz.

Sub mozesz ustawic prawie "wszedzie" tu nie ma problemu "kierunkowosci" dzwieku - wazne aby praca suba nie powodowala efektow dodatkowych typu przydzwieki drzacych elementow np mebli i krysztalow na regalach :D Ustawiajac Suba mozna robic eksperymenty lokalizacyjne aby gral najlepiej - np inaczej bedzie gral stojac na srodku przy scianie, a inaczej w narozniku pokoju (taka lokalizacja moze "wzmocnic" bas) . Np glosniki "przednie" nalezy ustawiac w plaszczyznie ekranu TV, centralny nad lub pod TV (ale w poblizu telewizora).

Co do odleglosci 7.5m od TV to troche sporo do FullHD nawet dla 60".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='tesbor' post='115776' date='31.08.2008, 18:28 ']Co do odleglosci 7.5m od TV to troche sporo do FullHD nawet dla 60".[/quote]

szczerze mowiać to wyobrażałem sobie jakąś małą ściankę 150-200" no cóż ekranik telefonu dobra rzecz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7,5m? O kurcze. 60" to sie oglada z 4m. Przysuń kanapę i tyle. Ja mam sub z przodu. Kolumny po obu stronach ekranu. Kolumny tylne wiszą

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[url="http://www.dolby.com/consumer/home_entertainment/roomlayout.html"]http://www.dolby.com/consumer/home_enterta...roomlayout.html[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WSZYSTKIM BARDZO DZIęKUJę ZA PORADY(nawet jaszczureczce która wypełzła spod swego kamyczka) NIEKTóRE NAPRAWDę SIę PRZYDAłY :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi