Skocz do zawartości
cujoo

Dźwięk z pilotem :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie wiem czy dobrze wybrałem dział, ale pytam. Mam telewizor podłączony do komputera. Dźwięk z karty dźwiękowej jest od razu puszczany na głośniki. A mi chodzi o to czy jest możliwość aby przechodziło to jeszcze przez telewizor? Chodzi mi mianowicie o chociaż częściowe sterowanie głośnością przez pilota od tv. W tej chwili trzeba podnosić tyłek i iść do wzmacniacza albo ewentualnie do komputera. Czy będzie działać jak z komputera pociągnę mini jacka do wejścia w telewizorze a tam przez cinch'a podłącze głośniki do wyjścia audio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
D-sub VIDEO + 2 x AUDIO in. i powinno zadziałać !

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli jak dokładniej rzecz ujmując? Audio z kompa do telewizora a z telewizora na głośniki??

btw. tv mam dodłączony przez hdmi więc nie da rady.. :/ trudno Edytowane przez cujoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niedługo wyjścia HDMI z kompa będą wspierały obsługę AUDIO ( właściwie to już ) - czeka Cię więc lekkie odświeżenie kompa .

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A nie wystarczy pilot uniwersalny? np. harmony?

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='BoDeX' post='99453' date='30.04.2008, 18:00 ']Niedługo wyjścia HDMI z kompa będą wspierały obsługę AUDIO ( właściwie to już ) - czeka Cię więc lekkie odświeżenie kompa .

Pzdr.[/quote]

Już wspierają. Nowoczesne karty graficzne Asusa mają na ten przykład w komplecie specjalny kabelek do połączenia z spdifem karty muzycznej. Dzięki temu wypuszczają po HDMI także dźwięk. Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cokolwiek byś nie podłączył do telewizora (ze źródłem audio) to zawsze możesz z gniazda słuchawkowego wypuścić dźwięk sterowany pilotem. Nie polecam takich rozwiązań ze względu na różnego rodzaju przebarwienia i załamania dźwieku, można zjarać to i owo (chyba że chcesz to podłączyć pod te "niezniszczalne" zestawy komputerowe). Edytowane przez Capcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi