Skocz do zawartości
wonio

Dubbing i lektor w naszych zbiorach

Rekomendowane odpowiedzi

a czy tym progrmikiem co opisujesz mozna rowniez polaczyc wiele plikow .ts w jeden i po operacji podmiany scieszki spowrotem to pociac na plyty dvd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mówisz o MKVToolnix'ie ? Jak sama nazwa wskazuje służy do obróbki kontenera MKV.
TS'ów nie sprawdzałem. Możliwe że sobie z tym radzi. Ale nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy mogłby ktos wrzucic na jakis serwer samo audio wyciagniete z tych bajek (oczywiscie pl dub): cars, shrek (wszystkie czesci), lion king, i innych ktore posiadacie ze stajni pixara. jesli nie mozna zamieszczac linkow prosze o odpowiedz na [email=maciek.milkiewicz@gmail.com]TEN ADRES[/email] pliki najlepiej wrzucic na rapida.
Z gory dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Fantom' post='94644' date='03.04.2008, 16:29 ']Błagam nie zaczynajmy sporu na temat bitrate'u :)
Sa wersje 4.5 GB, są pewnie 8 GB, są 12 GB, jak również 27,5 GB.
Nie jestem maniakiem :) Mi wystarczy to co mam. Poza tym moje 2Mbitowe łącze nie przeżyje ściagania takich kolosów ;)

Jak widzę uparłeś się aby mnie zdenerwować ....... no i z bogiem :)[/quote]

nalezy pamietac ze mamy
format dvd-video (4.5 lub 8.5 GB) z ktorego ludzie robia dvdripy (uzywajac kodeka xvid) rozmiar 700mb (dzwiek stereo mp3) lub 2x700MB (dziwiek 5.1 ac3)
format bluray(hddvd) (kilkadziesiat giga) z ktorego ludzie robia bdripy/hddvdrip (czasami mamy tez hdtvrip, chyba wiadomo skad nazwa) (uzywajac kodeka x264) rozmiar 4.5GB do 8.5GB (dvd5-dvd9)

do wyciagniecia dzwieku uzywam virtualdubmod'a, a potem ac3 machine do przestawienia fps i ewentualnie poprawienia przesuniecia w czasie
pliku nie muksuje wrzucam do katalogu z filmem i daje taka sama nazwe (jak w przypadku napisow), program mpc-hc daje mozliwosc wyboru innej sciezki dzwiekowej jesli ma taka sama nazwe i jest wrzucona do katalogu z filmem

[url="http://img228.imageshack.us/img228/2246/mpcss6.jpg"]http://img228.imageshack.us/img228/2246/mpcss6.jpg[/url]

fantom nie musisz przeciez wywalac oryginalnej sciezki, na tym polega urok kontenera mkv ze mozna w nim umiescic kilka sciezek audio i przy odtwarzaniu sobie zmieniac (jak w przypadku dvd)

Edytowane przez jataman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='jataman']fantom nie musisz przeciez wywalac oryginalnej sciezki, na tym polega urok kontenera mkv ze mozna w nim umiescic kilka sciezek audio i przy odtwarzaniu sobie zmieniac (jak w przypadku dvd)[/quote]
Tak wiem, że nie muszę.
Po prostu szkoda mi dysku aby trzymać kilka ścieżek (zawsze to pareset mega mniej).
Poza tym często do celów archwizacji film z jedną ścieżką zmieści się na płytę DVD a z dwoma już nie.
No i róznie to było do tej pory z Popcorn'em ... czasem nie dawał sobie rady z kilkoma ściażkami audio w pliku MKV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się z Tobą skontaktować? Pilne ! Mam dwa filmy HD.Ten ,z którego chcę wyciąć ścieżkę dżwiękową to MKV 1080Hd, FPS: 25,a ten z obrazem to MKV 720HD,FPS :25.Problem w tym,że ten pierwszy trwa 49 min.;a ten drugi 58min.Porównywałem-materiał niby ten sam,a prawie 10min różnicy. Co z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi