LoozaQ 0 Posted March 21, 2008 Jak podaje SatKurier.pl dokładnie o północy rozpoczęły się testy HBO HD w Polsacie Cyfrowym które potrwają do końca maja i do tego momentu program będzie dostępny dla wszystkich Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOmeKK 2 Posted March 21, 2008 HBO HD z polsatu 12,265V 27500, 2/3 będzie Nagra3, ale teraz podobno leci, ktoś jest w domu?????????? Pozdr Quote Share this post Link to post Share on other sites
braavoo 17 Posted March 21, 2008 Ja bede dopiero wieczorkiem to przeskanuje niebo :-) Swoja droga fajnie, ze Polsat puszcza ten kanal narazie jako FTA. Bedzie mozna sprawdzic przed ewentualnym zakupem :-). N-ka tym razem sie nie popisala. Pozdrawiam braavoo Quote Share this post Link to post Share on other sites
arsenal 5 Posted March 21, 2008 Żadne FTA. Za darmo dla mających pakiet HBO więc żadna to różnica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Peposcian 0 Posted March 21, 2008 Już sie z CP cieszą że maja HBO HD skoro i tak bedą mieli co płacą za HBO czyli tak samo jak w N. Ciekawe jak u nich z jakością. Quote Share this post Link to post Share on other sites
braavoo 17 Posted March 21, 2008 O Arsenal to mnie dobiles. Sadzilem, ze HBO HD w Polsacie jest FTA. Jesli tak nie jest to przepraszam. Sprawdze wieczorkiem u siebie. Pozdrawiam braavoo Quote Share this post Link to post Share on other sites
heling 0 Posted March 21, 2008 u mnie jest FTA Quote Share this post Link to post Share on other sites
jajo9 2 Posted March 21, 2008 HBO HD leci dla wszystkich abonentów CP. TZn w samsungu 305g normalnie jest fonia oczywiscie bez obrazu nawet w pakiecie MINI. Quote Share this post Link to post Share on other sites
braavoo 17 Posted March 21, 2008 Arsenal to jak jest wreszcie z tym HBO HD na CP Moze ktos sprawdzic na jakims tunerze HD ??? Pozdrawiam braavoo Quote Share this post Link to post Share on other sites
LoozaQ 0 Posted March 21, 2008 (edited) Mam Familijny Relax Mix i HBO HD śmiga Dla mnie obraz OK, aczkolwiek nie mam porównania do "zwykłego" HBO [i][b]Aktualizacja 1:[/b][/i] O godzinie 12:30 zablokowali mi dostęp Tylko rozbudzili apetyt [i][b]Aktualizacja 2:[/b][/i] 12:34 i znowu śmiga... cuś kombinują Edited March 21, 2008 by LoozaQ Quote Share this post Link to post Share on other sites
bakans 0 Posted March 21, 2008 Witam Mam głupie pytanie bo jestem laikiem Mam wszystkie pakiety oprócz HBO i PLAYBOY . Co mam zrobić zeby oglądać ten testowy HBO HD ? Wejść w ustawienia dekodera i jeszcze raz przeszukać "niebo" ???? Czy przeszukac "wszystko" i znajdzie mi te ponad 1400 programów czy tylko tą nie wielką część. Mam nadzieje, że ktoś zrozumie o co mi chodzi a jeżeli nie to zapraszam na gg 2900726 Z góry dzięki i pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
LoozaQ 0 Posted March 21, 2008 (edited) Przeskanuj tylko transponder 78 satelity o częstotliwości 12,265 GHz, pol. V SR=27500 FEC=3/4 (DVB-S/MPEG-4) i HBO HD powinno sie pojawić... Dobije się na koniec listy wszystkich kanałów. Edited March 21, 2008 by LoozaQ Quote Share this post Link to post Share on other sites
bakans 0 Posted March 21, 2008 Dzięki ale zapomniałem o jednym małym szczególe TYLKO w dekoderze Samsunga a ja mam Echostara 717. Jeżeli ktoś ma taki to niech pisze bo ja będę mógł sprawdzićdopiero po pracy ok godź. 16. Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
NooExist 0 Posted March 21, 2008 (edited) Witam! HBO HD w CP jest jak na razie FTA w sumie nie jest to jakaś zaskakująca jakość, nie mam porównania ze zwykłym HBO ale obraz na filmboxie hd jest o wiele lepszy Pozdrawiam. EDIT: Kanał już nie jest FTA a do nazwy dodano słowo test. Edited March 22, 2008 by NooExist Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gregorius 0 Posted March 26, 2008 U mnie tez nie odbieran na odbiorniku HD Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysb 0 Posted March 26, 2008 HBO HD w fazie testow, obraz dobry ale to nie jest full hd (video upscaling). W Film Boxie chyba puszczaja filmy oryginalnie nagrane w pelnej rozdzielczosci dlatego obraz jest lepszy a szczegoly wyrazniejsze. Mozna zauwazyc problemy z formatem napis HBO HD w zaleznosci od filmu pojawia sie w roznych miejscach prawego gornego naroznika ekranu. Cieszmy sie, ze w koncu cos sie w CP z HD ruszylo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
amyszk 0 Posted March 27, 2008 A umnie od jakiś 3 dni niedziała HBO HD Jak jest u was :?: Quote Share this post Link to post Share on other sites
edwardm@op.pl 0 Posted March 27, 2008 U mnie też nie działa ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Peposcian 0 Posted March 28, 2008 A macie wykupioną opcje HBO, CP nie nadaje już HBO HD FTA Quote Share this post Link to post Share on other sites
braavoo 17 Posted March 28, 2008 Szkoda, mogliby zrobic otwarte okno programowe w celu reklamy swojego kanalu. N ja rowniez CP nie mysla chyba jednak takimi kategoriami, a szkoda. Zanim sie cos kupi warto zobaczyc co to jest warte. Pozdrawiam braavoo Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted March 28, 2008 A może boją się , że ludzie się zorientują że takie HD jest nic nie warte ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
boo 2 Posted March 28, 2008 A tutaj wszytko jasne: [url="http://www.satcodx1.com/0130/tsbitrate.cgi?01300029000001056276-v"]http://www.satcodx1.com/0130/tsbitrate.cgi...9000001056276-v[/url] Byłem zobaczyć u dystrybutora Polsatu jak to działa, ale szkoda pisać........TRAGEDIA. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fantom 81 Posted March 28, 2008 [quote name='boo' post='93563' date='28.03.2008, 19:38 ']A tutaj wszytko jasne: [url="http://www.satcodx1.com/0130/tsbitrate.cgi?01300029000001056276-v"]http://www.satcodx1.com/0130/tsbitrate.cgi...9000001056276-v[/url][/quote] Powiem tak ...... gdyby wartość średnia (czyli 6.5Mbit'a) była wartością minimalną nie było by najgorzej. Większość reencodów filmów HD z sieci jest robiona do 6.8 Mbit i jest całkiem całkiem. Da się oglądać choć bez rewelacji. Ale z tego co widzę to pobożne życzenia Z tymi 2.7 Mbitami w HD to się już wygłupili na całego. Quote Share this post Link to post Share on other sites