buku 1 Posted March 19, 2008 (edited) Cena 92,90 zł. Może już za rok to będzie [b]biały kruk [/b]?! Edited March 31, 2008 by maxiuca Wyedytowano jakieś bzdury nie związane z tematem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pabloss 0 Posted March 20, 2008 Dzisiaj również nabyłem "Katyń" HD Dvd i muszę przyznać, że obraz jest naprawdę rewelacyjny. Szkoda, że dźwięk tylko DD 5.1, ale i tak jest bardzo dobry. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz436 1 Posted March 20, 2008 [quote name='Pabloss' post='92198' date='20.03.2008, 13:59 ']Dzisiaj również nabyłem "Katyń" HD Dvd i muszę przyznać, że obraz jest naprawdę rewelacyjny. Szkoda, że dźwięk tylko DD 5.1, ale i tak jest bardzo dobry.[/quote] Hehehe - to się nazywa informowanie klientów. Ja otrzymałem informację od dystrybutora że film nie wyjdzie ani na Blu-Ray ani na Hd-Dvd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted March 20, 2008 Póki co nie mam nastroju na ten film ( czekam). PIerwsze pięć minut: - trochę "filmowej" kaszki, - znakomity operator - klimat 1939 Są duże dostawy do MPiK-ów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
autorus 11 Posted March 20, 2008 [quote name='dominikjestem' post='92230' date='20.03.2008, 17:06 ']Póki co nie mam nastroju na ten film ( czekam). PIerwsze pięć minut: - trochę "filmowej" kaszki, - znakomity operator - klimat 1939 Są duże dostawy do MPiK-ów.[/quote] W saturnie w jankach lezy cała półka. Autorus Quote Share this post Link to post Share on other sites
maxiuca 10 Posted March 31, 2008 No to w moje łapki też ta płyta wpadła. Jak na razie to najdroższa płyta HD jaką zakupiłem W każdym razie wydanie całkiem niezłe, płyta dwuwarstwowa, kodek VC-1, dźwięk niestety DD 448 kbit/s. Ciekawe jest to że płyta nie jest zabezpieczona AACSem, więc można odtwarzać bezpośrednio w Popcornie czy Tvixie z napędu HD-DVD po USB. Bardzo fajne wydanie, chociaż w dzisiejszej sytuacji szkoda, że to nie BD 50 z dźwiękiem PCM. Quote Share this post Link to post Share on other sites
autorus 11 Posted March 31, 2008 Mi tez własnie dowieźli Jeszcze nie oglądałem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DarekS 0 Posted March 31, 2008 Mi też się udało zanabyć w Empiku. Niezła pamiątka po wymarłym formacie. Zapewne "Katyń" wyjdzie w dalszej przyszłości na Blu-rayu. Mógłby się wreszcie w naszym kraju ktoś postarać i zacząć skanować w HD dobre polskie produkcje z dawnych lat i wydawać to na BD. No akurat w przypadku "Katynia" materiał był od razu w HD i to w 4K... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebik 0 Posted March 31, 2008 [quote name='DarekS' post='94106' date='31.03.2008, 21:10 ']Mi też się udało zanabyć w Empiku. Niezła pamiątka po wymarłym formacie. Zapewne "Katyń" wyjdzie w dalszej przyszłości na Blu-rayu. Mógłby się wreszcie w naszym kraju ktoś postarać i zacząć skanować w HD dobre polskie produkcje z dawnych lat i wydawać to na BD. No akurat w przypadku "Katynia" materiał był od razu w HD i to w 4K...[/quote] W przypadku "Katynia", materiał wyjściowy, był, tak jak w przypadku 99,9% filmów kinowych, zwykłą, analogową, światłoczułą, taśmą filmową 35mm. A, że, najzwyklejsza, analogowa, taśma filmowa jest z definicji ultra super HD, tak więc bez problemu można z niej zrobić cyfrowy skan 4K. Quote Share this post Link to post Share on other sites