Jump to content
Sign in to follow this  
buku

KATYŃ HD DVD w sklepach

Recommended Posts

Cena 92,90 zł.
Może już za rok to będzie [b]biały kruk [/b]?! Edited by maxiuca
Wyedytowano jakieś bzdury nie związane z tematem

Dzisiaj również nabyłem "Katyń" HD Dvd i muszę przyznać, że obraz jest naprawdę rewelacyjny.
Szkoda, że dźwięk tylko DD 5.1, ale i tak jest bardzo dobry.

[quote name='Pabloss' post='92198' date='20.03.2008, 13:59 ']Dzisiaj również nabyłem "Katyń" HD Dvd i muszę przyznać, że obraz jest naprawdę rewelacyjny.
Szkoda, że dźwięk tylko DD 5.1, ale i tak jest bardzo dobry.[/quote]

Hehehe - to się nazywa informowanie klientów. Ja otrzymałem informację od dystrybutora że film nie wyjdzie ani na Blu-Ray ani na Hd-Dvd.

Póki co nie mam nastroju na ten film ( czekam).
PIerwsze pięć minut:
- trochę "filmowej" kaszki,
- znakomity operator
- klimat 1939
Są duże dostawy do MPiK-ów.

[quote name='dominikjestem' post='92230' date='20.03.2008, 17:06 ']Póki co nie mam nastroju na ten film ( czekam).
PIerwsze pięć minut:
- trochę "filmowej" kaszki,
- znakomity operator
- klimat 1939
Są duże dostawy do MPiK-ów.[/quote]

W saturnie w jankach lezy cała półka.

Autorus

No to w moje łapki też ta płyta wpadła. Jak na razie to najdroższa płyta HD jaką zakupiłem :) W każdym razie wydanie całkiem niezłe, płyta dwuwarstwowa, kodek VC-1, dźwięk niestety DD 448 kbit/s. Ciekawe jest to że płyta nie jest zabezpieczona AACSem, więc można odtwarzać bezpośrednio w Popcornie czy Tvixie z napędu HD-DVD po USB. Bardzo fajne wydanie, chociaż w dzisiejszej sytuacji szkoda, że to nie BD 50 z dźwiękiem PCM.

Mi też się udało zanabyć w Empiku. Niezła pamiątka po wymarłym formacie. Zapewne "Katyń" wyjdzie w dalszej przyszłości na Blu-rayu. Mógłby się wreszcie w naszym kraju ktoś postarać i zacząć skanować w HD dobre polskie produkcje z dawnych lat i wydawać to na BD. :) No akurat w przypadku "Katynia" materiał był od razu w HD i to w 4K...

[quote name='DarekS' post='94106' date='31.03.2008, 21:10 ']Mi też się udało zanabyć w Empiku. Niezła pamiątka po wymarłym formacie. Zapewne "Katyń" wyjdzie w dalszej przyszłości na Blu-rayu. Mógłby się wreszcie w naszym kraju ktoś postarać i zacząć skanować w HD dobre polskie produkcje z dawnych lat i wydawać to na BD. ;) No akurat w przypadku "Katynia" materiał był od razu w HD i to w 4K...[/quote]
W przypadku "Katynia", materiał wyjściowy, był, tak jak w przypadku 99,9% filmów kinowych, zwykłą, analogową, światłoczułą, taśmą filmową 35mm. A, że, najzwyklejsza, analogowa, taśma filmowa jest z definicji ultra super HD, tak więc bez problemu można z niej zrobić cyfrowy skan 4K.