pawel973 2 Posted March 19, 2008 (edited) Dla zainteresowanych i szukających tv: pojawiły sie nowe Philipsy 7603D/10 i /12 z Pixel Plus 3 HD. Narazie nie doczytałem jaka jest różnica miedzy /10 a /12. Z tego co widze to chyba nie maja 100Hz niestety. Może pojawi sie też jakis 100Hz"owy nastepca 7862D...? [url="http://www.consumer.philips.com/consumer/pl/pl/consumer/cc/_productid_32PFL7603D_12_PL_CONSUMER/32PFL7603D-12"]http://www.consumer.philips.com/consumer/p...R/32PFL7603D-12[/url] Edited March 21, 2008 by pawel973 Quote Share this post Link to post Share on other sites
adalbert 0 Posted March 25, 2008 Radzę zwrócić uwagę na wersje 7603 H z tunerem MPEG4 . Niestety pojawiła się tylko na francuskiej stronie Philipsa! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaromir123 0 Posted March 30, 2008 (edited) wlasnie znalazlem sklep ktory sprzedaje 42" PHILIPS 42PFL7603 D [color="#FF0000"][wymoderowano][/color] za 3350zl . na tej stronce podaja ze w sprzedazy beda tez modele 32 i 37 " tego modelu .pozdr tutaj mamy podane trzy modele tego TV z innymi koncowkami w nazwie (male opisy w formacie pdf): 2ms 120Hz [url="http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl76..._27_pss_aen.pdf"]http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl76..._27_pss_aen.pdf[/url] 5ms 60Hz [url="http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl76..._12_pss_aen.pdf"]http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl76..._12_pss_aen.pdf[/url] MPEG-4 [url="http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_aen.pdf"]http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_aen.pdf[/url] a tutaj duza fotka tej nowosci : [url="http://www.chip.de/ii/grossbild_v2.h...Mal%20HDMI.%20"]http://www.chip.de/ii/grossbild_v2.h...Mal%20HDMI.%20[/url] a tutaj ciekawy artykul z cenami (w $) [url="http://www.audioholics.com/reviews/t...00-series-lcds"]http://www.audioholics.com/reviews/t...00-series-lcds[/url] .co ciekawe na jednej stronce znalazlem tez ten model 42" za 2 tys Euro a u nas za 3400zl ale to chyba jest zwiazane z roznymi koncowkami w oznaczeniu i wyposazeniem tego samego modelu . stronka z dokladnym opisem modelu 42" z koncowka H na koncu a wiec z dekoderem mpeg 4 ale czy bedzie w sprzedazy na polske ? cena 1500 Euro [url="http://www.lcd-compare.com/televiseu...42PFL7603H.htm"]http://www.lcd-compare.com/televiseu...42PFL7603H.htm[/url] Edited April 2, 2008 by SlawekR Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaceniek 0 Posted April 1, 2008 coś cena jakaś taka mała. Czaiłem się na Philips 32PFL7862D. A tu taki numerek - czekam na recke Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlawekR 118 Posted April 1, 2008 [quote name='jaceniek' post='94252' date='01.04.2008, 15:17 ']coś cena jakaś taka mała. Czaiłem się na Philips 32PFL7862D. A tu taki numerek - czekam na recke[/quote] To są ewidentnie niższe modele od 7862D, za to o większej przekątnej, znaczy co kto lubi i co komu potrzebne. Coś linki do pdfów nie działają jak należy, ale podane parametry wskazują na wersje na rynek amerykański, więc chwilę jeszcze poczekasz na reckę . Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaceniek 0 Posted April 2, 2008 (edited) 42PFL7603D Raczej na polski rynek Info: [url="http://www.consumer.philips.com/consumer/pl/pl/consumer/cc/_productid_42PFL7603D_10_PL_CONSUMER/42PFL7603D-10"]http://www.consumer.philips.com/consumer/p...R/42PFL7603D-10[/url] Sklep:[color="#FF0000"][wymoderowano][/color] Pytałem się u nas na wsi ale Pan nie wie o co chodzi, dzwonil do philipsa i tez nie mają ?! Edited April 2, 2008 by SlawekR Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawel973 2 Posted April 2, 2008 Sławek pisząc "niższe modele" masz chyba na mysli brak 100Hz czy jeszcze coś? Pewnie za jakis czas pojawią sie tez jakieś nowe 100Hz,ówki z tej serii. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlawekR 118 Posted April 2, 2008 (edited) [quote name='jaceniek' post='94451' date='02.04.2008, 20:38 ']....... Pytałem się u nas na wsi ale Pan nie wie o co chodzi, dzwonil do philipsa i tez nie mają ?![/quote] Nie no jasne, może go po prostu kup za te 3350zł w tym sklepie, jedynym sklepie który jakoby ma ten telewizor w ofercie i to w cenie prawie o połowę niższej niż jakakolwiek cena w całej Europie na ten model i znacznie niższej niż wszelkie inne porównywalne funkcjonalnie i jakościowo modele Philipsa. Powiem tak, nie z nami takie numery. Link do sklepu wycinam, bo kryptoreklama jest u nas na forum zabroniona. Edited April 2, 2008 by SlawekR Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlawekR 118 Posted April 2, 2008 (edited) [quote name='pawel973' post='94460' date='02.04.2008, 21:45 ']Sławek pisząc "niższe modele" masz chyba na mysli brak 100Hz czy jeszcze coś? Pewnie za jakis czas pojawią sie tez jakieś nowe 100Hz,ówki z tej serii.[/quote] Tak miałem na myśli brak 100Hz i sugerowałem się podaną w poście ceną, bo darmo nic nie ma. Poza tym śledząc wypowiedzi kolegi Jaromir123, który nagle zrobił zamieszanie z tymi modelami, pisząc że jakoby "prezentuje nam nowe modele", przy okazji w 50% swoich postów podlinkowując "przypadkowo" jeden jedyny sklep, który jakoby ten model posiada i przypadkowo w cenie prawie połowę niższej niż ceny w całej Europie, to takie coś zmusza do zastanowienia. Zmusza do zastanowienia do tego stopnia, że zmusiło mnie do analizy. W wyniku analizy otrzymujemy: W Polsce nikt nie posiada tego telewizora w ofercie poza jednym sklepem, google ani żadna polska wyszukiwarka cen nie podaje żadnej innej oferty. Zagraniczne wyszukiwarki cen podają ten telewizor w ofertach, ale całkiem przypadkowo w cenie o co najmniej połowę wyższej. No chyba że Euro jest po 1,5zł a funt po 2zł. Wnioski każdy może wyciągnąć sam. Ja ze swej strony ostrzegam: każdy kto jeszcze raz "przypadkowo" podlinkuje ofertę tego sklepu, dostanie natychmiastowe ostrzeżenie. Regulamin naszego forum jasno wypowiada się w kwestii kryptoreklamy. Były już u nas na forum takie fenomeny, ale czas ich życia był krótki. Edited April 2, 2008 by SlawekR Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaromir123 0 Posted April 2, 2008 (edited) [quote name='SlawekR' post='94467' date='02.04.2008, 21:12 ']Tak miałem na myśli brak 100Hz i sugerowałem się podaną w poście ceną, bo darmo nic nie ma. Poza tym śledząc wypowiedzi kolegi Jaromir123, który nagle zrobił zamieszanie z tymi modelami, pisząc że jakoby "prezentuje nam nowe modele", przy okazji w 50% swoich postów podlinkowując "przypadkowo" jeden jedyny sklep, który jakoby ten model posiada i przypadkowo w cenie prawie połowę niższej niż ceny w całej Europie, to takie coś zmusza do zastanowienia. Zmusza do zastanowienia do tego stopnia, że zmusiło mnie do analizy. W wyniku analizy otrzymujemy: W Polsce nikt nie posiada tego telewizora w ofercie poza jednym sklepem, google ani żadna polska wyszukiwarka cen nie podaje żadnej innej oferty. Zagraniczne wyszukiwarki cen podają ten telewizor w ofertach, ale całkiem przypadkowo w cenie o co najmniej połowę wyższej. No chyba że Euro jest po 1,5zł a funt po 2zł. Wnioski każdy może wyciągnąć sam. Ja ze swej strony ostrzegam: każdy kto jeszcze raz "przypadkowo" podlinkuje ofertę tego sklepu, dostanie natychmiastowe ostrzeżenie. Regulamin naszego forum jasno wypowiada się w kwestii kryptoreklamy. Były już u nas na forum takie fenomeny, ale czas ich życia był krótki.[/quote] witam. wiec tak :nie podawalem tego sklepu dlatego zeby go reklamowac tylko dlatego ze mial on jako jedyny ten TV w swojej ofercie .fakt faktem ze wklejajac adres nie sprawdzalem w necie na stronach sklepow w calej europie po ile go tam sprzedaja (zrobilem ten rekonesans dopiero pozniej ) wiec co do ceny nie bylem za bardzo w temacie . zgoda ze z tym sklepem moze byc cos nie halo gdyz w sklepach zagranicznych podany model wystawiaja za okolo 2 tys euro. tak to w skrocie wyglada a wklejalem ten i inne linki tylko dlatego ze sam mam zamiar zakupic w najblizszym czasie TV filipa a widzac wchodzace nowe modele chcialem zdopingowac forumowiczow do szukania i wymiany pogladow na temat nowych LCD Philipsa .za zamieszanie przepraszam i pozdrawiam a propo w kwietniu maja wprowadzic do sprzedazy model 42PFL9603 .nie bede juz wiecej pisal podam tylko linka do pewnej stronki - forum .jesli moderator uzna ze trzeba ja wykasowac to spoko wiecej juz sie nie bede produkowal. oto ta stronka : [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1275577"]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1275577[/url] . Edited April 2, 2008 by jaromir123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlawekR 118 Posted April 2, 2008 [quote name='jaromir123' post='94471' date='02.04.2008, 22:30 ']witam. wiec tak :nie podawalem tego sklepu dlatego zeby go reklamowac tylko dlatego ze mial on jako jedyny ten TV w swojej ofercie .fakt faktem ze wklejajac adres nie sprawdzalem w necie na stronach sklepow w calej europie po ile go tam sprzedaja (zrobilem ten rekonesans dopiero pozniej ) wiec co do ceny nie bylem za bardzo w temacie . zgoda ze z tym sklepem moze byc cos nie halo gdyz w sklepach zagranicznych podany model wystawiaja za okolo 2 tys euro. tak to w skrocie wyglada a wklejalem ten i inne linki tylko dlatego ze sam mam zamiar zakupic w najblizszym czasie TV filipa a widzac wchodzace nowe modele chcialem zdopingowac forumowiczow do szukania i wymiany pogladow na temat nowych LCD Philipsa .za zamieszanie przepraszam i pozdrawiam a propo w kwietniu maja wprowadzic do sprzedazy model 42PFL9603 .nie bede juz wiecej pisal podam tylko linka do pewnej stronki - forum .jesli moderator uzna ze trzeba ja wykasowac to spoko wiecej juz sie nie bede produkowal. oto ta stronka : [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1275577"]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1275577[/url][/quote] Żeby uściślić, nigdzie nie poddałem w wątpliwość że nowe modele telewizorów się pojawią. Poddałem w wątpliwość oferty na wyrost sklepu/sklepów, bo to typowa wypucha reklamowa, co zresztą już ktoś zauważył na sąsiednim forum, gdzie raczyłeś powielić wszystkie swoje posty z naszego forum . Poza tym wcisnąłeś dziś link oferty komercyjnej do działu ogłoszeniowego i to do cudzego ogłoszenia, a to delikatnie mówiąc przegięcie. W normalnych warunkach już zarobił byś ostrzeżenie, a nie dostałeś go tylko dlatego że byłem powiedzmy stroną zainteresowaną, bo to było akurat moje ogłoszenie . Gdyby nie było moje już złapałbyś "nagrodę". Ale niech będzie, zakładam Twoją dobrą wolę, ale proszę żebyś na przyszłość zastanowił się nad podlinkowywaniem ofert/aukcji sklepów, szczególnie tak kontrowersyjnych ofert. I dobrym sposobem jest też odczekać chwilę, aż pełna oferta pojawi się na polskich stronach dystrybutora, bo dawanie linków do stron dystrybutora z całego świata (Hiszpania, Francja, Holandia,USA) strasznie ludziom zamąci obraz sytuacji, zważywszy, że oferta zawsze była zróżnicowana terytorialnie. A co do samego telewizora, to trudno na dziś wyrażać opinie na temat sprzętu, którego jeszcze nikt nie ma. Co do ostatniego linku do forum, to nie widzę żadnych przeciwwskazań aby dawać linki do ciekawych informacji z for dyskusyjnych i to nawet jak są po holendersku, jak w tym przypadku Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaromir123 0 Posted April 2, 2008 (edited) [quote name='SlawekR' post='94479' date='02.04.2008, 21:57 ']Żeby uściślić, nigdzie nie poddałem w wątpliwość że nowe modele telewizorów się pojawią. Poddałem w wątpliwość oferty na wyrost sklepu/sklepów, bo to typowa wypucha reklamowa, co zresztą już ktoś zauważył na sąsiednim forum, gdzie raczyłeś powielić wszystkie swoje posty z naszego forum . Poza tym wcisnąłeś dziś link oferty komercyjnej do działu ogłoszeniowego i to do cudzego ogłoszenia, a to delikatnie mówiąc przegięcie. W normalnych warunkach już zarobił byś ostrzeżenie, a nie dostałeś go tylko dlatego że byłem powiedzmy stroną zainteresowaną, bo to było akurat moje ogłoszenie . Gdyby nie było moje już złapałbyś "nagrodę". Ale niech będzie, zakładam Twoją dobrą wolę, ale proszę żebyś na przyszłość zastanowił się nad podlinkowywaniem ofert/aukcji sklepów, szczególnie tak kontrowersyjnych ofert. I dobrym sposobem jest też odczekać chwilę, aż pełna oferta pojawi się na polskich stronach dystrybutora, bo dawanie linków do stron dystrybutora z całego świata (Hiszpania, Francja, Holandia,USA) strasznie ludziom zamąci obraz sytuacji, zważywszy, że oferta zawsze była zróżnicowana terytorialnie. A co do samego telewizora, to trudno na dziś wyrażać opinie na temat sprzętu, którego jeszcze nikt nie ma. Co do ostatniego linku do forum, to nie widzę żadnych przeciwwskazań aby dawać linki do ciekawych informacji z for dyskusyjnych i to nawet jak są po holendersku, jak w tym przypadku [/quote] no to chyba wszystko sobie wyjasnilismy a ja wszelkie rady wzialem sobie do serca na tej stronce forum ktora podalem jest sporo ciekawych inf jesli chodzi np o nowe modele wychodzace w tym roku jak rowniez tech opisy TV w plikach pdf (ktore dzialaja a nie wygasaja tak jak te ktore podalem ostatnio) .pozdr . Edited April 2, 2008 by jaromir123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaromir123 0 Posted April 3, 2008 ukazal sie juz w sprzedazy kolejny filip LCD 42PFL5603D i jest juz dostepny w sklepach internetowych w okolicach 4 - 4,3 tys zl .co ciekawe nie jest jeszcze wprowadzony na oficjalna strone philipsa ale to chyba tylko dlatego ze maja opoznienia w jej odswierzaniu garsc danych : Panoramiczny telewizor LCD Philips 42PFL5603D/12 Full HD Typ ekranu: LCD HD z aktywną matrycą W-UXGA Rozdzielczość panelu: Full HD 1920 x 1080 px Jasność: 500 cd/m Dynamiczny kontrast ekranu: 30000:1 Czas odpowiedzi matrycy: 5ms Kąty widzenia H/V: 176 st Funkcje poprawy obrazu: Pixel Plus HD, Tryb filmowy 3/2-2/2 pull down, Filtr grzebieniowy 3D, Active control z czujnikiem oświetlenia Poprawa krawędzi w syg. chrominacji Cyfrowa redukcja szumów (DNR) Dynamiczna poprawa kontrastu Rozdzielczość obrazu 1080p 24/25/30 Hz , 1080p 50/60 Hz Ekran z powłoką przeciwodblaskową Obsługiwana rozdzielczość wyświetlacza Formaty komputerowe: 640x480 (60,72,75,85 Hz) 800x600 (60,72,75,85Hz) 1024x768 (60,70,75,85Hz) - przez wejście HDMI/DVI Formaty wideo: 480i (60Hz) 480p (60Hz) 576i (50Hz) 576p (50Hz) 720p (50, 60 Hz) 1080i (50, 60 Hz) 1080p (24 Hz, 25Hz, 30Hz) 1080p (50 Hz, 60 Hz) Dźwięk Korektor: 5 pasmowy wiecej mozna poczytac na stronce skapca (jesli chodzi np o cene i dostepnosc ).linkow z wiadomych wzgledow nie wklejam . Quote Share this post Link to post Share on other sites
jrr 0 Posted April 3, 2008 Informacje o 7603 są na poslkiej stronie philipsa. Inna sprawa, kiedy telewizor będzie można kupić. Ostatnio niektóre firmy zabawiają sie informacjami o swych produktach, których poza stronami producenta nikt miesiącami nie widzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaromir123 0 Posted April 3, 2008 [quote name='jrr' post='94614' date='03.04.2008, 14:08 ']Informacje o 7603 są na poslkiej stronie philipsa. Inna sprawa, kiedy telewizor będzie można kupić. Ostatnio niektóre firmy zabawiają sie informacjami o swych produktach, których poza stronami producenta nikt miesiącami nie widzi.[/quote] no coz fakt faktem 7603 na razie jest ale w wirtualnej sprzedazy choc na stronce filipa juz widnieje natomiast 42PFL5603D/12 na stronce jeszcze nie ma a w sprzedazy ( np w sklepach internetowych) juz jest .podobno w media marktach juz go sprzedaja za okolo 5 tys zl. . Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlawekR 118 Posted April 3, 2008 (edited) [quote name='jaromir123' post='94620' date='03.04.2008, 14:28 ']no coz fakt faktem 7603 na razie jest ale w wirtualnej sprzedazy choc na stronce filipa juz widnieje natomiast 42PFL5603D/12 na stronce jeszcze nie ma a w sprzedazy ( np w sklepach internetowych) juz jest .podobno w media marktach juz go sprzedaja za okolo 5 tys zl. .[/quote] Poza wirtualną sprzedażą, mamy też do czynienia z wirtualną rzeczywistością. Z przykrością należy stwierdzić, że Philips wzorem innych firm, poszedł drogą bzdurnego marketingowego kontrastu dynamicznego, idąc tym samym w niebotyczne wartości, co niestety przekłada się na totalnie bezużyteczną wartość porównawczą tego parametru na dziś. Szkoda, wielka szkoda .... Dawniej jak producenci posługiwali się wartościami kontrastu rzeczywistego, to jeszcze można było chociaż próbować korzystać z tego parametru przy jakichkolwiek porównaniach. Teraz równie dobrze producenci mogliby zaprzestać podawać ten parametr, podobnie jak kąty patrzenia, które i tak u wszystkich w zapędach marketingowych osiągnęły wartości maksymalne, czyli 176-178 stopni. Ciekawe na jakiej wartości zatrzymają się przy podawaniu kontrastu, pewnie milion do jednego. Edited April 3, 2008 by SlawekR Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr K 0 Posted April 12, 2008 Witam wczoraj mialem niewatpliwa przyjemnosc obejrzenia na zywo wprawdzie nie modelu 7 tylko 5 ale zawsze, matryca ta sama roznice niewielkie (brak podswietlenia ambilight), starszy pixel plus. Tv gra naprawde bardzo ladnie ogladalem (czyli 7 powinna grac jeszcze ladniej ) 2 modele przez 1/2 h staly obok siebie tzn 9632 oraz ten nowy model. Powiem tak, kontrast tego nowego robi wrazenie, puszczony byl TVN radzil sobie wspaniale (a nie ma 100hz), generalnie naprawde ladnie. Jest jedna rzecz ktora wyroznia te modele moim zdaniem - od wersji 7862 - matryca jest czarna a nie granatowa - to naprawde pieknie wyglada. Nareszcie doczekalem sie philipsa z czarnymi matrycami (po podswietleniu oczywiscie). Reasumujac czekam az pojawi sie w sklepie wersja 7 z ambilight i kupie wlasnie ten. Zawsze myslalem ze 100hz jest niezbedne by dobrze ogladac i by nie bylo smuzenia i ciagle zbieralem kase by wlasnie taki kupic ale uwazam ze nie ma znaczenie dla smuzenia natomiast 100 hz powoduje ze obraz jest bardziej staly przesuwajace sie z boku na bok przedmioty nie drgaja natomiast smuzenie jest niewioczne czy jest 100hz czy go nie ma (nie zauwazylem roznicy). Jeszcze chcialem sie odniesc do perfect pixel plus - uwazam ze jest to na peno potezny procesor a swiadczy o tym rzecz prozaiczna tv z tym systemem pobieraja o 50 W wiecej mocy - co ewidentnie swiadczy o mocy nowego procka. Latwo to zweryfikowac, kazda nowa wersja pixel plus chla wiecej energii bo zwiekszona ma moc oblliczeiowa a perfect pobiera z nich najwiecej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pixel@ngeL 0 Posted April 12, 2008 (edited) Zastanawialem sie nad kupnem Philipsa 47PFL7642 D,ale nowa oferta modeli philipsa niezle mnie zaskoczyla (za niecale 5 kawalkow philips 47'' z ambilight2, 4x hdmi, pixel plus 3 hd itp.) . Niebawem zamawiam model 47pfl5603d , chociaz mam watpliwosci co do rozdzialki w trybie pc .W instrukcji podają ze tryb PC jest do 1920x1080p ,natomiast w ulotce reklamowej tylko 1024x768. Edited April 12, 2008 by Pixel@ngeL Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr K 0 Posted April 12, 2008 [quote name='Pixel@ngeL' post='96505' date='12.04.2008, 19:15 ']Zastanawialem sie nad kupnem Philipsa 47PFL7642 D,ale nowa oferta modeli philipsa niezle mnie zaskoczyla (za niecale 5 kawalkow philips 47'' z ambilight2, 4x hdmi, pixel plus 3 hd itp.) . Niebawem zamawiam model 47pfl5603d , chociaz mam watpliwosci co do rozdzialki w trybie pc .W instrukcji podają ze tryb PC jest do 1920x1080p ,natomiast w ulotce reklamowej tylko 1024x768.[/quote] Hmmm a czy aby na pewno wersja 5 ma ambilighht?? wczoraj ogladalem 42 cale i nie mial w opisie tez nie ma a na stroniie philipsa nie znalazlem takiego 47 cali - i skad ta cena ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pixel@ngeL 0 Posted April 12, 2008 (edited) Sorka ,moja pomylka , model 7603 ma ambilight2 Edited April 12, 2008 by Pixel@ngeL Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pixel@ngeL 0 Posted April 12, 2008 Mam pytanko do Piotra K Skoro fizycznie widziales nowy model philipsa , powiedz mi czy lcd jest matowy ,czy moze caly front jest pokryty szklem ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr K 0 Posted April 12, 2008 [quote name='Pixel@ngeL' post='96539' date='12.04.2008, 20:28 ']Mam pytanko do Piotra K Skoro fizycznie widziales nowy model philipsa , powiedz mi czy lcd jest matowy ,czy moze caly front jest pokryty szklem ?[/quote] Jest duuuzo ladniejszy od poprzednich modeli (co wcale nie jest trudne) nie jest matowy chyba tylko soniaki sa teraz matowe - a wiecej mozna znalezc i zobaczyc na tej stronce [url="http://www.ces.philips.com/press_release_7000tv.html"]http://www.ces.philips.com/press_release_7000tv.html[/url] pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pixel@ngeL 0 Posted April 12, 2008 (edited) No to teraz mam wsumie dylemat ,czy sie oplaca doplacac 600 zl do wersji 7603 z ambilight2 , 120hz zamiast 60hz , reakcja 2ms vs 5ms, glosniki 30wat /25wat, .To są jedyne roznice jakich sie dopatrzylem miedzy 47PFL7603 a 47PFL5603D . Reszta detali typu pixel plus 3 hd ,hd natural motion ,ilosc wejsc/wyjsc jest identyczna (przynajmniej na pdfach ze stronki philipsa:) ) Edited April 13, 2008 by Pixel@ngeL Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawel973 2 Posted April 12, 2008 No jak masz troche wiecej kasy to chyba warto,bo potem możesz załować,ze nie dołożyłeś do "lepszego". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr K 0 Posted April 13, 2008 [quote name='Pixel@ngeL' post='96548' date='12.04.2008, 21:35 ']No to teraz mam wsumie dylemat ,czy sie oplaca doplacac 600 zl do wersji 7603 z ambilight2 , pixel plus 3hd, hd natural motion.To są jedyne roznice jakich sie dopatrzylem miedzy 47PFL5603D a 47PFL7603 .[/quote] Jesli to jest tylko kwestia 600 zl to wcale sie nie zastanawiaj tylko doloz, juz nie mowie tu o nowszych procesorach obrazu ale o ambilight to naprawde pieknie wyglada (i nie ma co patrzec na to jak jest w sklepie bo tam duze pomieszczenie ispora jasnosc ) kolega ma w domu (wersje 9732) i poprostu bajer straszny mam pytanie czy te tv sa juz w sprzedazy bo jak do tej pory widac w necie i MM tylko serie 5 i zapowiedzi w kilku sklepach ze beda ale cena pewnie sugerowana (rodzina naciska zebym w koncu kupil a tu jak na zlosc nie ma gdzie ) Quote Share this post Link to post Share on other sites