Jump to content
Sign in to follow this  
lukaszyna123321456654

odtwarzacz dvd za max 350zl

Recommended Posts

witam,
poszukuje jakiegos przyzwoitego odtwarzacza dvd, ktory posiadalby takie funkcje:
1. polskie napisy w divx'ach i zeby niekoniecznie musialy posiadac taka sama nazwe jak plik video
2. dalo sie zwiekszac/zmniejszac czcionke jak rowniez przesuwac ja gora/dol
3. zlacze hdmi

duzo szukalem odtwarzacza lecz na wiekszosci stron nic nie pisze na pkt 1 i 2,
dzialalby na lcd sharp 32-wd1e

propopnuje ci dvd ferguson!
[url="http://www.fergusonsklep.pl/?id=2&idp=21119&np=Ferguson_D-880_HX"]http://www.fergusonsklep.pl/?id=2&idp=...rguson_D-880_HX[/url]

ma wszystko co chcesz i wiele wiele więcej:) Edited by adijazda

[quote name='lukaszyna123321456654' post='91190' date='14.03.2008, 17:38 ']poszukuje jakiegos przyzwoitego odtwarzacza dvd, ktory posiadalby takie funkcje:
1. polskie napisy w divx'ach i zeby niekoniecznie musialy posiadac taka sama nazwe jak plik video
2. dalo sie zwiekszac/zmniejszac czcionke jak rowniez przesuwac ja gora/dol
3. zlacze hdmi[/quote]

Nie wiem co ma oznaczać "przyzwoity" ale zaproponuje Ci odtwarzacz który sam uzywam:

Ma to co powiedziałes + wyjscie 5.1 analog i cyfra + USB (podpinasz np hdd w kieszeni) + czyta xvid, divx z gmc, qpel + wejscie na karty SD + skaler do 1080i + pierdoły typu prologic II czy component... Całość za 230 zł - na oko bo nie sledze cen.
Mi działa już jakiś czas - rok ? nie wiem kiedy je wprowadzili ale gdzies tak - czyli jeszcze z rok gwarancji.
Nazywa się Manta Lord 034

poszukaj coś z pionnera:) np:PIONEER DV-400V
a tu masz link do forum pioneera:http://forum.pioneerdivx.net/tematy18/47.htm

PS-A co do fergusona to myślę że będzie miał miniumum 24 miesięcy gwarancji!!!(http://www.allegro.pl/item328132289_ferguson_d_880_hx_1080p_hdmi_usb_2_0_nowosc_.html)obecnie używam lg DVX 9700,ale mam zamiar zmienić na tego fergusona~-bo słyszałem wiele pochlebnych opini na temat jego poprzednika tzn ferguson D-780 HX

pozdro :):)

Edited by adijazda

[quote name='adijazda' post='91255' date='15.03.2008, 08:56 ']poszukaj coś z pionnera:) np:PIONEER DV-400V[/quote]

Skoro polecasz to pewnie sam uzywasz bo przecież nie polecasz dlatego że nazywa sie pioneer.
Mam więc pytanie bo pozbycie się jednego pilota i wzg. estetyczne (mam ampli pioneer) sa dla mnie warte tych 350 zł.

ten Pioneer ma takie same funkcje jakie wymieniłem 2 posty wyżej o Mancie ? Tzn. przetestowane odtwarzanie Dvix/Xvid z GMC QPEL,Coax, Optyk, skaler do 1080, hdmi, polskie czcionki, dowolna nazwa pliku tekstowego, usb do którego można podpiąć HDD i leci bez najmniejszych problemów ? Złącze kart to już pikuś bo mało istotne jest ale to że odtwarza 100 na 100 filmów jest bardzo istotne a to można wiedziec używając takiego sprzetu a nie patrząc w parametry...
Przejrzałem link do forum który dałeś i tam sa tylko narzekania a to nie widzi plików mpg, a to nie ma dżwięku - jakbym chciał takie cuda to bym kupił od razu markowy sprzęt :)

a jak w tym fergusonie wyglada sprawa podlaczenia kina domowego? bo wyczytalem ze w tym modelu 880 brakuje juz wyjscia 5.1, bo powoli kawalek po kawalku zamierzam kompletowac cale kino. bez tego wyjscia bede musial podlaczac wszystko przez amplituner czy jeszcze jakos inaczej?
sorry ze tak mecze ale chcialbym wszystko wiedziec zanim wpakuje kase ;p

podłączenie jest proste:
-hdmi pod TV
-S/PDIF - cyfrowe wyjście Audio,czyli podłanczasz kabel(coxial/lub optyk)pod AMPLITUNER

a pod co chcesz to dvd podłanczać??? Edited by adijazda

tez mam podobne pytanie , chciałbym podlaczyc pod lcd full hd w miare dobry dvd taki z 300zł zeby pokazywał obraz 1080p plus wszystkei formaty dvix mkv napisy txt itp kazdy rodzaj nosnika itp :blink: co byscie polecili? aha i jak to dziala z tym upscalingiem, wrzucam zwykły film na dvd i podbija rozdzialke do 1080p? jak to sie ma w praktyce rzeczywiscie jest duza róznica?

[quote name='Lukasz2008' post='93541' date='28.03.2008, 17:47 ']mkv[/quote]

Jesteś sporym marzycielem ..... 300 zł :blink:
Nie wiem czy istnieje coś tańszego od Popcorna (www.popcornhour.com) kosztującego około 700 zł (ze sprowadzeniem z USA) co potrafiło by wyświetlać filmy w kontenerze MKV.