Jump to content
Sign in to follow this  
stasimon

5 konkretnych modeli, ktory najlepszy?

Recommended Posts

Witam

Mam wielki problem, poczytalem troszke to forum i wiem mniej wiecej jakie TV sa najlepsze. No ale moja mama stwierdzila, ze nie pojedzie do wiekszego miasta do jakiegos lepszego sklepu tylko chce kupic na raty w naszych 2 malych sklepach! Wypisalem pare modeli, czy ktos moze doradzic ktory z nich bedzie najlepszy?

GRUNDIG 32' LXW6820
SAMSUNG LE26R82B
SAMSUNG LE32S62B
TOSHIBA 26A3001PG
TOSHIBA 32C3005PG
TOSHIBA 32AV500PG
LG 32LC41

te jej sie podobaja i z tych chce jakis wybrac, TV do malego pokoju (dlatego 26' lub 32')w zasadzie nie do HD tylko do cyfrowego polsatu (z tunera Ferguson 9000) i/lub anteny naziemnej (moze wkrotce DVB-T?)

dzieki za dobre rady!

pzd.

Chyba najlepszy będzie SAMSUNG LE26R82B. O Es zapomnij (niski model). Podane modele Toshiby też są słabe. O firmach LG czy tym bardziej GRUNDIG chyba nie ma co mówić.

[quote name='Vir0' post='90161' date='09.03.2008, 22:47 ']O firmach LG czy tym bardziej GRUNDIG chyba nie ma co mówić.[/quote]
A,co z LG jest nie tak?

[quote name='stasimon' post='89855' date='07.03.2008, 14:31 ']Witam

Mam wielki problem, poczytalem troszke to forum i wiem mniej wiecej jakie TV sa najlepsze. No ale moja mama stwierdzila, ze nie pojedzie do wiekszego miasta do jakiegos lepszego sklepu tylko chce kupic na raty w naszych 2 malych sklepach! Wypisalem pare modeli, czy ktos moze doradzic ktory z nich bedzie najlepszy?

GRUNDIG 32' LXW6820
SAMSUNG LE26R82B
SAMSUNG LE32S62B
TOSHIBA 26A3001PG
TOSHIBA 32C3005PG
TOSHIBA 32AV500PG
LG 32LC41

te jej sie podobaja i z tych chce jakis wybrac, TV do malego pokoju (dlatego 26' lub 32')w zasadzie nie do HD tylko do cyfrowego polsatu (z tunera Ferguson 9000) i/lub anteny naziemnej (moze wkrotce DVB-T?)

dzieki za dobre rady!

pzd.[/quote]

Najlepsze parametry ma zdecydowanie model Samsunga 26R82B lub 26R81B ale jesli chodzi o DVB-T to zaden z wymienionych modeli nie ma wbudowanego tego tunera. Musialbys dokupic do kazdego z nich zewnetrzny tuner DVB-T.

Poza tymi modelami Samsunga pozostale modele Toshiby i LG oraz 32S62B to starocie z 2006 roku. Jedynie model 26R82 jest z 2007 roku.
Moze jednak warto poczekac na nowe modele Samsunga ktore wejda do sklepow w kwietniu oraz na nowe modele Philipsa?

Pozdrawiam.

[quote name='Vir0' post='90161' date='09.03.2008, 22:47 ']Chyba najlepszy będzie SAMSUNG LE26R82B. O Es zapomnij (niski model). Podane modele Toshiby też są słabe.[/quote]
A pod jakim względem są słabe? Jakieś konkrety czy wróżyłeś z fusów (bądź ceny :)