fido2001 37 Posted March 4, 2008 Witam. Posiadam Samsunga BD-P1400. Zależy mi aby to właśnie on dekodował sygnał audio i przesyłał zdekodowany do amplitunera (Yamaha RXV-620RDS). Chcę takiego podłączenia bo to starszy model Yamahy i nie dekoduje połowy formatów audio. Nie chcę co chwila przełączać źródła na Amplitunerze, więc zdecydowałem że każdy strumień audio będzie dekodowany w Samsungu BD-P1400 i poprzez interkonekty (coaxial) przesyłany do amplitunera. Mam jednak dwa pytania : 1. Czy dekodowanie dźwięku w samsungu i przesyłanie go w ten sposób (analogowo) do amplitunera, znacznie czy znikomo pogorszy jakość sygnału w stosunku do podłączenia cyfrowego np. po SPDIF?? Mam zamiar użyć dobrych interkonektów, np. Alphard'ów o długości 0.8m. 2. Czy sygnał do subwoofera należy tak jak pozostałe kanały przepuścić przez amplituner, czy można od razu bezpośrednio z Samsunga do subwoofera podłączyć ?? Pozdrawiam. Rafał. PS. Przepraszam za zamieszanie (umieszczenie wcześniej tego tematu w złym dziale) Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted March 4, 2008 Wszystko przez AMP . Pomysł najlepszy z możliwych Quote Share this post Link to post Share on other sites
crazy-j 0 Posted March 4, 2008 (edited) Subwoofer muisz podlaczyc do wzmacniacza (wyjscie LOW, albo LFE albo SUB zalezy co jest napisane), jesli podlaczysz do Samsunga to nie bedzie reagowal na zmiany ustawienia glosnosci. Czyli 6 kabelkow z Samsunga do wzmaka, ze wzmaka 1 do suba i 5 glosnikowych. Edited March 4, 2008 by crazy-j Quote Share this post Link to post Share on other sites
fido2001 37 Posted March 4, 2008 Dziękuje, właśnie o to mi chodziło Rafał. Quote Share this post Link to post Share on other sites